• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Nou alumnes comencen el curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure per a joves de Formentera

foto 2020 curs formacioNou alumnes de Formentera han iniciat avui el curs d’ocupació i formació de monitor de temps lliure que organitza l’àrea d’Emprenedoria del Consell de Formentera i està destinat a joves de 16 a 29 anys.

Els alumnes compaginaran aquesta formació amb el treball que desenvoluparan en diversos centres del Consell de Formentera, mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, d’una duració de 6 mesos.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha donat avui la benvinguda als alumnes i els ha desitjat “que aquest curs de formació i ocupació els ajudi a obrir-se un camí en el mercat laboral de l’illa”.

La formació, així com la contractació del director del curs, està subvencionada pel SOIB Formació i Ocupació dins del Certificat de Professionalitat SSCB0209 ‘Dinamització d’activitats de lleure educatiu Infantil i juvenil’. A més, aquest any els alumnes disposaran de formació transversal en anglès, obtenint l’acreditació oficial nivell A2.

13 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera promociona a la WTM els seus espais oberts com a avantatge competitiu davant la crisi de la covid

foto 2020 flamencosEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui finalitza la fira de promoció World Travel Market de Londres, que ha tengut lloc entre el 9 i 11 de novembre en format virtual, ja que a causa de la situació sanitària no s’ha pogut realitzar presencialment.

Durant aquests tres dies, des de l’àrea de Promoció del Consell s’han mantingut una vintena de reunions amb agències de viatge i plataformes virtuals “molt segmentades”. Així ho ha explicat el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, “sobretot hem cercat atraure el turista que viatja durant la temporada baixa, per complementar la temporada turística”.

A les trobades les preguntes sobre com es crearan corredors segurs per la pròxima temporada han estat constants, i des de l’àrea de Promoció s’ha aprofitat per explicar “la gran quantitat d’espais oberts amb poca afluència de gent dels que disposa Formentera i que poden significar un avantatge competitiu durant la crisi sanitària”, segons Bernús.

Els mercats en els que s’ha promocionat l’illa de Formentera en vista al 2021, aprofitant aquesta trobada, han estat el britànic, alemany, italià i nacional. També s’han mantingut contactes amb mercats com Estats Units, Canadà i Austràlia, amb la vista posada en temporades turístiques posteriors al 2021.

A les reunions s’ha destacat el valor afegit que dona visitar Formentera fora de la temporada alta i la gran oferta cultural, esportiva i natural que hi ha a l’illa, així mateix les rutes ornitològiques, que són de gran interès per aquest mercat, han estat altre dels productes que s’han promocionat. Un altre dels temes pels quals s’ha distingit la destinació de Formentera és la seva aposta per la sostenibilitat turística, econòmica i social per què es treballa amb projectes com formentera.eco, de regulació d’entrada de vehicles, o el Save Posidonia Project, entre d’altres.

11 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera promociona una illa sostenible a la World Travel Market 2020, que té format virtual

foto 2020 salinesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que Formentera es promocionarà a la World Travel Market de Londres que tindrà lloc entre el pròxim 9 i 11 de novembre en format virtual, ja que a causa de la situació sanitària no es pot realitzar presencialment.

El tret de sortida tindrà lloc dilluns dia 9 quan es farà una presentació de la destinació de les Balears on cada illa projectarà un vídeo promocional. Pel que fa al de Formentera el vídeo situa la nostra illa en el mapa mundial i destaca la bellesa del seu paisatge on a més de gaudir de les platges també es pot practicar esport, endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es coneix el seu passat i les tradicions més arrelades de l’illa, segons ha declarat el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús.

“Durant els tres dies de duració de la fira mantindrem entrevistes i reunions de manera telemàtica amb agències de viatges, tourperadors, mitjans de comunicació i inclús persones particulars que s’interessin per la nostra destinació”, ha explicat Bernús. En aquestes trobades destacarem el valor afegit que dona visitar Formentera fora de la temporada alta i la gran oferta cultura i esportiva que hi ha a l’illa, ha assegurat el cap de Promoció Turística.

Altre dels temes que destacaran de la destinació de Formentera és la seva aposta per la sostenibilitat turística, econòmica i social, amb el projecte formentera.eco com a exemple. I en un any marcat per la crisi de la covid-19 també es parlarà de la gran quantitat d’espais oberts amb poca afluència de gent dels que disposa Formentera i que poden significar una avantatge competitiu durant la crisi sanitària.


5 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix cursos de formació als comerciants de Formentera per a la millora de les competències digitals

cartell 2020 capsules formativesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que ha posat en marxa les ‘Càpsules formatives virtuals’ dirigides als comerciants de l’illa per a la millora de les competències digitals. Aquesta proposta forma part d’un paquet d’iniciatives que es varen acordar amb els comerciants de Formentera i compta amb el finançament mitjançant el conveni Cel Obert, signat el passat setembre entre el Consell i el Govern de les Illes Balears per un import total de 14.000 euros, dels quals el Govern aporta 10.000 i el Consell, 4.000 euros.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que des del Consell “es treballa per ajudar al comerç local a tirar endavant a través de diferents eines en aquesta situació de crisis marcada per la covid-19”. “Volem que els comerços de Formentera continuïn sent competitius i que l’essència formenterera la puguin projectar també en el món digital a través d’aquesta formació”, ha assenyalat Ana Juan, qui ha destacat el compromís del Consell “d’estar al costat del comerç local i ara més que mai”.

Aquestes ‘Càpsules formatives’ consten de sis jornades d’una durada de dues hores cadascuna amb dos nivells de formació: bàsic i intermedi. Les càpsules comencen el proper dimarts 10 de novembre i es perllongaran fins al 15 de desembre.

Tots aquells comerciants interessats a rebre aquesta formació poden posar-se en contacte amb l’àrea de Comerç a través del correu electrònic mercats@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271 ext. 2.

Els continguts d’aquestes càpsules són els següents:

Nivell bàsic
Quines opcions tenim per a introduir-nos en la venda online?
- Dimarts 10 de novembre, de 17.00h a 19.00h
Geolocalitza el teu comerç
- Dimarts 17 de novembre, de 17.00h a 19.00h
Com vendre a les xarxes socials? Facebook i Instagram
- Dimarts 24 de novembre, de 17.00h a 19.00h

Nivell intermedi
Com vendre a través de WhatsApp Business?
- Dimarts 1 de desembre, de 17.00h a 19.00h
Crea sorteigs i concursos a Instagram i Facebook
- Dimecres 9 de desembre, de 17.00h a 19.00h
Com fer un pla de promoció digital del meu comerç?
- Dimarts 15 de desembre, de 17.00h a 19.00h

4 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera prepara el Pla extraordinari d’impuls al turisme i reactivació econòmica

foto 2020 COPTAvui s’ha reunit la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística de Formentera. Aquesta comissió ha estat presidida per la presidenta i també consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i formada per representants de la Pimef, Cambra de Comerç de l’illa, Federació Hotelera de Formentera i diversos representants del sector turístic i partits polítics.

A la trobada s’ha fet una valoració de la temporada 2020, i des del sector han coincidit amb el Consell a dir que ha estat una temporada “curta però millor del que esperàvem al mes de maig”, segons ha declarat la presidenta després de la reunió.

També, segons han exposat: s’ha detectat un canvi de comportament en els visitants arran de la pandèmia: per intentar tenir menys interacció amb persones ha davallat l’ús del transport públic i ha pujat l’arribada de vehicles particulars al port. L’ocupació ha estat més alta en cases i apartaments que en hotels, on en disposar del seu espai privat el client es sentia més segur per motius sanitaris. En darrer lloc, han destacat que el sector de la restauració ha fet una valoració positiva de la temporada, ja que tenen espais exteriors on els clients es sentien segurs, segons han comentat a la reunió.

Actualitat
A la trobada també s’ha explicat la situació de l’actual estat d’alarma, així com la situació de la resta de països europeus i s’ha donat compte de les accions promocionals realitzades al 2020. “Unes accions que es varen consensuar amb la comissió d’ordenació i promoció turística al llarg dels mesos de confinament i que es varen anar readaptant depenent de la situació dels mercats emissors i de les restriccions sanitàries que influïen en els esdeveniments i campanyes que es podien realitzar”, ha concretat Alejandra Ferrer.

Reactivació econòmica i pla de promoció 2021
La presidenta ha explicat que aquest hivern s'ha de fer una feina intensa per treballar amb el Pla extraordinari d'impuls al turisme i de reactivació econòmica, aquest pla ha d´incorporar les mesures de reactivació turística i econòmica que s’estan duent a terme per fer front a la crisi tant des del Consell, com del Govern balear i central. Així com un pla de promoció on ha destacat que “ho farem tenint l’experiència d’aquest any tan atípic i intentant readaptar els esdeveniments a una situació de més petit format i que es puguin subdividir en diferents dies o sessions per evitar aglomeracions de participants i poder respectar les mesures de seguretat”.

En darrer lloc, “també treballarem amb mesures que es volen implantar en vista al pròxim estiu per poder presentar Formentera com una destinació el més segura possible, amb controls i proves que es puguin realitzar a turistes nacionals i internacionals i també als propis treballadors i residents per poder parlar de seguretat sanitària”, segons ha afegit. En aquest sentit s’espera que per a l’estiu que ve hi hagi tests alternatius més ràpids i fiables, com els dels antígens, i que tenguin validesa per poder treballar en la seva incorporació en col·laboració entre el sector públic i privat, entre d’altres mesures que puguin donar estabilitat turística a la destinació de Formentera, segons han concretat a la trobada.

La presidenta els ha emplaçat a diferents reunions al llarg de novembre per poder presentar l’esborrany del pla el pròxim 30 de novembre, on es presentarà també el baròmetre de satisfacció turística, juntament amb l’observatori de dades de Formentera.

3 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 48

10

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)