• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Consell organitza un curs de dispensació responsable d'alcohol

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, organitza el pròxim 5 d'abril un curs de dispensació responsable d'alcohol i reducció de riscos adreçat a personal actiu en espais de música i ball, especialment personal de barres i responsables d'establiments. El curs és gratuït i es pot realitzar en dos sessions, de 10 h a 12 h o de 17 a 19 hores a la sala de plens del Consell de Formentera.

El curs forma part de les accions promogudes dins de la campanya 'No t'ofeguis en alcohol' que impulsa el Consell de Formentera i compta amb la col·laboració de la Fundació Salut i Comunitat, la Pimef, Cambra de Comerç i Federació Hotelera.

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements claus per tal de fomentar uns espais de música i ball més segurs i augmentar la sensació de benestar en les persones usuàries. Dins d'aquesta formació específica també es busca familiaritzar-se amb els diferents tipus de drogues i consums que coexisteixen en els espais de música i ball; identificar i anticipar‐se correctament a situacions de risc i evitar que puguin convertir-se en problemàtiques, esdevenir referents en la transmissió de valors, informació i eines preventives en termes de salut; i conèixer i saber aplicar correctament les pautes preventives en dispensació responsable d'alcohol, consums de drogues i conductes violentes.

Qui vulgui participar en el curs ha de tenir els 18 anys complits en el moment de realitzar el curs i ha de formalitzar la inscripció fins al 4 d'abril al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat indicant nom complet, número de telèfon i horari de preferència per realitzar la formació.


30 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 dispensacio responsable

Marina Marroquí ofereix dos xerrades a Formentera el pròxim 31 de març

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, el pròxim 31 de març organitza dos xerrades amb l'educadora social Marina Marroquí. La primera, a les 11.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema), sota el títol "Eso no es amor", serà un monòleg/taller de prevenció i detecció de la violència de gènere dirigit als joves de l'illa de 3r d'ESO a 2n de Batxillerat.

A través de l'humor, Marina Marroquí realitza un recorregut per la música, la televisió, els anuncis, el cinema... en el qual treballa la mentalitat crítica de la joventut i la interiorització tòxica de l'amor romàntic. Després d'això, relata la seua història de violència de gènere, com va recaure, la va detectar, en va sortir i ho va superar, i facilita les eines de detecció precoç de la violència de gènere.

Xerrada per a famílies

La segona conferència del dia 31 serà dins del cicle Xerrades per a famílies, a les 17.00 hores a la sala de plens del Consell, i té com a títol "Com educ els meus fills o filles per evitar que pateixin o exerceixin violència?". S'oferirà servei d'acollida per a infants mentre es fan les xerrades.

24 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022 xerrada marroqui

El Consell posa en marxa un programa de gestió emocional als centres escolars adreçat a l'alumnat d'entre 3 i 12 anys

foto 2022 gestio emocionalEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha posat en marxa un programa de gestió emocional adreçat als alumnes d'entre 3 i 12 anys. Aquesta activitat s'està portant a terme des del mes de febrer fins al mes de juny en tres centres de l'illa: el CEIP El Pilar, el CEIP Sant Ferran de ses Roques i el CEIP Mestre Lluís Andreu. Els educadors socials de la Conselleria de Benestar Social de Formentera s'encarreguen d'aquest programa, que es divideix en nou tallers de quatre o cinc sessions cadascun per ser implantats als respectius cursos del segon cicle d'educació infantil i d'educació primària. A més, els continguts s'adapten segons les característiques particulars de cada grup.

23 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera obre un servei d'acolliment familiar de menors en situació de desprotecció

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, posa en marxa un servei de famílies acollidores de menors en situació de desprotecció. Aquest servei d'acolliment familiar, segons ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, té com objectiu que "els menors que es troben sota la tutela pública, puguin ser acollits per una altra família alternativa de manera temporal".

Ramírez ha assenyalat que el Consell "ha incrementat el nombre de professionals al servei de menors, ha projectat una llar d'atenció per atendre als menors de 12 anys en situació de desprotecció; i ara també posa en marxa aquest nou servei; tot amb l'objectiu de garantir l'interès superior dels menors en risc i vulnerabilitat".

"Com administració tenim l'obligació de protegir els nostres menors i consideram que amb aquest servei es pot oferir a les persones menors d'edat el millor entorn familiar possible per créixer", ha assenyalat Ramírez, que, a més, considera que "una família acollidora té l'oportunitat d'estimar, educar i donar seguretat als menors que ho necessiten".

Valoració i formació de les famílies

Les famílies de Formentera que s'adscriguin al programa passaran un procés d'idoneïtat i una formació a càrrec del personal de menors del Consell; aquest equip també acompanyarà les famílies durant l'acolliment. De la mateixa manera, el servei haurà de valorar les sol·licituds en funció de les circumstàncies econòmiques, personals i sociofamiliars, d'acord amb diferents criteris.

A més, aquest programa de famílies acollidores està reglamentat per una normativa que recull les prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores. "Els costos econòmics no han de repercutir negativament en la decisió d'acollir ni en l'atenció que ha de rebre el menor", ha subratllat el conseller.

Per conscienciar i sensibilitzar la població de l'illa i sumar més famílies a l'acolliment de menors, el Consell ha llançat la campanya 'Obre ca teua i creix en família'.

Les persones interessades a participar en aquest servei poden contactar amb l'àrea de Benestar Social del Consell 971 321 271 o al correu electrònic benestarsocial@conselldeformentera.cat.

21 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 ca teua

El Pla Insular de Voluntariat inicia una enquesta pública per adaptar-se a les necessitats de l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social i amb el suport de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, està iniciant el procés per redactar i implantar un Pla Insular de Voluntariat a Formentera que posi en valor, promogui i doni suport al voluntariat a l'illa. Per això, s'ha plantejat realitzar un diagnòstic previ, amb la intenció de conèixer la realitat del teixit associatiu, les característiques de les persones voluntàries de l'illa i la perspectiva dels responsables de l'administració pública.

El recull de dades es fa de forma principalment mitjançant qüestionaris anònims, i que serviran per a la recollida d'informació el Pla Insular de Voluntariat de Formentera s'adapti a l'illa tant com sigui possible i que respongui a les necessitats reals.

Els qüestionaris, que es tancaran el pròxim 3 d'abril, estan dirigits tant a persones que desenvolupin l'acció voluntària, com a entitats sense ànim de lucre.

QÜESTIONARI PERSONES VOLUNTÀRIES - DIAGNÒSTIC DEL VOLUNTARIAT A FORMENTERA

QÜESTIONARI ENTITATS DE VOLUNTARIAT - DIAGNÒSTIC DEL VOLUNTARIAT A FORMENTERA


18 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 53

5

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1