• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

El Consell i la PIMEF renoven la col·laboració per fomentar i impulsar el petit comerç de l'illa

foto 2022 conveni pimefLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, va signar ahir un conveni de col·laboració amb el president de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF), Josep Mayans, per fomentar la formació, la investigació de mercat i la comunicació del comerç a l'illa.

El Consell de Formentera aporta 22.000 euros perquè la PIMEF pugui oferir les jornades d'hivern de formació als empresaris, realitzar estratègies de màrqueting i oferir les eines necessàries per dinamitzar i millorar la competència del sector a l'illa. L'organització de campanyes, com ara Compra a Casa, l'assessorament comercial, la recerca de mecenatge cultural o aconseguir la col·laboració de les empreses en diferents projectes mediambientals són algunes altres de les tasques a desenvolupar mitjançant aquest conveni.

23 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell signa un conveni amb la Cambra de Comerç per fomentar la formació del sector del comerç a l'illa

foto 2022 cambra comercLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha signat avui el conveni anual de col·laboració amb el delegat de la Cambra de Comerç de Formentera, Juan Manuel Costa Escanellas, mitjançant el qual el Consell aporta 7.000 euros per fomentar la formació, la investigació de mercat i la comunicació del comerç a l'illa.

Amb la signatura d'aquest conveni, el Consell reforça el suport a les empreses de Formentera i, especialment, al comerç per impulsar l'acció formativa, així com animar nous emprenedors a començar el seu projecte d'empresa.

22 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera20 celebra el dècim aniversari amb un gran equip d'experts que se citaran entre el 5 i el 8 de maig a l'illa

foto 2022 formen20El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre els dies 5 i 8 de maig tendrà lloc a la nostra illa la X edició del Formentera20. Durant quatre dies, experts en cultura digital, comunicació i creativitat compartiran idees i talent en diferents espais de l'illa, ho faran en un format reduït en una cita que ha esdevengut ineludible per als amants de l'entorn digital.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció "per celebrar els deu anys d'aquest esdeveniment que reuneix experts en comunicació i màrqueting a Formentera i que, a més, suposa una oferta per atreure visitants a l'inici de la temporada". Segons ha afegit Alejandra Ferrer, "així mateix, el Formentera20 és per si mateix un certamen que ajuda a posicionar la marca Formentera com a referent a l'entorn digital".

La directora del Formentera20, Rosa Castells, ha declarat que per celebrar el dècim aniversari del festival "hem reunit per primera vegada experts de les plataformes més importants del moment". La directora ha afegit que "en el mateix esdeveniment comptarem amb directors i representants de Netflix, Meta (Facebook), Twitter, Prisa, TikTok… juntament amb grans professionals com ara el publicista Toni Segarra, Bruno Sellés, cofundador de Vasava, i Isabelita Virtual".

Equip d'experts:
Inaugurarà l'edició Toni Segarra, publicista, considerat un dels millors creatius del segle XX.

L'acompanyaran M. Jesús Espinosa de los Monteros, directora general de Prisa Audio; Emilio Pila, director de Twitter Next; Pepa Rojo, directora creativa de Meta (Facebook); Pablo Skaf, director Partner Marketing Spain & Portugal a Netflix; Ana Gómez, Head of Agencies Partnerships a TikTok; Bruno Sellés, cofundador i director creatiu de Vasava; Isabel Martínez, directora creativa d'@isabelitavirtual.

Les inscripcions es podran fer en els pròxims dies al web www.formentera20.com, on també hi ha informació sobre els ponents i el programa complet. Els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte.

A qui va dirigit? Va dirigit a professionals apassionats del món digital, emprenedors, comunicadors, amants del màrqueting i la comunicació, persones curioses i que volen aprendre i estar al dia en el món digital.

Parlarem de comunicació, màrqueting, creativitat, brànding, continguts, xarxes socials, pòdcasts i les darreres tendències en noves tecnologies i innovació.

La proximitat entre tots els participants fa que hi hagi una xarxa real i un intercanvi d'idees que serveixen com a punt de partida de nous projectes en un esdeveniment que un any més es resumeix sota el lema #DesconnectarPerConnectar.


16 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 formen20

La COPT treballa propostes per presentar al·legacions a la modificació de la llei turística

foto 2022iii COPT Avui s'ha celebrat una nova reunió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT), a la qual han assistit la vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer, representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, així com representants dels partits polítics i sindicats.

La responsable de Turisme ha traslladat l'anàlisi del document i ha recollit el "parèixer i les aportacions" del sector sobre la modificació de la llei de turisme aprovada pel Govern, "per consensuar unes al·legacions que es traslladaran al Parlament balear", segons ha explicat Alejandra Ferrer. Formentera demanarà:

- Pel que fa al Pla de circularitat es faran propostes per tractar d'ajudar a les petites empreses així com trobar acompanyament per a implementar aquestes mesures i aconseguir la certificació d'empresa circular.

- També s'han analitzat solucions per facilitar el coneixement de la petjada de carboni per pernoctació, una de les mesures del Pla, i per conèixer aquesta dada no només dels turistes que pernocten sinó també dels que venen en excursió d'un dia.

- També es considera que necessària una ampliació de la publicitat que es faci sobre el producte local, incloent-hi tot el producte balear.

- D'altra banda, s'estudia que la COPT s'encarregui no només d'avaluar les dispenses per al compliment de les mesures de circularitat sinó també de dispensar-les quan no es puguin complir, així com d'agilitzar els expedientes de millora i modernització d'establiments.

- Pel que fa a la moratòria de les places turístiques s'ha considerat necessari estudiar la incorporació d'un article específic per Formentera perquè tenguin les mateixes dispenses que els hotels (en relació a tràmits iniciats) i es puguin regularitzar si han realitzat les inversions i feines necessàries per poder comercialitzar-les turísticament i complir amb el pla de Qualitat.

"En definitiva treballar perquè s'adapti la llei a les necessitats de Formentera", segons ha explicat Alejandra Ferrer que ha afegit que "ens hagués agradat haver participat abans en l'elaboració de la llei, però ho farem ara a través d'al·legacions al projecte de llei que presentarem en el Parlament balear".


15 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta accions promocionals a Portugal i França

foto 2022 pre temporadaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa sobre les accions promocionals que està duent a terme aquests dies. A partir de demà dimecres 16 de març i fins al pròxim diumenge 20 de març Formentera participa en la Fira Internacional de Turisme de Lisboa BTL (Borsa de Turisme de Lisboa).

Les dues primeres jornades de la fira estan limitades al sector professional (dimecres i dijous), en aquest sentit representants de Formentera mantindran reunions per presentar la nostra destinació. La resta dels dies la fira s'obrirà al públic general i Formentera estarà present a un estand per mostrar els seus encants al públic directe, segons ha explicat Alejandra Ferrer, vicepresidenta i consellera de Turisme del Consell de Formentera. La promoció se centrarà en els mesos de temporada baixa i en mostrar la destinació com una illa sostenible en què es poden fer activitats culturals, esportives, patrimonials i gastronòmiques sempre en contacte amb la natura.

Aquesta fira portuguesa es torna a celebrar de manera presencial després de dos anys d'aturada a causa de la covid. "Des de l'àrea de Turisme, s'ha apostat per fer promoció en aquest mercat que ha respost molt bé els passats dos anys de pandèmia i que està en creixement, a més a causa de la situació d'incertesa actual generada per la invasió Rússia d'Ucraïna estam reforçant la promoció tant a les illes, com al mercat nacional i el portuguès i francès per la seua proximitat geogràfica", segons ha destacat la responsable de Turisme.

Així mateix Formentera també es promocionarà al Saló Mundial de Turisme 2022 a Paris (França), "un mercat on la nostra agència de comunicació ens ha assegurat que estan rebent un gran nombre de consultes sobre la nostra destinació", ha afegit Alejandra Ferrer. Per últim, cal destacar que la pròxima setmana entre el 24 i el 27 de març Formentera també es promocionarà en el Saló de Vacances 2022 a Brussel·les (Bèlgica), "un mercat on cada vegada Formentera desperta més interès".

15 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 64

9

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)