• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Set noves contractacions completen el programa SOIB Reactiva al Consell de Formentera

foto 2021 soib reactivaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que en la segona convocatòria del programa SOIB Reactiva s’han contractat set persones i es completa així una iniciativa que ha permès contractar 22 persones en situació d’atur al Consell de Formentera durant aquest any. El personal contractat d’aquesta darrera convocatòria va iniciar la seva feina el passat 23 d’abril, que té una durada de quatre mesos.

La consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat que aquest programa ha resultat “molt útil per a les persones desocupades que s’han contractat i que així podran millorar les seves habilitats i competències de cara a futures ocupacions”.

Els contractes que s’han realitzat en aquesta convocatòria són: quatre netejadors/res de la línia de persones aturades de llarga durada de 30 anys o més; i dos operaris de brigada i un auxiliar d’informació de persones aturades de 30 anys o més, inscrites mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB, amb una durada inferior si venen d’ERTO.

Amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, la convocatòria SOIB Reactiva 2020 ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

1 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Visita de l’ambaixador d’Itàlia a Formentera

foto 2021 visita ambaixadorLa vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha rebut aquesta tarda a l’ambaixador d’Itàlia a Espanya, Riccardo Guariglia, qui ha vingut acompanyat de la vicecònsol a Eivissa i Formentera, Monica Lacalamita, i el vicecònsol emèrit, Lanfranco Fabbro. La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, també ha estat present en la reunió.

Ana Juan ha destacat durant la visita protocol·lària “els estrets llaços que uneixen Formentera i Itàlia, un país que no només és un dels principals emissors de turistes cap a l’illa, amb prop del 35 % del turisme que arriba a l’illa els darrers anys”, sinó que “també forma part de la nostra comunitat; i es pot dir que ja és una comunitat arrelada a l’illa”. En l’actualitat, hi ha 1.706 persones d’origen italià empadronades a Formentera, segon les dades del padró de 2020.

En la reunió també s’ha parlat de la situació sanitària actual i la vicepresidenta ha assenyalat que Formentera "està preparada com destinació segura" per rebre un any més al turisme transalpí.

21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Formentera més segura i sostenible es promociona en el mercat nacional

foto 2021 fiturLa presidenta del Consell Alejandra Ferrer ha fet avui a Fitur la presentació “Formentera segura i sostenible”. Alejandra Ferrer espera que “el mercat nacional, com ja va fer l’any passat, es decideixi a venir a passar les vacances a Formentera, una destinació que combina seguretat i sostenibilitat com a principal reclam en la situació actual”, segons ha declarat.

En aquest sentit, la presidenta ha valorat positivament que “segons els portals en línia s’hagi incrementat un 700 % les cerques de la destinació Formentera, situant-nos a un 12 % respecte a les mateixes dades de 2019. Així mateix, des del sector hoteler han traslladat que molts establiments ja tenen un nivell de reserves similar al del 2019, any precovid”.

D’altra banda, la presidenta ha declarat que “a Fitur estam explicant l’avantatge competitiu que té Formentera gràcies a la relació de dos conceptes: seguretat i sostenibilitat. Fa anys que Formentera treballa per ser una destinació sostenible i això significa que tenim grans espais naturals i un territori protegit, i ara aquest fet suposa que els visitants poden gaudir de la nostra illa d’una manera relaxada i complint una de les restriccions més importants: el manteniment de la distància interpersonal”.

En la presentació, la presidenta també ha explicat l’experiència que va suposar la passada temporada durant el primer any de pandèmia i ha destacat els protocols de seguretat que es segueixen tant als restaurants, allotjaments o quioscos de platja, que a més “tots disposen d’espais exteriors que fan les estades a Formentera més segures”.

Esdeveniments
Alejandra Ferrer també ha parlat sobre els esdeveniments que s’organitzen a l’illa i que es tornen a fer de manera presencial. Així mateix ha assenyalat que juntament amb el sector hem aprovat el Pla de reactivació turística per a l’illa de Formentera, un pla que inclou mesures econòmiques, de promoció turística i una proposta de pla seguretat. “Aquest Pla, a part dels protocols sanitaris i la necessitat de continuar controlant en ports i aeroport, proposa la realització de proves diagnòstiques al sector empresarial de manera periòdica mentre no arribin les vacunes a aquest grup. Així tancam el cicle i amb la protecció dels treballadors, no sols qui ens visita ho fa de manera segura, sinó que també ho estarà durant la seva estada”, ha concretat.

Com a novetat, la presidenta ha dit que:
- Estam treballant per ser el primer destí nacional a adherir-se al Plec de sostenibilitat de la Unesco a través d’un portal web, on es premiarà els hotels i allotjaments més sostenibles en temes com reducció plàstics, usos d’energies renovables, cicle de l’aigua, entre altres comportaments i mesures sostenibles.
- Així mateix estem participant en una prova pilot d’un segell de turisme familiar.
- Ens adherirem a la Xarxa de Turisme Intel·ligent a través del nou Observatori de Dades de Formentera que permet la recopilació i anàlisi de totes les dades necessàries per a una bona governança i prendre decisions de futur amb coneixement de causa.

Per acabar, Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció perquè “hem rebut molt bones notícies els últims dies quant a la relaxació de les restriccions de mobilitat entre Balears i la península. Ara per fi sembla que tornarem a viatjar, que tornarem a gaudir, Formentera és el lloc perfecte on combinar la mar, la naturalesa, els passejos, la tranquil·litat, on recarregar piles, que bona falta ens fa i tot això en un entorn segur i sostenible”, ha conclòs.

20 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promocionarà a FITUR com una destinació ‘segura i sostenible’

Formentera assisteix a l’edició presencial de FITUR que tendrà lloc entre el 19 i el 23 de maig a Madrid. L’illa es promocionarà dins un espai propi situat a l’estand de les Illes Balears. Segons ha explicat el cap de promoció, Carlos Bernús, “com a destinació destacarem els protocols sanitaris que es duen endavant per ser una destinació quant més segura possible, així com les oportunitats que ofereix Formentera per estar en espais a l’aire lliure i gaudir de l’illa de manera segura i presentarem també totes les iniciatives en les quals fa temps treballam per ser una illa sostenible”.

Durant els tres dies centrals de la fira turística es mantendran reunions amb revistes especialitzades en viatges, empreses d’aplicacions digitals per millorar l’experiència dels visitants, agències de comunicació, operadors turístics, entre d’altres. “Tot sempre pensant a fer accions promocionals i reforçar la promoció de la destinació per aconseguir atraure visitants en un any especialment difícil a causa de la crisi originada per la covid”, ha declarat Bernús.

Presentació de Formentera
El dijous 20 de maig la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer farà una presentació de la destinació Formentera que du per títol “Formentera segura i sostenible”. A més de destacar la feina que s’està fent de manera conjunta entre l’administració, el sector i la ciutadania, per ser una illa segura sanitàriament, la presidenta també parlarà sobre els projectes de sostenibilitat que des de fa temps es duen endavant a Formentera, com el formentera.eco o el Forum del Save Posidonia Project i altres iniciatives noves. Així mateix, Alejandra Ferrer destacarà nous esdeveniments creats per les famílies com el Formentera Astronòmica o la nova versió del Formentera Zen per famílies que es presentarà com a novetat a FITUR.

Per últim, cal destacar que Formentera participarà en dues taules redones, una per parlar sobre destinacions sostenibles, i altra per parlar sobre el naixement i funcionament de l’Observatori de Dades.

16 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oferta de feina de 4 places d’auxiliars d’informació del programa SOIB Reactiva

cartell 2021 auxiliar infoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria i Desenvolupament Local, informa que s’ha obert una nova convocatòria del programa SOIB Reactiva per treballar al Consell de Formentera durant quatre mesos. Aquesta convocatòria és de 4 places d’auxiliars d’informació per a persones aturades de 30 anys o més, inscrites amb un mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB.

Les persones interessades s’hauran d’inscriure en la web del SOIB, a través del següent enllaç, i seleccionant l’oferta corresponent, que es publicarà a partir d’avui fins al dia 15 de maig: https://soib.es/es/soib-reactiva.

13 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 47

2

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)