• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Campanya per controlar la triquinosi a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura i Ramaderia, ha iniciat la campanya per analitzar la carn provinent de matances domiciliàries de porcs amb l'objectiu de controlar la triquinosi.

La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar la triquina s'ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a una anàlisi de triquina.

Per fer aquestes anàlisis, entre l'1 de novembre de 2021 i el 30 de març de 2022, les persones interessades es poden posar en contacte amb l'àrea d'Agricultura i Ramaderia situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9 a 14 h, a través del correu electrònic agricultura@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 087. Els treballadors del Consell els facilitaran material i instruccions per a la presa de mostres i informació dels veterinaris col·laboradors en el diagnòstic de triquinosi dels porcs sacrificats perquè el seu consum domèstic sigui segur.

5 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 triquina porcs

Agricultura convoca ajuts per a la creació d’empreses de joves agricultors per valor de 3,5 milions d’euros

El FOGAIBA ha resolt la convocatòria de joves de 2020 amb un total de 74 beneficiaris

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (FOGAIBA), ha convocat els ajuts per a la creació de joves agricultors per valor de 3.500.000 d’euros per aquest 2021. El termini de presentació de sol·licituds és del 27 d’octubre de 2021 al 30 de novembre de 2021. A la vegada, el FOGAIBA ha publicat la resolució de concessió de les ajudes per a la incorporació de joves al sector primari de l’any 2020, convocades per un valor de 3.000.000 euros. En total, els beneficiaris amb dret a ajuda ascendeixen fins als 74. De fet, entre el 2016 i el 2020, s’han incorporat al sector primari un total de 688 joves.

En total, entre els anys 2016 i 2021, s’han destinat 22 milions d’euros a aquesta convocatòria. La previsió inicial per aquest període era de 10.877.262 de euros. Aquest increment de fons de la CAIB a aquesta línia demostra l’aposta clara de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació per a la incorporació de joves.

Entre els requisits per optar a aquests ajuts, tenir complerts els devuit anys i no haver-ne fet quaranta-un a la data de presentació de la sol·licitud d’ajuda, i presentar un pla empresarial que haurà de preveure uns ingressos agraris mínims de 12.000,00 €/UTA anuals abans dels cinc anys, a comptar des de la concessió de l’ajuda.

L’objectiu d’aquestes ajudes és el rejoveniment de la població activa agrària, fomentant el relleu generacional que contribueixi a la millora de la competitivitat i la dinamització del sector.

Des de l'àrea d'Agricultura del Consell de Formentera, situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet", s'ofereix assessorament específic per a les persones interessades a demanar aquestes ajudes. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i també a través del correu electrònic agricultura@conselldeformentera.cat.

3 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el curs d'hort infantil 'per promoure el cultiu de la terra entre els més petits'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Sector Primari, informa que el pròxim dilluns 25 d'octubre s'obre el període d'inscripció per al curs d'hort infantil. Aquest taller està dirigit a infants d'entre 4 i 12 anys i es farà els dissabtes al matí. Els interessats es poden apuntar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o telemàticament a través de l'OVAC. El curs començarà el pròxim dissabte 13 de novembre i finalitzarà el 16 de juny.

El conseller de Sector Primari ha mostrat la seua satisfacció perquè "enguany, de nou, puguem oferir aquesta formació, ja que l'any passat no es va fer a causa de la pandèmia". Josep Marí ha animat els infants a apuntar-se a l'activitat que té per objectiu "promoure el coneixement del cultiu de la terra de forma ecològica i tradicional a la vegada que es fomenta el respecte als companys i al medi natural", segons ha declarat.

L'hort infantil està ubicat al costat de la capella de sa Tanca Vella, a Sant Francesc. Els infants es dividiran en dos grups segons l'edat. El primer, de 4 a 7 anys, es reunirà els dissabtes entre les 10.00 i les 11.45 h, i el segon, per a al·lots de 8 a 12 anys, es trobarà els dissabtes de 12.15 a 14.00 h. Les classes són gratuïtes.


20 d'octubre de 2021
Area de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2021 argri nens

Obert el termini de la declaració de la collita de raïm

cartell 2021 raimEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, recorda que els productors de vi de Formentera que tinguin drets de vinya estan obligats a fer la declaració de la collita de raïm d'enguany fins al pròxim 10 de desembre.

Aquesta declaració es pot fer a les oficines de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça situada en el Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9.00 a 14.00 h, des d'on s'enviarà al Registre Vitícola del Govern balear.

Des de l'àrea d'Agricultura s'ha recordat que estan exempts de fer aquesta declaració els productors amb menys de 0,1 ha o que facin suc o consumeixen raïm com a fruita. Els drets de plantació de vinyes a les illes estan regulats, si no es fa la declaració de la collita es corre el risc que la vinya es declari abandonada.

7 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primer concurs de dibuix de la Dona en el Món Rural

cartell 2021 concurs mon ruralBEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha convocat la primera edició del concurs de dibuix La Dona en el Món Rural, en commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural, que se celebra el pròxim 15 d'octubre.

El concurs està dirigit als alumnes de secundària de l'IES Marc Ferrer de Formentera (des de 1r fins a 4t d'ESO). El dibuix ha de ser lliure de mida A3, és a dir el doble d'un foli. La temàtica ha d'estar relacionada amb la dona i totes les vessants del món rural, ja sigui pesca, caça, ramaderia i/o agricultura, així com altres temes que es puguin considerar vinculats a aquest estil de vida.

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que amb aquest certamen "volem donar visibilitat i reconeixement a la importància que té el paper de la dona en el desenvolupament social i econòmic del sector primari, és a dir, la pesca, la ramaderia i l'agricultura i que el jovent també hi pensi i hi sigui conscient".

Els dibuixos es poden entregar fins al pròxim 13 d'octubre a la recepció d'IES Marc Ferrer o a la seu de Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9.00 a 14.00 h. S'entregaran tres premis per curs que seran xecs de 80 €, 60 € i 40 €. En total hi hauran 12 premiats que rebran aquests xecs per poder comprar material en les llibreries o botigues d'informàtica de l'illa. Les bases del concurs es poden consultar al web del Consell de Formentera.

Exposició

A partir del 15 d'octubre es farà una exposició amb els dibuixos premiats al concurs al pati del Centre Antoni Tur "Gabrielet" que es podrà visitar fins al 22 d'octubre.

6 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 concurs mon ruralC

Més articles...

Pàgina 5 de 19

5

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1