• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Com parlar de drogues amb el jovent, aquest dijous al cicle Xerrades per a famílies i docents

La psicòloga sanitària Eva Font oferirà aquest dijous 30 de març, a les 17 hores a la sala de plens, la conferència 'Com parlar de drogues amb el jovent' que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera.

La sessió és oberta al públic en general i, a més, hi ha un servei d'acollida per a infants. Els interessats poden fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

27 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii xerrades drogues

El Consell aprova una línia d'ajudes de 70.000 euros per als lloguers d'habitatge

foto 2023iii habitatgeEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Habitatge, informa que la Junta de Govern va aprovar ahir una convocatòria d'ajudes al lloguer d'habitatges destinades a les persones amb rendes de lloguer fins a un màxim de 1.200 euros al mes. Les ajudes es concedeixen per un màxim de dotze mensualitats i, en tot cas, el període subvencionable comprèn entre el dia 1 de gener i el 31 de desembre de 2022.

El conseller d'Habitatge, Rafael Ramírez, ha destacat que aquesta serà "la tercera convocatòria d'ajudes al lloguer que impulsa el Consell en aquesta legislatura i que està destinada a residents de Formentera, per facilitar-los la permanència en un habitatge en règim de lloguer, i ajudar a pal·liar els efectes negatius que té l'encariment del lloguer a la nostra illa". El conseller ha assenyalat que "els ajuts s'han adaptat i flexibilitzat per arribar al nombre de gent més gran possible".

Ajudes fins a 2.640 euros
La quantia de l'ajut serà d'un màxim de 2.640 €, i en cap cas se subvencionaran més de 220,00 € de l'import de la renda de cadascuna de les mensualitats. L'ajut té caràcter finalista i s'atorgarà per concurrència no competitiva d'acord amb les quanties i imports màxims establerts. En cas que el total d'ajudes que s'hagin de concedir superi la consignació pressupostària, es reduiran proporcionalment les quantitats concedides.

Informació a l'Oficina de l'Habitatge
Per facilitar l'accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera disposa de l'Oficina de l'Habitatge, ubicada a l'àrea de Benestar Social. També es pot fer la consulta i demanar cita prèvia a través del correu electrònic habitatge@conseldeformentera.cat i del número de telèfon 971 32 10 87.

Les persones interessades tenen un termini de quinze dies hàbils des de la publicació al BOIB per sol·licitar les ajudes a través de l'Oficina Atenció Ciutadana (OAC) o de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera www.conselldeformentera.cat.

Amb contracte de lloguer i sis mesos de residència
Entre les condicions que es demanen, els sol·licitants han de ser majors d'edat, residents a Formentera amb una antiguitat mínima de sis mesos, titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge, que ha de ser el seu domicili habitual. Únicament s'admetrà una sol·licitud per habitatge.

24 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell cedeix un espai a la Direcció Insular de l'Estat per oferir el servei de l'Oficina d'Estrangeria a Formentera

foto 2023iii estrangeriaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el director insular de l'Administració de l'Estat a Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez Navarrete, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, han presentat avui el servei que l'Oficina d'Estrangeria ofereix des d'avui a Formentera, una vegada al mes, en un espai cedit a l'àrea de Benestar Social. La iniciativa forma part del projecte Administració a prop teu impulsada pel Ministeri de Política Territorial i la Federació Espanyola de Municipis.

La presidenta Ana Juan ha destacat que "la col·laboració entre administracions és fonamental per facilitar la tramitació telemàtica de procediments, i tenim l'exemple de l'Oficina de Justícia a Formentera, que permet disminuir els desplaçaments, oferir un servei més àgil i proper i, en definitiva, millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans".

Segons ha destacat Sánchez, "avui s'ha començat per l'Oficina d'Estrangeria de la Direcció Insular de l'AGE, que en una jornada ha atès onze persones; en properes visites la intenció és incloure el SEPE i, en funció dels resultats i la disponibilitat de recursos, anar portant altres serveis". A més, ha avançat que també s'està treballant amb la Direcció General de Tràfic (DGT) per oferir els serveis a la nostra illa.

Enrique Sánchez ha destacat que la iniciativa que es porta a terme a Formentera "forma part d'un pla a escala nacional que consisteix a apropar l'administració a la ciutadania i donar una empenta a l'administració electrònica". Així, des de la Direcció Insular de l'AGE s'assenyala que l'objectiu és consolidar unes visites periòdiques de diferents serveis, tal com ja fa Policia Nacional amb el DNI i oferir altres serveis.

21 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Intercultural celebra les tardes gastronòmiques internacionals

El projecte Formentera Intercultural, impulsat per l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, organitza 'Cuines del món', les tardes gastronòmiques internacionals que se celebren del 28 al 31 de març a l'IES Marc Ferrer i que, com ha destacat el conseller de benestar Social, Rafael Ramírez, "seran un punt de trobada on intercanviar els coneixements de diferents cultures gastronòmiques entre ciutadans que viuen a Formentera i aprendre a elaborar diferents plats de la cuina tradicional d'arreu del món".

Tots els tallers s'impartiran de 17.00 a 19.00 hores a la cuina de l'institut. El preu per taller és de 10 euros i les inscripcions es poden realitzar a l'àrea de Benestar Social, venda des Brolls s/n (al costat del Centre de Dia), del dilluns 20 al divendres 24 de març en horari de 9.00 a 14.00 hores.

Els tallers organitzats són els següents:

Dimarts 28 de març
Colòmbia: empanades colombianes
A càrrec de Ruth Manrique Mejía (Milena)

Dimecres 29 de març
Romania: sopa de mandonguilles i, de postres, papanasi amb nata fresca i melmelada
A càrrec de Ionela Tapirjan

Dijous 30 de març
Xina: sopa de wonton, arròs tres delícies i pollastre agredolç a l'estil tradicional
A càrrec de Songlin Li (restaurant Chinatown)

Divendres, 31 de març
Marroc: tagín de pollastre i cuscús
A càrrec de Chaimae Jouik

20 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii cuines de mon

El rol del pare en la criança, el 9 de març al cicle Xerrades per a famílies i docents

El cicle Xerrades per a famílies i docents, organitzat per l'àrea de Benestar Social, torna el dijous 9 de març a les 17 hores amb la conferència "El rol del pare en la criança" a càrrec de Rubén Rodríguez (@papadreando), pare, educador i terapeuta especialitzat en criança respectuosa i paternitat. A més, hi haurà servei d'acollida per a infants. Els interessats poden fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

3 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii rol del pare

Més articles...

Pàgina 5 de 61

5

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1