• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Torna el curs d'hort infantil 'per promoure el cultiu de la terra entre els més petits'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Sector Primari, informa que el pròxim dilluns 25 d'octubre s'obre el període d'inscripció per al curs d'hort infantil. Aquest taller està dirigit a infants d'entre 4 i 12 anys i es farà els dissabtes al matí. Els interessats es poden apuntar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o telemàticament a través de l'OVAC. El curs començarà el pròxim dissabte 13 de novembre i finalitzarà el 16 de juny.

El conseller de Sector Primari ha mostrat la seua satisfacció perquè "enguany, de nou, puguem oferir aquesta formació, ja que l'any passat no es va fer a causa de la pandèmia". Josep Marí ha animat els infants a apuntar-se a l'activitat que té per objectiu "promoure el coneixement del cultiu de la terra de forma ecològica i tradicional a la vegada que es fomenta el respecte als companys i al medi natural", segons ha declarat.

L'hort infantil està ubicat al costat de la capella de sa Tanca Vella, a Sant Francesc. Els infants es dividiran en dos grups segons l'edat. El primer, de 4 a 7 anys, es reunirà els dissabtes entre les 10.00 i les 11.45 h, i el segon, per a al·lots de 8 a 12 anys, es trobarà els dissabtes de 12.15 a 14.00 h. Les classes són gratuïtes.


20 d'octubre de 2021
Area de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2021 argri nens

Obert el termini de la declaració de la collita de raïm

cartell 2021 raimEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, recorda que els productors de vi de Formentera que tinguin drets de vinya estan obligats a fer la declaració de la collita de raïm d'enguany fins al pròxim 10 de desembre.

Aquesta declaració es pot fer a les oficines de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça situada en el Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9.00 a 14.00 h, des d'on s'enviarà al Registre Vitícola del Govern balear.

Des de l'àrea d'Agricultura s'ha recordat que estan exempts de fer aquesta declaració els productors amb menys de 0,1 ha o que facin suc o consumeixen raïm com a fruita. Els drets de plantació de vinyes a les illes estan regulats, si no es fa la declaració de la collita es corre el risc que la vinya es declari abandonada.

7 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primer concurs de dibuix de la Dona en el Món Rural

cartell 2021 concurs mon ruralBEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha convocat la primera edició del concurs de dibuix La Dona en el Món Rural, en commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural, que se celebra el pròxim 15 d'octubre.

El concurs està dirigit als alumnes de secundària de l'IES Marc Ferrer de Formentera (des de 1r fins a 4t d'ESO). El dibuix ha de ser lliure de mida A3, és a dir el doble d'un foli. La temàtica ha d'estar relacionada amb la dona i totes les vessants del món rural, ja sigui pesca, caça, ramaderia i/o agricultura, així com altres temes que es puguin considerar vinculats a aquest estil de vida.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que amb aquest certamen "volem donar visibilitat i reconeixement a la importància que té el paper de la dona en el desenvolupament social i econòmic del sector primari, és a dir, la pesca, la ramaderia i l'agricultura i que el jovent també hi pensi i hi sigui conscient".

Els dibuixos es poden entregar fins al pròxim 13 d'octubre a la recepció d'IES Marc Ferrer o a la seu de Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9.00 a 14.00 h. S'entregaran tres premis per curs que seran xecs de 80 €, 60 € i 40 €. En total hi hauran 12 premiats que rebran aquests xecs per poder comprar material en les llibreries o botigues d'informàtica de l'illa. Les bases del concurs es poden consultar al web del Consell de Formentera.

Exposició

A partir del 15 d'octubre es farà una exposició amb els dibuixos premiats al concurs al pati del Centre Antoni Tur "Gabrielet" que es podrà visitar fins al 22 d'octubre.

6 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 concurs mon ruralC

Formentera recorda l’ordenança de tinença d’animals de companyia per evitar atacs al ramat de l’illa

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, informa que amb motiu dels atacs produïts per cans a animals de producció de l’illa de Formentera en les últimes setmanes, la institució ha tret un ban per recordar l’ordenança municipal que regula la tinença d’animals de companyia i que “prohibeix la circulació per les vies públiques d’aquells cans que no vagin acompanyats i conduïts mitjançant cadena, corretja o cordó resistent. Aniran proveïts de morrió quan el temperament de l’animal ho aconselli, i sota la responsabilitat del seu propietari”.

En aquest ban, que es repartirà per les principals cartelleres informatives de l’illa i zones agrícoles, es destaca que “les infraccions comeses contra els preceptes d’aquesta ordenança seran sancionades amb multes de 30 fins a 15.000 euros”. Així mateix, la comunicació també inclou informació sobre el règim jurídic de la tinència d’animals potencialment perillosos i diu que “seran considerats cans potencialment perillosos aquells animals de l’espècie canina que manifestin un caràcter marcadament agressiu o que hagin protagonitzat agressions a persones o a altres animals”.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que aquests atacs han fet molt mal als ramaders de l’illa, tant per la pèrdua d’animals com moralment pel que significa que entrin en la teva propietat i facin mal al teu ramat. “Deman responsabilitat a alguns propietaris d’animals de companyia, que estic segur que no són conscients del que pot significar deixar els seus cans amollats, el bestiar i els cans poden conviure sense problemes si es respecta la normativa”.

Des del Consell de Formentera es demana col·laboració a la ciutadania perquè avisin a la canera en cas de veure cans amollats per evitar així possibles atacs. El telèfon de contacte és 630 08 31 28. Per últim, el conseller ha agraït la feina dels propietaris del bestiar que són petits agricultors que conserven les tradicions de l’illa així com el seu paisatge.


7 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Signatura de l’acció concertada amb la Cooperativa del Camp

foto 2021 cooperativa campLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell, han signat avui la subvenció entre el Consell i la Cooperativa per l’any 2021 per donar continuïtat a les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i de millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera. Aquesta acció concertada està dotada amb 130.000 €. El conseller del Sector Primari, Josep Marí i el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí també han estat presents a l’acte.

La finalitat d’aquesta ajuda és contribuir a la reactivació de l’activitat agrícola a l’illa de Formentera, amb tots els avantatges econòmics, socials, culturals i ambientals que suposa. Entre les actuacions destaquen les de recuperació de parcel·les cedides gratuïtament a través del cens de terres, així com els treballs de recuperació de la finca de Can Marroig, però també la totalitat de les actuacions efectuades per la Cooperativa, que tinguin com a finalitat la recuperació del sector agrícola i millora de l’entorn rural i del paisatge de l’illa.

7 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 22

8

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1