• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

El Consell ofereix cursos de formació als comerciants de Formentera per a la millora de les competències digitals

cartell 2020 capsules formativesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que ha posat en marxa les ‘Càpsules formatives virtuals’ dirigides als comerciants de l’illa per a la millora de les competències digitals. Aquesta proposta forma part d’un paquet d’iniciatives que es varen acordar amb els comerciants de Formentera i compta amb el finançament mitjançant el conveni Cel Obert, signat el passat setembre entre el Consell i el Govern de les Illes Balears per un import total de 14.000 euros, dels quals el Govern aporta 10.000 i el Consell, 4.000 euros.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que des del Consell “es treballa per ajudar al comerç local a tirar endavant a través de diferents eines en aquesta situació de crisis marcada per la covid-19”. “Volem que els comerços de Formentera continuïn sent competitius i que l’essència formenterera la puguin projectar també en el món digital a través d’aquesta formació”, ha assenyalat Ana Juan, qui ha destacat el compromís del Consell “d’estar al costat del comerç local i ara més que mai”.

Aquestes ‘Càpsules formatives’ consten de sis jornades d’una durada de dues hores cadascuna amb dos nivells de formació: bàsic i intermedi. Les càpsules comencen el proper dimarts 10 de novembre i es perllongaran fins al 15 de desembre.

Tots aquells comerciants interessats a rebre aquesta formació poden posar-se en contacte amb l’àrea de Comerç a través del correu electrònic mercats@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271 ext. 2.

Els continguts d’aquestes càpsules són els següents:

Nivell bàsic
Quines opcions tenim per a introduir-nos en la venda online?
- Dimarts 10 de novembre, de 17.00h a 19.00h
Geolocalitza el teu comerç
- Dimarts 17 de novembre, de 17.00h a 19.00h
Com vendre a les xarxes socials? Facebook i Instagram
- Dimarts 24 de novembre, de 17.00h a 19.00h

Nivell intermedi
Com vendre a través de WhatsApp Business?
- Dimarts 1 de desembre, de 17.00h a 19.00h
Crea sorteigs i concursos a Instagram i Facebook
- Dimecres 9 de desembre, de 17.00h a 19.00h
Com fer un pla de promoció digital del meu comerç?
- Dimarts 15 de desembre, de 17.00h a 19.00h

4 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera prepara el Pla extraordinari d’impuls al turisme i reactivació econòmica

foto 2020 COPTAvui s’ha reunit la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística de Formentera. Aquesta comissió ha estat presidida per la presidenta i també consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i formada per representants de la Pimef, Cambra de Comerç de l’illa, Federació Hotelera de Formentera i diversos representants del sector turístic i partits polítics.

A la trobada s’ha fet una valoració de la temporada 2020, i des del sector han coincidit amb el Consell a dir que ha estat una temporada “curta però millor del que esperàvem al mes de maig”, segons ha declarat la presidenta després de la reunió.

També, segons han exposat: s’ha detectat un canvi de comportament en els visitants arran de la pandèmia: per intentar tenir menys interacció amb persones ha davallat l’ús del transport públic i ha pujat l’arribada de vehicles particulars al port. L’ocupació ha estat més alta en cases i apartaments que en hotels, on en disposar del seu espai privat el client es sentia més segur per motius sanitaris. En darrer lloc, han destacat que el sector de la restauració ha fet una valoració positiva de la temporada, ja que tenen espais exteriors on els clients es sentien segurs, segons han comentat a la reunió.

Actualitat
A la trobada també s’ha explicat la situació de l’actual estat d’alarma, així com la situació de la resta de països europeus i s’ha donat compte de les accions promocionals realitzades al 2020. “Unes accions que es varen consensuar amb la comissió d’ordenació i promoció turística al llarg dels mesos de confinament i que es varen anar readaptant depenent de la situació dels mercats emissors i de les restriccions sanitàries que influïen en els esdeveniments i campanyes que es podien realitzar”, ha concretat Alejandra Ferrer.

Reactivació econòmica i pla de promoció 2021
La presidenta ha explicat que aquest hivern s'ha de fer una feina intensa per treballar amb el Pla extraordinari d'impuls al turisme i de reactivació econòmica, aquest pla ha d´incorporar les mesures de reactivació turística i econòmica que s’estan duent a terme per fer front a la crisi tant des del Consell, com del Govern balear i central. Així com un pla de promoció on ha destacat que “ho farem tenint l’experiència d’aquest any tan atípic i intentant readaptar els esdeveniments a una situació de més petit format i que es puguin subdividir en diferents dies o sessions per evitar aglomeracions de participants i poder respectar les mesures de seguretat”.

En darrer lloc, “també treballarem amb mesures que es volen implantar en vista al pròxim estiu per poder presentar Formentera com una destinació el més segura possible, amb controls i proves que es puguin realitzar a turistes nacionals i internacionals i també als propis treballadors i residents per poder parlar de seguretat sanitària”, segons ha afegit. En aquest sentit s’espera que per a l’estiu que ve hi hagi tests alternatius més ràpids i fiables, com els dels antígens, i que tenguin validesa per poder treballar en la seva incorporació en col·laboració entre el sector públic i privat, entre d’altres mesures que puguin donar estabilitat turística a la destinació de Formentera, segons han concretat a la trobada.

La presidenta els ha emplaçat a diferents reunions al llarg de novembre per poder presentar l’esborrany del pla el pròxim 30 de novembre, on es presentarà també el baròmetre de satisfacció turística, juntament amb l’observatori de dades de Formentera.

3 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix un curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure per a joves de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que s’ha obert la inscripció per un curs d’ocupació i formació de monitor de temps lliure per a joves d’entre 16 i 29 anys de l’illa.

Al llarg d’aquest projecte els participants tindran la consideració d’alumnes/treballadors, on desenvoluparan tasques de monitor de temps lliure als diversos centres del Consell de Formentera, mitjançant un contracte de formació i aprenentatge, aquest programa tindrà una duració de 6 mesos i té previst el seu inici al mes de novembre.

Aquesta formació està subvencionada pel SOIB Formació i Ocupació dins del Certificat de Professionalitat SSCB0209 “Dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil”. A més, aquest any els alumnes disposaran de formació transversal en anglès, obtenint l’acreditació oficial nivell A2.

Les persones interessades a participar en aquest programa de formació i ocupació hauran de formalitzar la seva inscripció fins al 25 d’octubre a la pàgina web del SOIB Programes Mixtos de Formació i Ocupació 2020-2021.

20 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell desenvoluparà un pla d’enfortiment del comerç local i potenciarà la campanya de Nadal

foto 2020 reunio comercantsAna Juan es reuneix amb mig centenar de comerciants de l’illa per preparar les noves accions de dinamització

La vicepresidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, es va reunir ahir amb una representació de comerciants de l’illa per presentar les línies de treball de la conselleria i preparar noves accions comercials de cara a l’hivern i la temporada vinent. La trobada es va celebrar al cinema de Sant Francesc i va comptar amb la participació de prop de mig centenar de comerciants i de representants dels mercats artesanals de l’illa.

Ana Juan, que a la trobada amb els comerciants va estar acompanyada per la tècnica de Comerç Amalia Mora, ha valorat la reunió d’ahir i ha destacat que l’alta participació “demostra l’interès dels comerciants de l’illa en treballar de manera conjunta amb el Consell i associacions per millorar un sector essencial en la nostra societat”. “Hem recollit els suggeriments i les inquietuds dels comerciants i també els hem explicat en què estam treballant des de l’àrea de Comerç, els plans presents i futurs que aplicarem per donar un impuls al sector”, ha explicat Ana Juan, que també ha animat els comerciants a proposar idees i iniciatives que es puguin posar en pràctica.

Enfortiment del comerç local
Entre les noves accions, Ana Juan va explicar als comerciants que en el debat de l’estat de Formentera es va aprovar per unanimitat la realització d’un pla d’impuls del comerç local per a l’enfortiment i dinamització del sector, “un pla que començarà a aplicar-se pròximament i que comptarà, entre altres accions, amb la celebració de cursos de formació pels comerciants, que els ajuden a millorar la seva competència i el seu negoci”, ha recalcat la consellera.

Campanya de Nadal
La consellera també ha explicat que enguany, per mor de la pandèmia, les festes de Nadal es celebraran de manera diferent, però que ja s’estan preparant noves accions per donar-li més protagonisme al petit comerç. “En primer lloc, reforçarem la campanya de Nadal de Compra a Casa, amb premis més importants, i també volem que el comerç tengui més presència al carrer. Fomentarem el producte local i la compra en el comerç de proximitat. Amb els comerciants hem parlat de les possibilitats que tenim enguany per desenvolupar diferents iniciatives i també hem parlat de la il·luminació nadalenca”. Part d’aquestes iniciatives es finançaran amb el conveni Cel Obert, signat recentment amb el Govern balear.

En la trobada, a més, la consellera va explicar les mesures que s’han aplicat de bonificació als comerciants durant l’estat d’alarma i també va anunciar que des del Consell s’estan estudiant altres bonificacions de taxes de cara al pròxim any.

A més, Ana Juan va enumerar les iniciatives que enguany s’han desenvolupat des del Consell durant la pandèmia per impulsar el petit comerç i el producte local, accions que s’han fet en col·laboració amb la Pimef, Cambra de Comerç, direcció general de Comerç del Govern balear i altres consells de les Illes, així com la posada en marxa de la nova web ‘Compra a Casa’, www.compraacasa.com.


16 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza la campanya ‘Compra a Casa a l’estiu’ posada en marxa enguany per incentivar el petit comerç de l’illa

foto 2020 compra a casa finalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que hi ha finalitzat la campanya Compra a Casa a l’estiu, desenvolupada durant els mesos de juliol, agost i setembre juntament amb la Pimef per incentivar i fomentar el petit comerç de l’illa arran de la pandèmia.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat “la bona resposta d’aquesta iniciativa en un any complicat per a tots i també per al sector comercial de l’illa”. Ana Juan ha recordat que el comerç formenterer “és una de les nostres senyes d’identitat com a societat”. “Qualitat i proximitat són dues de les característiques més importants dels nostres comerços, establiments que són essencials en la nostra societat i per això convidam els ciutadans a acostar-s’hi”, ha incidit la consellera.

Guanyadora del mes de setembre
La guanyadora de la targeta regal del mes de setembre, que té un premi de 100 euros, és Lourdes Costa Ramon, que ha fet la seva compra en la Carniceria San Francisco, un dels últims negocis que s’han incorporat a Compra a Casa.

Durant els mesos d’estiu la targeta Compra a Casa ha obtingut millors resultats que l’any passat al mes de juliol, on s’han fet compres per 176.366,32 euros pels 160.982,28 de l’any 2019, i pitjors als mesos d’agost (151.347, 82 enfront de 168.225,67 euros de l’any 2019) i setembre (144.860,74 enfront de 161.505,51 de 2019).

Ana Juan ha recordat que durant aquest estiu, des del Consell s’han desenvolupat diferents iniciatives per impulsar el petit comerç i el producte local, iniciatives que s’han fet en col·laboració amb la Pimef, direcció general de Comerç del Govern balear i altres consells de les Illes. Juan també ha assenyalat que s’està treballant per reforçar la promoció del petit comerç durant la tardor i l’hivern.

Enguany, també s’ha estrenat la web Compra a Casa, www.compraacasa.com, “una eina que permet en un sol clic apropar una mica més el petit comerç de l’illa als ciutadans” i on es poden consultar els comerços adherits i els principals descomptes.


7 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 47

9

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)