• Català
  • Castellano
  • English
Areas Urbanism & territory, Tourism and Economic activities Tourism planning and Economic activities

Formentera Zen 2023 hails record participation

foto 2023v fzen familes kids AThe Office of Tourism of the Consell de Formentera is pleased to report that yesterday 1 May brought celebration of the first-ever Formentera Zen Kids & Families. According to Alejandra Ferrer, vice president and tourism councillor, "more than 150 children and parents participated in this breakout day of health and wellness for individuals and families".

Formentera Kids & Families is part of Formentera Zen, which took place last weekend, 28, 29 and 30 April. That event also had a record number of participants, with over 250 "enjoying a weekend dedicated to wellness", said Ferrer.

The Consell de Formentera-backed Formentera Zen is organised by Puro Bienestar. Aimed at drawing visitors in the low season, the event offers healthy leisure options to visitors, residents, and now, families.

Formentera Zen includes multidisciplinary sessions that cover all dimensions of the human being (physical, intellectual, environmental and social) for healthier and more balanced living. Formentera Zen 2023 featured a coastal cleanup and a plastic art mural was made with the waste collected.

2 May 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

El Formentera Film Festival se celebra entre el 16 i el 20 de maig amb 45 curtmetratges en competició per veure sota les estrelles de l'illa

foto 2023iv presentacio fffEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, de l'àrea de Joventut i de l'àrea de Turisme, informa que el Formentera Film Festival 2023 se celebra entre el dimarts 16 i el dissabte 20 maig. Seran 5 dies de projeccions i activitats gratuïtes adreçades a tots els públics, amb 45 curtmetratges en competició. Així ho han explicat avui en la presentació del cartell d'aquesta vuitena edició que ha estat il·lustrat per Ricardo Cavolo.

Les projeccions tindran lloc a partir de les 20.30 h, el 16 de maig al Casal de Joves i a la Sala de Cultura (Cinema), del 17 al 20 a la plaça de Sant Francesc (en cas de pluja a Sala de Cultura - Cinema), la darrera nit, el dissabte 20, també es farà la gala de entrega dels premis i hi haurà actuació de dj SET i DJ Lost Angeles. A més, el dijous 18 i divendres 19 hi haurà la projecció de la secció oficial infantil al Centre Antoni Tur "Gabrielet" a partir de les 20.30 h. Durant els dies del festival també es faran projeccions a la Residència, al Centre de Dia, a les escoles i a l'institut de l'illa.

Formentera Film aconsegueix seguir amb una edició totalment presencial i sempre més connectada amb el territori. "Això per a nosaltres és molt important, Formentera és el motiu pel qual existeix el festival, un festival destinat principalment als residents de l'illa, a joves, infants, majors i turistes que visiten la nostra illa fora de la temporada d'estiu. Estem treballant també en col·laboració amb l'associació DiverGent per fer del FF un festival sempre més inclusiu" segons han comentat els directors del FF Monica Timperi, Silvio Bandinelli, Viviana Carlet, Carlo Migotto.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que amb aquest certamen, que se celebra cada dos anys, aconseguim oferir un valor afegit als visitants que venen fora de temporada perquè puguin gaudir d'un festival únic, i fer-lo si el temps acompanya en un marc incomparable, sota el cel de Formentera. Per la seua banda, la consellera de Cultura i Joventut, Vanessa Parellada, ha convidat a tota la població de l'illa a gaudir d'aquesta oferta cultural gratuïta que també arriba especialment als infants i joves de Formentera.

Exposició
El 17 de maig, a les 18.30 h al sala d'exposicions del Centre Antoni Tur "Gabrielet" s'inaugurarà la FFart_EXPO. Una exposició de les obres dels vuit artistes que han realitzat els premis que es donaran als curtmetratges guanyadors: Álvaro Mendoza, Enric Majoral, Fran Lucas Simón, Lorenzo Pepe, Raquel Caramazana Bocanegra, Simona Colzi, Sol Courreges Boné, Pamela Spits.

Formentera Film el 25 d'abril ha començat la seva activitat amb el taller impartit per Pilar Aldea FEIM UN CURT dirigit als Joves de 12 a 18 anys en col·laboració amb el Casal de Joves el curt realitzat es projectarà el 16 de maig al Casal de Joves. El festival comptarà amb secció infantil, secció juvenil, una secció per públic més adult amb temàtica sexual (La Boca eròtica), la secció oficial i curtmetratges ExtraFest i ExtraFest secció joves. Els directors, actors i professionals assistiran a les projeccions per iniciar debats, destaca la presència de l'actriu Lola Dueñas, madrina del festival.

Podreu trobar tota la programació al web del festival, aquí.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv FFF

La temporada de mercats artesans i artístics a Formentera comença l'1 de maig

foto 2023iv mercats AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que el pròxim dilluns 1 de maig, es comencen a obrir els mercats artesans i artístics a l'illa de Formentera. L'1 de maig s'inicia l'activitat als mercats de Sant Francesc i es Pujols; el dia 3 obrirà el del Pilar de la Mola; el dia 15 de maig, el de la Savina, i el 27 de maig, els mercats artesans i artístics de Sant Ferran.

La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que "els mercats són un valor diferencial de Formentera, de la nostra oferta turística i del nostre teixit productiu". Ana Juan ha destacat que "des de l'administració es continua treballant i s'impulsa i es valora l'ofici d'artesà, que precisament aquesta setmana ha tengut la tercera convocatòria de la legislatura de proves per obtenir les cartes d'artesà i de mestre artesà".

Horaris i dates:
Mercat artesà de la Mola. Dimecres i diumenges, de 16.30 a 22 hores. Del 3 de maig a l'11 d'octubre.
Mercat de Sant Francesc. Cada dia de 10 a 14 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat de la Savina. Cada dia de 10 a 24 hores. Del 15 de maig al 30 de setembre.
Mercat des Pujols. Cada dia de 19 a 24 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat artístic i artesà de Sant Ferran. Dijous, divendres i dissabtes de 20 a 24 hores. Del 27 de maig al 30 de setembre.
Mercat de segona mà de Sant Francesc. Dimarts i dissabte, d'11 a 14 hores. Tot l'any.


27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gastronomic Weekends return

The Office of Tourism of the Consell de Formentera is pleased to announce the return of Gastronomic Weekends. 28-30 April to 1 May, and 5-7 May, four local restaurants will offer gastronomic lunch and dinner specials for a fixed price of €25, drinks not included.

The specials are designed for the occasion, with some restaurants serving up classic local fare and others opting for a fresh spin on old favourites. All offer a creative take on affordably priced signature cuisine.

Details are available on the Office of Tourism website, here.


26 April 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023iv caps de setmana

Seven applicants answer latest call for artisan accreditation

foto 2023iv artesa CThe Office of Commerce of the Consell de Formentera reports that this week a fresh round of exams have been held as part of a new call to accredit local craft workers. In total, seven people have applied to obtain nine artisan cards for trimmings, costume jewellery, oven glazing, knitting, dressmaking, flower drying and object decorating. Among the applicants, one craftsman has also applied for the drywall master test.

Ana Juan, president and commerce councillor, underscored "Formentera artisans' interest in growing and training in their trade, which shows that this is a very lively sector we must protect and promote".

Applicants must pass a test evaluated by a technical panel chaired by heritage department technician Jaume Escandell and comprising other department technicians and master craftsmen. During the evaluation, applicants make the product they wish to specialise in in their workshop while panel members observe working methods and pose practical questions about the manufacturing process and techniques. In addition, applicants must demonstrate familiarity in certain areas like basic notions, tools, equipment and machinery of the trade; origin of materials; preparation, handling, finishing processes; technical safety and hygiene, and more.

The last test was held in November, when one master craftsman and seven craftsmen received artisan cards, bringing Formentera's current total of accredited artisans to 68 craftspeople, 11 master craftspeople and four honorary master craftspeople.

26 April 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

More Articles...

Page 3 of 75

3

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Find us at:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 10
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)