• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Pla Insular de Voluntariat inicia una enquesta pública per adaptar-se a les necessitats de l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social i amb el suport de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, està iniciant el procés per redactar i implantar un Pla Insular de Voluntariat a Formentera que posi en valor, promogui i doni suport al voluntariat a l'illa. Per això, s'ha plantejat realitzar un diagnòstic previ, amb la intenció de conèixer la realitat del teixit associatiu, les característiques de les persones voluntàries de l'illa i la perspectiva dels responsables de l'administració pública.

El recull de dades es fa de forma principalment mitjançant qüestionaris anònims, i que serviran per a la recollida d'informació el Pla Insular de Voluntariat de Formentera s'adapti a l'illa tant com sigui possible i que respongui a les necessitats reals.

Els qüestionaris, que es tancaran el pròxim 3 d'abril, estan dirigits tant a persones que desenvolupin l'acció voluntària, com a entitats sense ànim de lucre.

QÜESTIONARI PERSONES VOLUNTÀRIES - DIAGNÒSTIC DEL VOLUNTARIAT A FORMENTERA

QÜESTIONARI ENTITATS DE VOLUNTARIAT - DIAGNÒSTIC DEL VOLUNTARIAT A FORMENTERA


18 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ajudes davant la crisi humanitària a Ucraïna

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el Fons Pitiús de Cooperació ha obert un compte per recollir les aportacions, tant de les institucions com de la ciutadania, per donar suport a la població refugiada a causa de la crisi humanitària a Ucraïna.

El Consell, que en l'actualitat ocupa la vicepresidència del Fons Pitiús, se suma a aquesta iniciativa. "És la millor manera d'assegurar-se que els fons arriben al destí a través d'organitzacions que treballen sobre el mateix terreny i convertits en ajuda real", segons assenyala el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez. D'aquesta manera, el Fons Pitiús ha obert una campanya per donar suport a la població refugiada i es poden fer donacions tant públiques com privades al compte bancari amb el següent codi IBAN : ES21 2056 0015 6420 9145 8527

Els fons recollits en aquest compte es destinaran al suport a municipis que fan frontera amb Ucraïna per tal de dotar-los de recursos per atendre la població refugiada, com ara materials per cobrir les necessitats bàsiques i adaptar infraestructures.


14 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Pla insular sobre l'ús de drogues, pantalles i jocs a Formentera reuneix la comissió participativa i la política

foto 2022 pla droguesEl Pla insular sobre l'ús de drogues, pantalles i jocs a l'illa de Formentera, que està preparant l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, ha reunit avui la comissió participativa i demà ho farà la comissió política, "amb l’objectiu de fer una bona diagnosi, obtenir un major grau de coneixement de la població i aconseguir la implicació dels grups polítics", segons ha destacat el conseller de l’àrea, Rafael Ramírez. En l’actualitat, aquest Pla es troba en procés d'elaboració i marcarà les estratègies i accions a desplegar pels pròxims quatre anys en els àmbits educatiu, familiar, de lleure i comunitari.

La comissió participativa, que ha estat dinamitzada pel personal de la Fundació Salut i Comunitat, és primordial per fer una bona diagnosi i, sobretot, per un bon compliment del Pla un cop ja realitzat per part de tots els agents implicats. La comissió està formada per personal tècnic de diferents àmbits i administracions i la població en general que vulgui participar-hi, i s'ha procurat potenciar els col·lectius o persones més relacionades amb la temàtica, com ara les entitats juvenils. Per a la realització de la diagnosi, també s'han realitzat enquestes adreçades, d'una banda, a la població general i, d'altra banda, als adolescents escolaritzats a l'IES Marc Ferrer per tal de conèixer la realitat sobre el consum de substàncies i l'ús de les TIC.

Comissió política

D'altra banda, com a novetat en l’elaboració d’aquest Pla, demà es reunirà la comissió política formada per la presidenta del Consell, Ana Juan, el secretari i els portaveus dels grups polítics amb representació al ple del Consell de Formentera. Aquesta comissió, com ha destacat el conseller Ramírez, "té la funció de marcar els límits i les potencialitats durant el procés d'elaboració del Pla i donar resposta a les propostes del document final per validar-lo políticament".

9 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera prepara el primer Pla Insular de Voluntariat

foto 2022 diagnostic voluntariatEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, està treballant en la redacció del primer Pla Insular de Voluntariat "amb l'objectiu de desenvolupar polítiques públiques que impulsin el voluntariat a Formentera", tal com ha destacat el conseller de l'àrea Rafael Ramírez. Aquest pla neix de la Llei 11/2019, de 8 de març, de voluntariat de les Illes Balears, que atribueix als consells, entre altres competències, les d'elaborar i impulsar la planificació global de les polítiques de voluntariat dins el seu àmbit territorial.

El conseller Rafael Ramírez ha assenyalat que el Consell "està treballant conjuntament amb la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, que ens ha marcat el full de ruta per a l'elaboració del pla, per promoure, fomentar i protegir el voluntariat a l'illa". El responsable de Benestar Social ha subratllat que "les institucions han d'impulsar i potenciar el voluntariat com agent social transformador, que té l'objectiu d'aconseguir una societat més justa i igualitària". Precisament, el Consell i la Plataforma varen organitzar el passat mes de novembre dos jornades de formació dirigides a entitats i persones voluntàries de l'illa.

La Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears reuneix un total de trenta entitats de voluntariat de les Illes, i representa a més de set mil voluntaris que cada dia desenvolupen la seua acció a diferents programes. Entre els seus objectius destaquen els de participar de forma permanent i activa en l'elaboració de propostes sobre polítiques i programes de voluntariat que desenvolupi l'administració a tots els àmbits.

Jornades de treball

Per a l'estudi i diagnosi de la situació actual del voluntariat, i de les entitats de voluntariat, a la nostra illa, aquesta setmana s'han organitzat dos jornades de treball, la primera amb responsables polítics i amb tècnics del Consell. La segona jornada, dirigida als responsables d'entitats de voluntariat i voluntaris de la nostra, se celebrarà el dissabte 12 de març en la dinàmica participativa i de treball en grup, i es durà a terme de 10.00 a 13.00 hores a la Sala de Plens del Consell de Formentera (Centre de Dia). Per participar en la jornada, cal confirmar assistència al telèfon 971 321 271 o immigració@conselldeformentera.cat.

9 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 diagnostic

Les 'Xerrades per a famílies i docents' aborden el consum de drogues en els adolescents

La psicòloga i experta universitària en prevenció de drogodependències Alícia Bustos ofereix la conferència "I si el meu fill o filla consumeix drogues?", dins del cicle 'Xerrades per a famílies i docents', que se celebra el dijous 10 de març a les 17.00 hores a la sala de plens, al costat del Centre de Dia.

Cal fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o a l'adreça educaciosocial@conselldeformentera.cat. També es compta amb un servei d'acollida per a infants mentre es fan les xerrades.

4 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 xerrades A Bustos

Més articles...

Pàgina 7 de 54

7

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1