• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera es promociona a Madrid mostrant els avantatges competitius dels seus espais a l'aire lliure

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, assistiran a la fira internacional de promoció turística, Fitur, que se celebrarà de dimecres 19 a diumenge 23 de gener a Madrid.

A la fira, Formentera tendrà un apartat específic dins l'estand de les Illes Balears amb material promocional sobre "les opcions de fer turisme familiar, gaudir del medi ambient de l'illa, la gastronomia, el patrimoni i de les activitats culturals i esportives que s'organitzen fora de la temporada alta per atreure el turisme", segons ha explicat la responsable de Turisme, Alejandra Ferrer.

Dins les activitats promocionals, es preveu celebrar reunions amb revistes especialitzades en viatges, portals web, operadors turístics i agents de viatges, entre d'altres. "Tot i la situació sanitària i la incertesa que, un any més, provoca la pròxima temporada a causa de la covid-19, de moment hi ha molt d'interès per la destinació Formentera", ha avançat Alejandra Ferrer.

"Enguany destacarem la imatge de Formentera com una illa segura i sostenible, gràcies a la gran quantitat d'espais oberts amb poca afluència de gent que permet gaudir de l'illa de manera més segura", ha afegit la vicepresidenta. En aquest sentit, dijous a les 11.00 hores es presentaran davant els mitjans aquests avantatges competitius de la destinació Formentera.

"Els projectes formentera.eco per una mobilitat més sostenible o el Save Posidonia Project per a la protecció de la posidònia i del litoral, a més de la resta d'accions que estam fent a la nostra illa per garantir que l'experiència del viatger sigui única, també estaran presents a la fira", segons ha conclòs Alejandra Ferrer.

14 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera crea un catàleg de Flora de l'illa per als amants de la natura

cartell 2021 Flora de FormenteraEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha editat un fulletó informatiu sobre la Flora de Formentera que recull els trets principals de la flora autòctona de l'illa. Aquest catàleg es promociona a les fires per atreure un turisme compromès amb el medi ambient. També està a l'abast dels residents al web www.formentera.es, en aquest enllaç.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha declarat que "el patrimoni vegetal constitueix un dels valors ambientals de l'illa més destacables. Tenim més de sis-centes plantes que conformen el catàleg florístic de la nostra illa i crida l'atenció que en un territori de petites dimensions trobem zones tan diverses com platges amb dunes, penya-segats, salobrars, camps de cultius, espais forestals, entre d'altres".

"Amb la promoció d'aquest catàleg cercam apropar el patrimoni vegetal als residents i a la vegada atreure un turisme amant de la natura, posar de manifest la fragilitat del patrimoni natural de l'illa i animar els visitants i residents perquè el puguin descobrir d'una manera respectuosa", segons ha destacat Alejandra Ferrer. Les fotografies i els textos han estat elaborats pel naturalista Jordi Serapio Riera. El catàleg es pot trobar en sis idiomes: català, castellà, anglès, alemany, francès, italià i neerlandès.


16 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell contracta sis persones desocupades a través del programa SOIB Reactiva 2021

foto 2021 soib reactiva family fotoLa presidenta i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha rebut avui les sis persones que s'han incorporat al Consell de Formentera dins del programa SOIB Reactiva i que treballaran durant els pròxims sis mesos a l'administració insular.

Les persones contractades es trobaven en situació d'atur, dos d'elles menors de 30 anys, que ocuparan els llocs de feina d'auxiliar administrativa i d’operari de brigada. Els altres quatre contractats són majors de 30 anys i estaven en situació d'atur de llarga durada; dos treballaran d'auxiliars d'informació, un d’operari de brigada i una de netejadora.

La presidenta Ana Juan ha desitjat als nous contractats "que l’experiència laboral al Consell sigui molt profitosa i que ajudi a la seua reincorporació al mercat laboral".

El programa té previst un segon torn, que seleccionarà tres persones. La convocatòria SOIB Reactiva 2021 ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.


10 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'Observatori de Dades analitza el flux de turistes i els comentaris, preocupacions i propostes dels visitants a les xarxes socials

foto 2021 COPT1Avui s'ha celebrat la reunió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística de Formentera (COPT). Abans de la trobada, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, juntament amb el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, i la tècnica de l'Observatori, Catalina Ramis, han oferit una roda de premsa per explicar al sector les dades del projecte d'antenes de sensorització i fluxos de mobilitat de turistes, i de l'estudi de l'escolta empàtica a les xarxes socials.

Flux de turistes

Per una banda, gràcies a la instal·lació, el juny de 2020, de deu antenes de sensorització en punts estratègics de l'illa, aquest any s'han pogut presentar per primera vegada dades sobre l'afluència en diferents zones de l'illa i la mobilitat de fluxos de turistes, visitants d'un dia i residents a Formentera. Segons aquestes dades, entre juny i octubre de 2021 han vengut 541.419 visitants a Formentera, dels quals 361.531 han set excursionistes d'un sol dia i 179.888, turistes que han pernoctat almenys una nit a l'illa, segons ha detallat la tècnica Catalina Ramis.
Alejandra Ferrer ha explicat que aquestes dades ens donen recolzament "per demanar a les administracions competents a que ens ajudin a regular aquesta afluència de visitants, sobretot en el cas de les excursions d'un dia." "Es tracta de que els visitants d'un dia arribin de manera més ordenada i d'acord amb la capacitat de carrega de l'illa i el seu port, a més des de Promoció si sabem com es mouen podem fer polítiques que ens ajudin a repartir-los perquè no es saturin alguns llocs i la satisfacció dels turistes i dels residents augmenti".

Escolta empàtica a les xarxes

Durant tota la temporada turística s'ha escoltat allò que diuen els turistes que visiten l'illa a través de les diferents xarxes socials i canals de difusió en línia. En total, s'ha comptabilitzat 22.858 opinions sobre l'illa de turistes que l'han visitat, i l'impacte d'aquestes opinions ha arribat a 110.674.824 usuaris.

Segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, "la finalitat del projecte Escolta empàtica pretén conèixer les diferents accions i reaccions en línia dels turistes que visiten l'illa de Formentera com a destí turístic per part dels diferents mercats turístics (espanyol, anglès, francès, italià i alemany) amb la finalitat d'ajudar la destinació a comprendre millor les opinions dels turistes i prendre decisions encertades per millorar la destinació".

Com a conclusions d'aquest estudi, cal destacar que els turistes queden molt satisfets de les vacances i experiències viscudes a Formentera. Els sentiments i emocions que l'illa els desperta són "felicitat i admiració per la natura, el paisatge i les platges en molt bon estat de conservació, la llum, la bellesa, la màgia, la tranquil·litat i la gent". La descriuen com "un paradís autèntic i singular i com a destinació sostenible".

Per altra banda, els preocupa principalment: l'elevada afluència en hores i llocs puntuals de l'illa de turistes i, sobretot, excursionistes d'un dia, percepció de major massificació i que això provoqui que Formentera perdi el seu encant, entra d'altres qüestions.

COPT

Després de la presentació, s'ha reunit la COPT de Formentera, formada per la responsable de Turisme i el cap de Promoció, així com els diferents grups polítics i representants de les patronals.

A la trobada, s'han repassat totes les accions promocionals dutes endavant enguany en compliment del Pla d'Impuls Econòmic i Turístic aprovat conjuntament amb el sector. També s'ha presentat la programació dels esdeveniments perquè el sector pugui organitzar l'obertura i tancament dels seus serveis. Aquesta trobada també ha servit per establir les accions promocionals amb vista al 2022. S'ha acordat convocar una altra reunió després de la celebració de Fitur, quan es tancarà el Pla de Promoció Turística de l'any 2022.


2 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

'Compra a Casa' entrega la targeta regal del Black Friday

foto 2021xii compra a casaNieves Gómez Ortiz, usuària de la targeta Compra a Casa des de fa dos anys, ha estat la guanyadora de la targeta regal de 50 euros del sorteig que varen organitzar l'àrea de Comerç del Consell i la Pime Formentera amb motiu del Black Friday. La guanyadora ha comentat que destinarà el premi a comprar unes sabates per a la seva filla.

D'altra banda, cal recordar que ja s'ha activat la campanya 'Al Nadal compra a casa' que premia les compres que es realitzin a Formentera entre l'1 de desembre i el 6 de gener. Enguany se sortegen entre totes les compres d'un mínim de 20 euros que es realitzin durant aquest període una targeta regal de Compra a Casa de 500 euros.

2 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 61

10

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)