• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Consell de Formentera compleix amb el 90 % dels indicadors de transparència internacional

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Transparència, informa que en l'actualitat l'Administració insular compleix amb el noranta per cent dels indicadors de Transparència Internacional (IT), que és l'únic organisme no governamental a escala universal dedicat a combatre la corrupció, congregant la societat civil, el sector privat i els governs. Dels vuitanta indicadors que existeixen a TI, el Consell en té el 90 % complerts.

L'Administració insular disposa d’un portal web de transparència al qual també es pot accedir a través de la pàgina institucional, www.conselldeformentera.cat. Així, en funció de la tipologia, els indicadors s'actualitzen de manera setmanal, mensual, trimestral o anual, sempre seguint els criteris establerts de Transparència Internacional. Es tracta d'informacions relatives a l'acció de govern, convenis, plens, videoactes, contractacions, dades economicofinanceres, dades urbanístiques, legislació, informació personal de consellers, etc. Darrerament, s'ha dissenyat un formulari web a l'Oficina Virtual d'Atenció al Ciutadà (OVAC) per sol·licitar l'accés a la informació pública, que es pot fer tant de forma telemàtica com presencial i no cal la identificació mitjançant certificat digital, tal com estableix la Llei de transparència.

Rectificació

D'altra banda, el Consell ha demanat una rectificació a la web Mapa inforparticipa, que el passat 16 de gener informava en nota de premsa que qualificava Formentera amb una puntuació de zero sobre cent en transparència, en un estudi que va fer sobre els ajuntaments de les Illes. El document no informava sobre la resta de consells.

Des d'aquest portal han contestat al Consell que "la web consta com a no avaluada, i no puntuació amb zero". Segons han exposat, "el que ha passat amb l'avaluació en aquesta web és que simplement no es va avaluar aquesta Administració, i per això apareix al Mapa infoparticipa en gris. I no es va avaluar perquè quan es van fer les avaluacions de les Illes Balears no ens va quedar suficientment clar si aquesta web (www.conselldeformentera.cat) corresponia a l'Ajuntament o al Consell Insular (sic)". A més, el portal tampoc "avalua com a primera opció els portals de transparència" de les administracions.

Aquesta web ha oferit els seus serveis d’assessorament al Consell de Formentera, però l'Administració insular gestiona la feina de transparència amb recursos propis i no contracta empreses externes per a tal fi.

26 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 portal transparencia

Les 'Xerrades per a famílies i docents' tornen amb una conferència sobre l'adolescència

El cicle 'Xerrades per a famílies i docents' que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera torna el dijous 20 de gener a les 17.00 hores a la sala de Plens amb la conferència 'Els adolescents avui. Estimar-los i educar-los quan més ho necessiten' a càrrec del psicòleg, educador i periodista Jaume Funes Artiaga. Jaume Funes oferirà pautes i consells "sobre com educar a l'adolescència, una etapa molt canviant en els joves i que també necessita la proximitat de persones adultes que els donin seguretat per enfrontar-se a descobrir i experimentar la vida".

Cal fer reserva al telèfon 971321271 o al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat. A més, mentre es fa la xerrada, s'oferirà un servei d'acollida per a infants a partir de tres anys.

14 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 xerrada Jaume Funes Artiaga

Les famílies nombroses i monoparentals de Formentera ja disposen de carnets per agilitzar les bonificacions i les ajudes

foto 2021 carnetEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha començat a editar els nous carnets de famílies nombroses i monoparentals que "ajudaran en comoditat i en la gestió de les bonificacions a les quals tenen dret les persones usuàries", segon ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

L'àrea de Benestar Social té comptabilitzats 140 famílies nombroses i 5 monoparentals a l'illa de Formentera que poden beneficiar-se de les bonificacions; i des que va posar en marxa l'edició dels nous carnets fa unes setmanes ja s'han entregat a una trentena de famílies. Es proporciona un carnet genèric a les famílies i un altre a cada membre, perquè el puguin fer servir en diferents indrets, també fora de Formentera. "Fins ara, cada vegada que els usuaris havien de fer una gestió o sol·licitar una bonificació havien de presentar un document en paper, compulsat per l'àrea de Benestar Social; i ara amb el carnet s'agilitza aquest tràmit i, sobretot, és més còmode per a ells, que el poden presentar en altres llocs, per exemple, per entrar en un museu d'una altra ciutat", ha explicat el conseller Ramírez.

Les famílies nombroses disposen de diverses ajudes d'àmbit estatal, autonòmic i local en serveis com el transport, l'educació, l'habitatge, l'oci o la cultura. Per facilitar la informació, l'àrea de Benestar Social ha editat una guia que aglutina tots els serveis i també els descomptes específics que dona el Consell de Formentera, com ara a les escoletes, l'escola de música i dansa, escoles d'estiu, etc.

29 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova acció per prevenir la venda i el consum d'alcohol a menors de Formentera

foto 2021 no t ofeguisUn grup d'estudiants dels col·legis de la Mola, Sant Ferran i Sant Francesc han participat avui en una acció de conscienciació dins la campanya impulsada per l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera 'No t'ofeguis en l'alcohol', destinada a prevenir el consum i la venda d'alcohol a menors de l'illa. Acompanyats per la policia tutor Pilar Daviu i el tècnic de menors Michael Romero, els estudiants han repartit cartells per diferents establiments de restauració i comerços que anuncien 'Aquí no venem alcohol a menors'. La campanya compta amb la col·laboració d'altres àrees del Consell, de les forces i cossos de seguretat, comerços, pimes, centres educatius, famílies i clubs esportius de l'illa.

17 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Enquesta entre la ciutadania de Formentera per elaborar el IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, està elaborant el IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs 2022-2025 amb la col·laboració i suport de la Fundació Salut i Comunitat. Per fer-ho de manera més participativa i realista, s'ha preparat un breu qüestionari anònim dirigit a persones majors de 18 anys que es pot emplenar en aquest enllaç.

El IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs neix amb el compromís de promoure, coordinar i liderar l'abordatge de les problemàtiques de salut i socials relacionades amb l'ús de substàncies, pantalles i jocs. El Pla integra diferents iniciatives i accions que afecten la població de Formentera des de les vessants social, econòmica, educativa i sanitària, i que aborda el fenomen de l'ús de drogues, pantalles i jocs tenint en compte de manera transversal els diferents eixos de desigualtat com el gènere, la diversitat cultural i l'edat.

17 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 54

9

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1