• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Vint-i-un països i comunitats autònomes participen en la Festa Intercultural aquest diumenge a la plaça d'Europa

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, conjuntament amb l'Associació de la Festa Intercultural, presenten la XVIII Festa Intercultural de Formentera que es celebra aquest diumenge 2 d'abril la plaça d'Europa des Pujols des de les 12.30 h.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que la "festa forma part del projecte Formentera Intercultural, que ha nascut amb la intenció d'oferir un espai de reflexió i integració entorn al fet migratori, i que es recupera després de tres anys suspesa per mor de la pandèmia. La festa és el millor exemple de la interculturalitat que tenim a l'illa".

Argentina, Marroc, Itàlia, Indonèsia, Equador, Andalusia, Bolívia, Galícia, Formentera, Catalunya, Colòmbia, Veneçuela, Xile, Alemanya, Castella i Lleó, República Dominicana, València, Romania, Cuba, California (USA) i Brasil són els països i comunitats autònomes que participaran en aquesta edició i que ens permetran viatjar arreu del món.

A partir de les 12.30 h, i fins a les 18.30 h, els infants i joves podran gaudir d'una proposta d'activitats i tallers que inclou castells inflables, jocs tradicionals i d'arreu del món, taller de hamabeads, l'arbre dels desitjos, elaboració de punts de llibres i xapes de les banderes del món, i que conclourà amb una Holi Party.

De les 14.00 h i fins a les 15.30 h podrem assaborir la gastronomia típica de cadascun dels països i comunitats autònomes participants. El nostre paladar podrà viatjar i delectar-se amb les arepas veneçolanes, passant per la coneguda frita de matances de Formentera, el sarmale romanès -exquisits rotllets de col farcits de carn- o la famosa lasanya italiana, entre molts altres. Tot un espectacle d'olors i sabors.

Per amenitzar la jornada, a partir de les 14.45 h gaudirem del ball i la música de la mà de grups locals com la batucada, la salsa cubana o la sonada de gaites. Tot seguit el grup Timba Tumbet ens convidar a ballar amb el seu repertori que inclou txa-txa-txa, cúmbia, son cubano, bolero o bugalú. Com a colofó de la programació musical, la cantant Lia Kali, presentarà en concert el seu primer àlbum, amb composicions pròpies que es mouen dins el R&B, soul, rap i trap.

Reduir la generació de residus
Com a novetat, i per generar la menor quantitat de residus, es penjarà pel recinte un codi QR on es podrà consultar tota la informació de la programació. L'organització recorda que per a la degustació gastronòmica s'hauran d'adquirir xecs, per un import de 5 € els adults, i de 3 € els infants, amb què es lliurarà un equip biodegradable. De tota manera, es convida el públic assistent a portar els seus plats i coberts de casa. També es comptarà amb fonts d'aigua potable al recinte.


28 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii festa intercultural

Xerrada sobre racisme de Moha Gerehou a la Casa del Poble

L'expert en divulgació antiracista Moha Gerehou oferirà dijous 30 de març a les 20 hores a la Casa del Poble de la Mola una xerrada sobre racisme, oberta a tothom, dins de les activitats que s'organitzen amb motiu de Formentera Intercultural. El divendres, Moha Gerehou oferirà una altra xerrada adreçada als alumnes de 5è i 6è de les escoles de l'illa a les 11 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

28 de març de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2023iii xerrada racisme

"La bici de la Lola", un llibre per prevenir l'abús sexual infantil

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, en col·laboració amb l'Editorial Bellaterra, ha editat un llibre dirigit a la prevenció de l'abús sexual infantil. La publicació La bici de la Lola és una creació d'Alba Barbé i Laia Pibernat, amb il·lustracions de Judit Piella, que es presentarà aquest divendres a la sala d'actes del Consell de Formentera, a les 19 hores.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "els contes infantils s'han mostrat com una eina excel·lent per educar a la infància sobre l'abús sexual, i amb aquest objectiu des del Consell de Formentera hem plantejat el projecte".

Per altra banda, les autores faran una activitat de prevenció de l'abús sexual infantil, a les aules de les escoles públiques de Formentera. Aquesta formació anirà dirigida als cursos de 4t, 5è i 6è de primària i es realitzarà els pròxims 12 i 13 de juny.

Els contes infantils són una estratègia molt senzilla, adequada al nivell de desenvolupament psicològic dels infants, a través de la qual se'ls pot ensenyar què és l'abús sexual, en quines formes es manifesta i com detectar-lo a temps. Per això, és important que els pares i els educadors es mantinguin alerta respecte als signes que revelen que un infant ha set víctima d'un abús sexual. Tot i això, també és vital que els ensenyin a detectar aquest tipus de situacions per prevenir-les.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, un de cada cinc infants són víctimes de violència sexual. Concretament a Espanya, entre el 20 % i el 25 % de les nenes i entre el 10 % i el 15 % dels nens pateixen abusos sexuals (Maria Lameiras, 2008).

28 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii bici lola

Com parlar de drogues amb el jovent, aquest dijous al cicle Xerrades per a famílies i docents

La psicòloga sanitària Eva Font oferirà aquest dijous 30 de març, a les 17 hores a la sala de plens, la conferència 'Com parlar de drogues amb el jovent' que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera.

La sessió és oberta al públic en general i, a més, hi ha un servei d'acollida per a infants. Els interessats poden fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

27 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii xerrades drogues

El Consell aprova una línia d'ajudes de 70.000 euros per als lloguers d'habitatge

foto 2023iii habitatgeEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Habitatge, informa que la Junta de Govern va aprovar ahir una convocatòria d'ajudes al lloguer d'habitatges destinades a les persones amb rendes de lloguer fins a un màxim de 1.200 euros al mes. Les ajudes es concedeixen per un màxim de dotze mensualitats i, en tot cas, el període subvencionable comprèn entre el dia 1 de gener i el 31 de desembre de 2022.

El conseller d'Habitatge, Rafael Ramírez, ha destacat que aquesta serà "la tercera convocatòria d'ajudes al lloguer que impulsa el Consell en aquesta legislatura i que està destinada a residents de Formentera, per facilitar-los la permanència en un habitatge en règim de lloguer, i ajudar a pal·liar els efectes negatius que té l'encariment del lloguer a la nostra illa". El conseller ha assenyalat que "els ajuts s'han adaptat i flexibilitzat per arribar al nombre de gent més gran possible".

Ajudes fins a 2.640 euros
La quantia de l'ajut serà d'un màxim de 2.640 €, i en cap cas se subvencionaran més de 220,00 € de l'import de la renda de cadascuna de les mensualitats. L'ajut té caràcter finalista i s'atorgarà per concurrència no competitiva d'acord amb les quanties i imports màxims establerts. En cas que el total d'ajudes que s'hagin de concedir superi la consignació pressupostària, es reduiran proporcionalment les quantitats concedides.

Informació a l'Oficina de l'Habitatge
Per facilitar l'accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera disposa de l'Oficina de l'Habitatge, ubicada a l'àrea de Benestar Social. També es pot fer la consulta i demanar cita prèvia a través del correu electrònic habitatge@conseldeformentera.cat i del número de telèfon 971 32 10 87.

Les persones interessades tenen un termini de quinze dies hàbils des de la publicació al BOIB per sol·licitar les ajudes a través de l'Oficina Atenció Ciutadana (OAC) o de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera www.conselldeformentera.cat.

Amb contracte de lloguer i sis mesos de residència
Entre les condicions que es demanen, els sol·licitants han de ser majors d'edat, residents a Formentera amb una antiguitat mínima de sis mesos, titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge, que ha de ser el seu domicili habitual. Únicament s'admetrà una sol·licitud per habitatge.

24 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 58

Inici
Anterior
1

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1