• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

La dietista Lydia Micó aborda l'alimentació conscient en les 'Xerrades per a famílies i docents'

El cicle 'Xerrades per a famílies i docents' que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, torna el pròxim 11 de novembre a les 17 hores amb la conferència 'Alimentació conscient. L'art d'estar present mentre menges', a càrrec de la dietista i nutricionista Lydia Micó.

La xerrada es durà a terme a la sala de plens del Consell de Formentera. A més, s'oferirà un servei d'acollida per a infants. Tots els menors han de portar mascareta i s'aplicaran les mesures sanitàries vigents en el moment de l'activitat. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

5 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 xerrades lydia mico

El Consell prepara el IV Pla de drogues i altres addiccions adaptat 'a la realitat de l'illa'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha iniciat l'elaboració del IV Pla de drogues i altres addiccions 2022-2025 amb el suport de la Fundació Salut i Comunitat. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat la necessitat d'aquest nou pla. "L'abordatge del consum de drogues és un repte permanent que necessita una constant adaptació de les polítiques i les línies d'actuació", ha assenyalat. Per al conseller, "l'objectiu és oferir a les persones un servei que més s'adeqüi a les seves necessitats des d'una perspectiva integral i centrada en elles".

L'anterior pla ha tengut vigència des del 2018 i acaba enguany, "així doncs, és necessari preparar un pla amb la realitat de l'illa que pugui donar resposta a les necessitats actuals", ha assenyalat el conseller de Benestar Social, que ha incidit que "el consum d'alcohol i altres drogues són algunes de les preocupacions que famílies i professionals de diferents àmbits acostumen a trobar-se en el seu dia a dia". Ramírez ha recordat iniciatives "com la campanya ‘No t'ofeguis en l'alcohol' impulsada des de l'àrea que van encaminades en aquest sentit".

El pla integra iniciatives i accions que han de dur a terme els diferents actors des dels vessants social, econòmic, educatiu i sanitari, i que aborda el fenomen de les drogues tenint en compte de manera transversal els diferents eixos de desigualtat com el gènere, la diversitat cultural i l'edat.

La Fundació Salut i Comunitat treballa des de fa més de 25 anys en la recerca, prevenció, intervenció i sensibilització sobre diverses problemàtiques sanitàries i socials que afecten, especialment, col·lectius en risc o en situació d'exclusió social. És una entitat sense ànim de lucre, registrada amb el núm. 08/325 en l'Alt Protectorat de Fundacions de l'Estat, compromesa amb la societat, controlada, avalada i subvencionada per diferents administracions que confien des de fa anys en els seus serveis. El contracte signat entre el Consell i la Fundació Salut i Comunitat té una durada de deu mesos amb un import de 6.750,00 euros IVA inclòs.

29 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ampli programa d'activitats durant novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

foto 2021 dia eliminacio violenciaLa presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Igualtat, Ana Juan, juntament amb la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat avui el programa d'activitats del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el pròxim 25 de novembre.

En primer lloc, la presidenta ha agraït a l'associació Espai Dones l'organització “d'aquestes accions i la feina de sensibilització i conscienciació que desenvolupa al llarg de l'any”. Ana Juan ha destacat que amb la covid-19 la situació de moltes dones es va agreujar durant el confinament i “és quan l'administració ha d'estar més a prop d'elles”. Així, ha recordat la feina que desenvolupa l'àrea de Benestar Social i que enguany el Consell ha col·laborat amb la Guàrdia Civil en l'obertura de la sala amable per reforçar l'atenció a les dones i també s'ha personat com acusació popular en el cas “menyspreable” de la violació grupal i agressió a una jove de 19 anys a l'illa el passat mes de juliol. La presidenta ha subratllat: “Les dones no ens cansarem mai de denunciar i tornar a denunciar, però amb això no basta, cal la implicació de tothom, d'homes i dones, perquè aquesta lluita ha de ser transversal i des de tots els àmbits, des de l'administració, les famílies, la cultura, l'educació o l'esport”.

Finalment, Ana Juan ha incidit en un dels principals objectius de l'àrea que ara gestiona serà denunciar i combatre la prostitució a l'illa: “hem de treballar en aquest sentit, en polítiques que protegeixin les dones d'aquesta xacra”.

Per la seva part, Dolores Fernández ha explicat totes les activitats organitzades al llarg del mes de novembre:
Divendres, 5 de novembre
18.00 h “La realitat de la prostitució i l'explotació sexual”. A càrrec de Rocío López García, tècnica d'Intervenció Social al projecte Obrint Camins de Metges del Món.
Sala d'Actes del Consell de Formentera, plaça de la Constitució

Dilluns, 8 de novembre
19.00 h “Violència sexual i pornografia”. A càrrec de Towanda Rebels, Teresa Lozano i Zua Méndez.
Aula de Formació del Centre d'Esports Nàutics de Formentera, a la Savina

Divendres 19 i diumenge 21 de novembre
20.30 h i 20.00 h respectivament. Projecció de la pel·lícula Una joven prometedora d'Emerald Fennell.
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dissabte, 20 de novembre
20.00 h Cinema de dones. Projecció de tres curts realitzats per dones.
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dilluns, 22 de novembre
20.00 h Inauguració de l'exposició Ara jo. Presentat per la fotògrafa Ana Alonso.
Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell

Dijous, 25 de novembre
11.00 h Taula informativa i penjada de cartells: penja'n i escriu-ne de nous.
17.00 h Concentració a la plaça de la Constitució. Lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del Manifest amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.
Batucada Bloco Colubraria

Divendres, 26 de novembre
19.00 h Woman, documental d'Anastasia Mikova. Amb posterior col·loqui de Rocío Pavón García.
Aula de Formació del Centre d'Esports Nàutics de Formentera, a la Savina

A totes les activitats s'aplicaran les mesures covid-19 pertinents.


2 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formació a l’alumnat de Formentera per prevenir l’abús sexual infantil

foto 2021 formacio prevencioEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha realitzat aquesta setmana una sèrie de sessions de formació dirigides a l'alumnat de Formentera d'Infantil i Primària per prevenir l'abús sexual infantil.

Les sessions les ha portat a terme la Fundació RANA (Red de Ayuda a Niños Abusados), una fundació sense ànim de lucre d'àmbit balear, que té com a funció social la prevenció del maltractament i l'abús sexual infantil, mitjançant activitats de sensibilització, educació i treball en xarxa.

Les sessions d'educació infantil, dirigides als alumnes de 5è i 6è, s'han elaborat a través de la lectura "Kiko i la mà", que permet explicar de forma senzilla als infants com evitar el contacte físic inadequat, saber reaccionar en cas necessari i demanar ajuda.

Les sessions d'educació primària, dirigides a alumnes de 1r, 2n i 3r, s'han emmarcat dins el programa 'Crida molt fort', un projecte que neix a partir del conte "Estela, crida molt fort!", on l'autora, Isabel Olid, ofereix als infants una eina per ensenyar-los a fer-se respectar i actuar davant un cas d'abús sexual.

29 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Horari del cementeri per Tots Sants

foto 2021 cementeri sfAmb motiu del dia de Tots Sants, els dies 30 i 31 d'octubre, i l’1 de novembre, l'horari ampliat d'accés a les instal·lacions del Cementeri Municipal de Sant Francesc serà de 9.00 a 21.00 hores. La nit del 31 d'octubre a l'1 de novembre, les instal·lacions romandran obertes. Durant els dies anteriors i posteriors, es respectarà l'horari habitual: de 9.00 h a 18.30 h.

L'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera informa que en els accessos al cementeri se seguiran aplicant mesures de prevenció recomanades per les autoritats sanitàries, i en aquest sentit es fa una crida a anticipar la visita als cementeris per evitar coes en els accessos i afavorir una visita més íntima.
Per altra banda, el dia 2 de novembre, les diferents misses de difunts s'oficiaran d'acord amb els següents horaris:

- 10.00 h. Cementeri Parroquial del Pilar, oficiada per mossènyer Miquel Àngel Riera.
- 11.00 h. Cementeri Parroquial de Sant Ferran, oficiada per mossènyer Vicente Baudilio Piedra.
- 12.00 h. Cementeri Municipal de Formentera, oficiada per mossènyer Miquel Àngel Riera.
- 19.00 h. Parròquia de Sant Francesc, oficiada per mossènyer Miquel Àngel Riera.


28 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 52

10

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1