• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Social Welfare

Les oficines de Benestar Social es traslladen al Centre de Dia

L'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera comença aquesta setmana el trasllat de les seves oficines, que s'ubiquen en una ala del Centre de Dia. El trasllat s'està fent per departaments i la intenció és que la setmana vinent ja es pugui fer tota l'atenció presencial a les noves oficines.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que les noves oficines permetran oferir "un millor servei a la ciutadania" i "una atenció a l'alçada" de la demanda existent a l'illa. "Els serveis socials de la institució són essencials i, per aquest motiu, hem reformat aquesta zona del Centre de Dia, per adequar-la a les necessitats dels serveis, tant dels usuaris com dels treballadors", ha assenyalat el conseller Ramírez.

El conseller de Benestar Social ha recordat "el creixement de l'àrea els últims anys, tant en personal com en atenció", i també ha destacat que amb aquest trasllat "s'unifica la zona sociosanitària de Formentera", on els pròxims mesos s'obrirà la Residència i també està projectat un centre de menors. D'aquesta manera, l'àrea de Benestar Social disposarà de nous espais de treball i amb més comoditat per poder desenvolupar el servei.

Una vegada estén completades les feines d'adequació d'aquest espai, amb un nou mobiliari i la senyalística, es realitzarà una jornada de portes obertes.

La atenció telefònica de Benestar Social es manté al número 971 32 12 71.

27 gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 trasllat

El Consell de Formentera compleix amb el 90 % dels indicadors de transparència internacional

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Transparència, informa que en l'actualitat l'Administració insular compleix amb el noranta per cent dels indicadors de Transparència Internacional (IT), que és l'únic organisme no governamental a escala universal dedicat a combatre la corrupció, congregant la societat civil, el sector privat i els governs. Dels vuitanta indicadors que existeixen a TI, el Consell en té el 90 % complerts.

L'Administració insular disposa d’un portal web de transparència al qual també es pot accedir a través de la pàgina institucional, www.conselldeformentera.cat. Així, en funció de la tipologia, els indicadors s'actualitzen de manera setmanal, mensual, trimestral o anual, sempre seguint els criteris establerts de Transparència Internacional. Es tracta d'informacions relatives a l'acció de govern, convenis, plens, videoactes, contractacions, dades economicofinanceres, dades urbanístiques, legislació, informació personal de consellers, etc. Darrerament, s'ha dissenyat un formulari web a l'Oficina Virtual d'Atenció al Ciutadà (OVAC) per sol·licitar l'accés a la informació pública, que es pot fer tant de forma telemàtica com presencial i no cal la identificació mitjançant certificat digital, tal com estableix la Llei de transparència.

Rectificació

D'altra banda, el Consell ha demanat una rectificació a la web Mapa inforparticipa, que el passat 16 de gener informava en nota de premsa que qualificava Formentera amb una puntuació de zero sobre cent en transparència, en un estudi que va fer sobre els ajuntaments de les Illes. El document no informava sobre la resta de consells.

Des d'aquest portal han contestat al Consell que "la web consta com a no avaluada, i no puntuació amb zero". Segons han exposat, "el que ha passat amb l'avaluació en aquesta web és que simplement no es va avaluar aquesta Administració, i per això apareix al Mapa infoparticipa en gris. I no es va avaluar perquè quan es van fer les avaluacions de les Illes Balears no ens va quedar suficientment clar si aquesta web (www.conselldeformentera.cat) corresponia a l'Ajuntament o al Consell Insular (sic)". A més, el portal tampoc "avalua com a primera opció els portals de transparència" de les administracions.

Aquesta web ha oferit els seus serveis d’assessorament al Consell de Formentera, però l'Administració insular gestiona la feina de transparència amb recursos propis i no contracta empreses externes per a tal fi.

26 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 portal transparencia

'Talks for Families and Teachers' return with lecture on adolescence

At 5.00pm, Thursday 20 January, the Formentera Office of Social Welfare's 'Talks for Families and Teachers' lecture series returns to the Sala de Plens with 'Teens Today: Loving and Educating Them When They Need it Most' from psychologist, educator and journalist Jaume Funes Artiaga. Funes will offer tips and advice "on how to educate individuals in adolescence, a time of great change when closeness with adults is an essential part of teens feeling secure enough to face, discover and experience life".

For reservations, call 971.32.12.71 or send an e-mail to educaciosocial@conselldeformentera.cat. Childcare will be available for children three and up.

14 January 2022
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2022 xerrada Jaume Funes Artiaga

Formentera's large and single-parent families get cards to speed up discounts and benefits

foto 2021 carnetThe Formentera Office of Social Welfare (Conselleria de Benestar Social, CBS) has begun issuing cards that "make it easier for large and single-parent families to navigate the discounts to which they are entitled", according to Rafael Ramírez, Councillor of Social Welfare.

CBS has registered 140 large and 5 single-parent families on Formentera that can benefit from discounts, and since the new cards started going out a few weeks ago, some thirty families have already received them. Cardholders can use the cards —some generic and for the entire family unit, others personalised and assigned to each member— at an array of locations, even off Formentera. "Till today, every time members of large and single-parent families had to request a service or discount, they had to present a CBS-issued certificate; the card makes the process simpler and, most importantly, more convenient. The cards can be used elsewhere too, like to visit museums off the island", explained Councillor Ramírez.

Various state, regional and local benefits exist for large families that use services such as transport, education, housing, leisure and culture. To educate islanders about the initiative, CBS has put out a round-up of Consell de Formentera services and discounts, like those at nurseries, the school of music and dance, municipal summer camp programme and more.

29 December 2021
Communications Office
Consell de Formentera

New push to stop underage drinking and drinks sales on Formentera

foto 2021 no t ofeguis

Today a group of students from schools in La Mola, Sant Ferran and Sant Francesc took part in an educational event as part of the Formentera Office of Social Welfare campaign 'Don't Drown in Alcohol' to stop underage drinking and sales of alcohol to islanders under 18. Accompanied by Pilar Daviu, the police liaison officer, and Michael Romero, staff specialist for youth, the students visited assorted restaurants and shops to distribute posters reading 'We do not sell alcohol to minors here'. Various departments of the Consell de Formentera have collaborated in the initiative, together with law enforcement, businesses, SMEs, schools, families and local sports clubs.

17 December 2021
Communications Office
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 46

Start
Prev
1

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1