• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

9a edició del Formentera Fotogràfica, 5 dies per reflexionar sobre el món de la imatge

foto 2021 formen fotograficaEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Cultura, informa que entre el 8 i el 12 d’octubre se celebrarà la novena edició del festival Formentera Fotogràfica. En aquesta edició hi haurà cinc dies per reflexionar entorn el món de la imatge al costat de reconeguts professionals com Sofía Moro, Txema Yeste, Lua Ribeira, Ana Esmith – Miss Beige, Nando Esteva, Luis Tato, Cristina de Middel, Jon Cazenave, Paco Gómez, Gloria Oyarzabal, Fernando Maquieira i Ferran Forné del diari ARA.

Segons explica el seu director Francesc Fàbregas “un any més, Formentera Fotogràfica segueix apostant per una programació eclèctica amb l’objectiu de donar espai, promoure i posar en valor la riquesa inherent a la cultura visual contemporània de caràcter nacional”.

Les inscripcions estan pràcticament esgotades, però encara queden places. En aquest sentit, la presidenta del Consell i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha animat als formenterers i formentereres amants de la fotografia a inscriure’s. Per als residents hi ha un 50 % de descompte en el preu.

La responsable de Turisme ha destacat que “aquest és un esdeveniment que se celebra en un escenari idoni per captar fotografies i que porta a la nostra illa en el mes d’octubre visitants respectuosos amb Formentera i que difonen i aprecien les seves característiques singulars”.

Formentera Fotogràfica és un festival impulsat pel Consell de Formentera, que compta amb la direcció de Francesc Fàbregas. És un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït conduïdes per grans noms de la fotografia i la cultura visual contemporànies. El festival està dirigit a professionals, estudiants i/o aficionats de la imatge amb ganes d’intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector en un entorn idoni com Formentera.

Es pot consultar el programa complet així com fer les inscripcions al web: formenterafotografica.com.


17 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Zen torna a final de setembre per reconnectar el cos i la ment dels seus participants

foto 2021 formentera zenEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que entre el pròxim 24 i 26 de setembre se celebrarà la VII edició del Formentera Zen a la nostra illa. Aquest és un esdeveniment dedicat al benestar holístic i que permet als assistents gaudir de classes magistrals, tallers i xerrades sobre dermatologia, cosmètica, bellesa, psicologia, psiquiatria, divulgació científica i de benestar, nutrició, cuina per lots, benestar a casa, exercici físic, ioga, entre d’altres.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que des de fa set anys s’impulsa aquest esdeveniment des del Consell, amb la direcció de l’empresa Puro Bienestar, i que “l’objectiu és oferir als nostres visitants i residents un espai dedicat a la reconnexió de cos i ment. A més, té el valor afegit que se celebra a final de temporada, i la nostra illa s’identifica amb el món de la salut i el benestar físic i emocional”, segons ha destacat.

L’aforament del festival Formentera Zen 2021 estarà limitat segons les mesures covid del moment de la celebració. Actualment està fixat en un màxim de 150 persones i ja compta amb 100 inscrits. Les inscripcions es poden fer aquí, on també apareix el programa de les jornades i la informació sobre els ponents. Els residents de Formentera tenen un descompte del 50 % sobre el preu general.

Formentera ofereix un marc únic i incomparable per la seva llum, el silenci i la bellesa, per viure una experiència de salut, benestar i felicitat, segons destaquen des de l’organització. Igual que ja va succeir el 2020, en aquesta edició es respectaran totes les mesures de seguretat sanitària vigents en el moment de la celebració.

30 d’agost 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou mapa informatiu del nucli urbà des Pujols

foto 2021 mapa es pujolsBEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, ha editat un mapa informatiu del nucli urbà des Pujols. “D’aquesta manera s’atén a una de les peticions dels empresaris de la zona que havien demanat al Consell que creés un plànol informatiu on incloure les novetats respecte a la regulació d’alguns carrers que hi ha hagut, entre altres informacions d’interès per als visitants”, segons ha explicat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Al mapa es destaquen els principals atractius turístics des Pujols, com els escars, la platja, el passeig Marítim amb el seu mercat o la plaça d’Europa on moltes nits d’estiu hi ha animació musical. També hi ha altres informacions d’interès com la Farmàcia, el Parc Infantil, i l’Oficina d’Atenció Turística, on es repartiran aquests mapes que també es poden trobar a la web de Turisme, www.formentera.es.

A més, al document que també recull a la part de la darrera informació d’interès general, s’ha fet un apartat específic per indicar com queda la regulació de l’avinguda Miramar, en el seu tram que va des de l’encreuament amb el carrer Espalmador fins a la mar, i del carrer Punta Prima, en el seu tram que va des de l’avinguda Miramar fins al carrer Xaloc, ja que en temporada estival són només d’ús per vianants entre les 20 h i les 7 h.

“Amb aquests canvis dins l’ordenació des Pujols pretenem dinamitzar l’activitat comercial i que tant residents com visitants puguin gaudir de l’oferta des Pujols”, ha conclòs Alejandra Ferrer.


17 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Retorn’ ha estat el títol de la XIII Passarel·la de Moda de Formentera celebrada as Pujols

foto 2021 passarellaBSobre l’escenari s’han pogut veure joies, bosses, vestits de núvia, vestits de festa, creacions avantguardistes d’alt nivell inspirades en la naturalesa, la mar i els colors propis de Formentera. La vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, va agrair als dissenyadors i dissenyadores de Formentera per fer-la possible en un any tan complicat en què “tot i les dificultats, aquesta petita indústria que és la moda i el disseny està molt activa a l’illa”.

Janne Bikinis, Hippie Shop Formentera, Kavra de Formentera, Equilibre, Simona Colzi&Le Voyeur Vintage, Vintage Ibiza- Formentera, Macramé&Acho joyas, Molly Mallone, Michele Crocitto, Elena Hurtado & Lorenzo Pepe “OBI”, Laura López, Eva Cardona, Ur Joies, Flavio Cocho i Majoral.

La gala celebrada ahir a les 21 h va estar conduïda per la periodista Montse Montsalve i el jove músic formenterer Miquel Tur, les models professionals participants varen ser de l’empresa Deva Models d’Eivissa. Es pot veure al canal YouTube del Consell de Formentera on es va retransmetre en directe: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=JGYbcMrmobk&feature.

3 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera participa en el projecte Emblemàtics Balears amb sis comerços tradicionals

foto 2021 emblematicsFormentera és un dels 14 municipis de Balears que participen en el projecte Emblemàtics Balears, una iniciativa conjunta impulsada des del Govern amb la col·laboració de la conselleria de Comerç del Consell de Formentera per catalogar els establiments més icònics de les Illes. Dels 102 comerços de Balears inscrits en aquesta iniciativa, n’hi ha 6 de Formentera: Forn Sant Ferran, Forn Can Jeroni, Forn Can Manolo, Llibreria Tur Ferrer, Sa Farinera i Teixits J. Marí Serra.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; el vicepresident i conseller de Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes; la vicepresidenta i consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan; el director general de Comerç, Miquel Piñol; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luís, i representants dels comerços emblemàtics han assistit avui a la presentació i l’entrega dels distintius a Formentera.

La iniciativa, a més, inclou la posada en marxa del web www.emblematicsbalears.es, que recull tota la informació dels comerços catalogats i que és l’eina a través de la qual es visibilitza i promociona el teixit comercial tradicional de les Illes.

“Identitat de Formentera”
Alejandra Ferrer ha destacat la feina que desenvolupen els comerços tradicionals de l’illa. “Crec que sou un exemple de sostenibilitat social perquè sou famílies de l’illa de comerços que han passat de generació en generació; de sostenibilitat econòmica perquè estam parlant de capil·laritat econòmica i d’economia circular”, ha subratllat la presidenta. “Sempre parlem de sostenibilitat i d’identitat de Formentera, i vosaltres sou els que manteniu la identitat de l’illa”, ha finalitzat.

El conseller balear Yllanes ha manifestat que “l’objectiu és reconèixer, fomentar i impulsar els petits establiments comercials de tota la vida, aquells petits comerços amb història, les botigues arrelades als nostres barris i pobles. En general, tots els comerços amb elements singulars i d’un alt valor afegit”.

D’altra banda, la consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que la posada en marxa d’aquesta iniciativa “és un impuls al comerç tradicional i una oportunitat per distingir i remarcar el valor i la força d’un sector que clau en el nostre teixit social”. Per a Ana Juan, “la història recent de Formentera també s’explica a través dels seus comerços i a partir de les persones que hi estan al capdavant, famílies que han mantingut el negoci fins a l’actualitat”.

El projecte Emblemàtics Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa es centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficiarà, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les illes.

La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com tenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial del municipi.


29 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 48

2

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)