• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Torna el taller d'agricultura per a infants

foto 2023ii hort infantil 3El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que avui dimecres 15 de febrer s'obre el període d'inscripció per al curs infantil d'agricultura. Aquest taller està dirigit a infants d'entre 4 i 12 anys i es farà els dissabtes al matí. Els interessats es poden inscriure a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o telemàticament a través de l'OVAC. El curs començarà el pròxim dissabte 25 de febrer.

"L'activitat té l'objectiu de promoure el coneixement del cultiu de la terra de forma ecològica i tradicional a la vegada que es fomenta el respecte als companys i al medi natural", segons ha explicat el conseller del ram, Josep Marí.

L'hort infantil està ubicat al costat de la capella de sa Tanca Vella, a Sant Francesc. Els infants es dividiran en dos grups segons l'edat. El primer, de 4 a 7 anys, es reunirà els dissabtes entre les 10.00 h i les 11.45 h, i el segon, per a al·lots de 8 a 12 anys, es trobarà els dissabtes de 12.15 h a 14.00 h. Les classes són gratuïtes.

15 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023 curs agricultra nens

Curs de Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que el pròxim 21 i 22 de febrer tendrà lloc el curs gratuït Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari. La seua durada serà de cinc hores i serà impartit per la veterinària i docent Raquel Servitja Dalmau.

L'objectiu de la formació és donar pautes normatives i tècniques del que representa la ramaderia ecològica per optimitzar la producció ramadera i millorar-ne els aspectes sanitaris. S'impartiran continguts teòrics i pràctics sobre la normativa de la producció ecològica en ramaderia (oví, cabrum i porquí), l'alimentació i opcions de medicines alternatives, així com de prevenció de malalties mitjançant l'alimentació i la gestió del parasitisme.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí ha explicat que "amb aquesta formació es pretén ajudar el sector ramader de l'illa per millorar la cura i l'alimentació del ramat amb una perspectiva ecològica".

El curs va dirigit als ramaders i a totes les persones interessades en formació agrària de l'illa. Ja es poden fer les inscripcions a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o, telemàticament, a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC). Per a més informació, us podeu adreçar a l'àrea d'Agricultura situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet" o telefonant al 971 32 10 87.


2 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii ramaderia eco

Obert el període de declaració obligatòria del cens ramader fins al 28 de febrer

foto 2023i ovellesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que fins al pròxim 28 de febrer està obert el termini de declaració obligatòria del cens ramader. Tots els ramaders de Formentera, tant els que comercialitzen com els que els tenen per autoconsum, estan obligats a renovar les seves cartilles ramaderes.

"D'aquesta manera es pretén garantir i planificar els controls sanitaris oportuns pel que fa als animals de producció", segons ha destacat el conseller de Medi Rural, Josep Marí. En aquest sentit es fa referència a porcs, ovelles, cabres, cavalls i tots els procedents de la família de les aus, com ara gallines, indiots o coloms.

Per a la renovació de les cartilles, les persones interessades s'han de dirigir a l'àrea de Medi Rural, situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet", de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Han de portar el Llibre o Llibres de Registre d'Explotació, en la qual els ramaders han de deixar constància del balanç de reproductors i del moviment dels animals.

Recordam que el passat 2022 el Consell ha tret ajudes associades a les explotacions ramaderes d'oví o cabrum "per garantir la viabilitat econòmica d'aquestes explotacions i reduir el risc d'abandonament", segons ha especificat el conseller Josep Marí. Les ajudes es varen concedir per animal elegible (femelles de l'espècie ovina i caprina mantengudes com a reproductores) amb una subvenció de 50 € per cap de bestiar. En concret s'han atorgat ajudes per un valor de 13.950 €. Cal destacar que només si es fa el cens ramader es poden sol·licitar les subvencions o ajudes.

19 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Cooperativa del Camp de Formentera viatja a Mallorca per conèixer les feines d'altres cooperatives

foto 2022xii coop camp mallorca BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que aquesta setmana el conseller de l'àrea, Josep Marí, juntament amb el president de la Cooperativa del Camp de l'illa, Marcos Ribas; el seu gerent, Carlos Marí, i altres socis de la cooperativa han participat en un viatge organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per conèixer de primera mà les feines que fa a altres cooperatives de Mallorca.

El conseller Josep Marí ha mostrat la seua satisfacció "perquè aquests dies els responsables de la Cooperativa s'han endinsat dins el món agrari de Mallorca per agafar idees que després es poden traslladar al camp de la nostra illa". D'entre totes les accions realitzades, el conseller ha destacat "la visita als trulls d'oli ara que el projecte per elaborar oli de manera regulada a Formentera està més prop de ser realitat". En aquest sentit, cal destacar que l'adquisició de la maquinària ja ha set adjudicada per un preu de 270.000 € i s'espera que en breu Tragsa comenci les obres de construcció de la nau.

Per la seua part, el president de la Cooperativa ha declarat que "l'objectiu principal d'aquestes visites ha estat compartir experiències i que els socis de Formentera puguin conèixer de primera mà la feina de les cooperatives de Mallorca. "Amb aquest viatge hem creat sinergies per col·laborar i compartir coneixements a partir de les diferents experiències", ha afegit.

Visites
Dimarts passat, 13 de desembre, varen assistir a un acte organitzat a la Universitat de les Illes Balears (UIB), "Tast de producte cooperatiu" de la campanya de Nadal en què es varen presentar els plats guanyadors del concurs organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per alumnes de l'Escola d'Hoteleria Illes Balears (EHIB). Després varen assistir a la conferència "Producte tradicional vs. cuina innovadora", impartida pel xef Claudio Lemos per finalitzar amb una degustació de productes cooperatius.

Dimecres, 14 de desembre, varen visitar el trull d'oli de la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller i després visitaren la botiga de la cooperativa. Més tard, es desplaçaren a la cooperativa Camp Mallorquí, SCL, on el seu president Miquel Gual els va mostrar la indústria alimentària de l'ametlla i de la garrova. A la tarda. Seguidament es desplaçaren fins a Binissalem per visitar el Grup Fruits Secs i el seu trull d'oli i obrador.

Finalment, ahir dijous 15 de desembre varen anar a Mercapalma per conèixer l'activitat d'Agromallorca, SAT, i veure la indústria de la tomata. En darrer lloc, visitaren la formatgeria Son Jover i l'explotació agropecuària.

16 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El dia 15 s'imparteix el curs 'Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, informa que el darrer curs gratuït dels cincs programats per a aquest 2022, "Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari", s'impartirà el 15 de desembre a les 16 hores i tendrà una durada de quatre hores. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o, telemàticament, a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

5 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii ramaderia

Més articles...

Pàgina 1 de 20

Inici
Anterior
1

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1