• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Aquest diumenge comença la temporada de caça menor a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que el pròxim diumenge s'inicia la temporada de caça menor que finalitzarà el proper 1 de gener de 2023.

Amb caràcter general, els dies hàbils dins el període de caça menor en general, llevat d'especificació en contra, són: els dimarts, els dijous, els dissabtes, els diumenges i els festius de caràcter nacional o autonòmic. Se n'exclouen les festes de caràcter local. Està permès caçar a partir de mitja hora abans de la sortida del sol, fins al cap de mitja hora de la posta, d'acord amb l'horari local, llevat de les limitacions que estableix expressament aquesta proposta d'acord.

D'altra banda, als vedats de Formentera, la caça d'aus migratòries, la caça del tord i la caça del faisà acaba el 5 de febrer. El període de sol·licitud de caça amb filats en coll, conegut a l'illa de Formentera com a "filats de freu", comença l'1 de setembre i finalitza el 31 d'octubre. I el període de caça comença el 16 d'octubre i finalitza el 5 de febrer de 2023.

Durant l'exercici de la caça, els caçadors hauran de portar la documentació preceptiva per a l'exercici de la caça exigida per la Llei 6/2006, balear de caça i pesca fluvial, modificada per la Llei 3/2013, de 17 de juliol, de modificació de la Llei 6/2006, de 12 d'abril, balear de caça i pesca fluvial, i modificada per la Llei 6/2007, de 27 desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives.

S'ha de tenir en compte una sèrie de prohibicions per raó del lloc com que es prohibeix practicar qualsevol tipus de caça a tots els illots i els penya-segats costaners de Formentera. S'hi podrà autoritzar la caça del conill i controlar la població de la gavina comuna per danys a la flora o a la fauna. En qualsevol cas, per practicar la caça a la resta d'espais naturals protegits s'ha d'atenir a allò que disposin els corresponents PORN i Pla rector d'ús i gestió (PRUG) i a la Llei 5/2005, de conservació dels espais naturals de rellevància ambiental (LECO).

La caça es desenvoluparà de conformitat i amb les limitacions establertes a la normativa vigente, Ordre Vedes temporada 2022-2023 (BOIB 93 19/07/2022). Teniu més informació a la web del Consell de Formentera.

14 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de la declaració de la collita de raïm

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, recorda que els productors de vi de Formentera que tinguin drets de vinya estan obligats a fer la declaració de la collita de raïm d'enguany fins al pròxim 10 de desembre.

Aquesta declaració es pot fer a les oficines de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça situada en el Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9.00 a 14.00 h, des d'on s'enviarà al Registre Vitícola del Govern balear.

Des de l'àrea d'Agricultura s'ha recordat que estan exempts de fer aquesta declaració els productors amb menys de 0,1 ha o que facin suc o consumeixen raïm com a fruita. Els drets de plantació de vinyes a l'estat espanyol estan regulats, si no es fa la declaració de la collita es corre el risc que la vinya es declari abandonada.

10 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2022x raim

Oferta de formació per al sector agrícola i ramader de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, ha presentat els cursos de formació en matèria d'agricultura i ramaderia per a aquest 2022. Entre octubre i desembre es faran cinc cursos. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o, telemàticament, a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que "un any més, des del Consell i atenent a la demanda del sector agrícola i ramader hem preparat una oferta de cursos perquè rebin formació sense necessitat de sortir de Formentera i de manera gratuïta". Les formacions són les següents:

Usuari professional nivell bàsic de productes fitosanitaris. Del 17 al 22 d'octubre de 2022 (25 h)

Complementari usuari nivell bàsic de productes fitosanitaris. Del 24 al 25 d'octubre de 2022 (7 h)

Curs pont bàsic-qualificat d'usuari professional de productes fitosanitaris. Del 2 a l'11 de novembre de 2022 (35 h)

Producció de cicle tancat de recursos: cereals, oví, farratges i varietats locals. De l'1 al 2 de desembre de 2022 (10 h)

Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari. Data per confirmar (4 h)


7 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x cursos agri

Formentera fa passes endavant per adquirir la maquinària necessària per posar en marxa el trull d'oli

foto 2022x recollida olivesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que fins al pròxim 17 d'octubre està obert el procés de licitació de compra de maquinària industrial per a l'extracció de l'oli d'oliva per al futur trull d'oli de l'illa de Formentera. El preu de licitació és de 269.000 € i el termini d'execució, una vegada adjudicat, és de nou mesos.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha mostrat la seua satisfacció perquè "aquesta és la darrera passa administrativa per finalitzar aquest projecte tan necessari per elaborar oli a la nostra illa".

Paral·lelament, segons ha explicat Josep Marí, el projecte d'execució de la nau on s'ubicarà el trull d'oli (situat darrere de la nau de la Cooperativa del Camp) "està encomanat a l'empresa Tragsa, que està fent els darrers tràmits per poder iniciar les obres".

Aquesta edificació tendrà una superfície de 115 m2, a més d'una zona externa de recepció de les olives. A l'edificació prevista, hi haurà la sala de rentat d'olives, la sala d'extracció d'oli, una àrea d'emmagatzematge envasat d'oli, un vestidor i un bany. Aquest projecte tindrà un cost de devers 200.000 €.

El conseller ha destacat que "amb la construcció i posada en funcionament del trull, es podran iniciar els tràmits per obtenir una marca que identifiqui l'oli de Formentera, ja que es compliran les normatives sanitàries i així es podrà comercialitzar, la qual cosa esperam que doni un nou impuls al sector agrari de Formentera".

6 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de la campanya 'De Formentera amb molt de gust' per promocionar el producte local

cartell 2022 molt de gust LAUNCH

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha posat en marxa la campanya "De Formentera amb molt de gust" per distingir, fomentar i promocionar la venda de producte local. "L'objectiu és donar visibilitat i reconèixer els productes de proximitat procedents del camp de Formentera, del mar o del ramat de l'illa, així com altres transformats a Formentera, com ara la farina de xeixa, la sobrassada o el vi", segons ha explicat la presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan.

Per donar visibilitat a la campanya, s'ha fet un disseny sota l'eslògan "De Formentera amb molt de gust" que aglutina il·lustracions de diversos productes de proximitat amb un disseny atractiu i que "distingirà tant les parades dels productors, com els comerços dels distribuïdors, perquè així tant els residents com els visitants reconeguin i valorin el producte local de Formentera", segons ha explicat el conseller de Medi Rural, Josep Marí.

cartell 2022 fsf mapa A LAUNCH

Per la seua part, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que des de la seua àrea s'ha reeditat i actualitzat el mapa Formentera Slow Food, que localitza tots els productors i distribuïdors de productes de quilòmetre zero que hi ha a l'illa.

Aquest mapa està en català, castellà i anglès i es pot trobar a la web del Consell, www.conselldeformentera.cat, i la web de turisme, www.formentera.es/ca/, "perquè arribi tant als residents com als visitants i així sapiguem on trobar aquests establiments on es ven el producte de Formentera", segons ha destacat Alejandra Ferrer.

cartell 2022 fsf mapa B LAUNCH

Aquesta campanya també es difondrà a les cartelleres del Consell i a les oficines d'informació turística. El disseny de la campanya també s'ha estampat en bosses de ràfia i caixes de cartó que els venedors repartiran entre els seus clients. En total s'han imprès 2.000 caixes de mida gran de 48x32x18cm (per 10 quilos), 4.000 caixes de mida més petita 39x29x14cm (per 5 quilos) i 3.000 bosses de ràfia. La Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària del Govern balear ha subvencionat la campanya amb 5.000 €.

12 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 22

5

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1