• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Compra a Casa entrega la targeta regal del Black Friday

foto 2020 g munteanuGabriela Munteanu, veïna de Sant Francesc, ha estat la guanyadora de la targeta regal de 50 euros del sorteig de Compra a Casa que varen organitzar l’àrea de Comerç del Consell i la Pime Formentera amb motiu del Black Friday.

D’altra banda, cal recordar que el programa de fidelització per al comerç local Compra a Casa celebra des del passat 1 de desembre i fins al 6 de gener una campanya extraordinària, amb un sorteig de quatre premis de 1.000 euros cadascun, entre les compres d’un mínim de 20 euros realitzades amb la targeta Compra a Casa. El sorteig es celebrarà el dia 8 de gener i per gaudir d’aquest premi els guanyadors tendran des de l’11 de gener fins a l’11 de febrer de 2021 per fer les compres als establiments adherits.

10 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Neix l’Observatori de Dades de Formentera

foto 2020 observatori dadesLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat, juntament amb el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, la tècnica de l’àrea, Catalina Ramis, i la treballadora, Luz Márquez, l’Observatori de Dades de Formentera. “Aquest observatori neix per tenir dades de l’illa de Formentera segregades que ens possibilitin prendre decisions que ens puguin guiar cap a la sostenibilitat”, segons ha explicat la presidenta.

A la web www.observatorideformentera.cat es posa a la disposició de la ciutadania les dades de Formentera subdividides en vuit visions: social i demogràfica, turística, mediambiental, transport, mobilitat i accessibilitat, econòmica, benestar social i experiència del resident, cultura i patrimoni i educació i activitats esportives, unes visions que a la vegada estan subdividides en multitud de dades.

“Fins ara, les dades que obtenien de Formentera, sobretot turístiques i econòmiques, eren conjuntes amb les d’Eivissa. Necessitam conèixer la nostra realitat de manera segregada, i no només pel que fa a aquests dos temes, sinó hem de tenir una informació completa, també pel que fa a la visió dels residents, per poder millorar la nostra destinació turística i la satisfacció dels formenterers i formentereres”, ha declarat la presidenta.

A la roda de premsa la tècnica Catalina Ramis ha explicat el funcionament de la web on es mostra i visualitza les diferents dades en panells informatius, acompanyats de gràfics o mapes i on la informació es pot filtrar per paraules clau. En els pròxims dies es presentarà el baròmetre de satisfacció turística que per primera vegada s’ha fet des de l’Observatori de Dades.

Baròmetre del resident
L’Observatori de Dades és dinàmic i anirà incrementant any rere any els seus històrics, que es nodreixen de la informació generada per les diferents àrees del Consell, entre d’altres fonts. Així es treballarà en la creació d’un baròmetre de satisfacció del resident, amb els diferents departaments de la institució es decidiran quins estudis s’han de fer per aprofundir en la realitat social, econòmica i mediambiental de l’illa, com podria ser el de la cistella de la compra, segons ha conclòs la tècnica.

30 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell contracta 27 persones aturades aquest hivern a través del programa SOIB Reactiva

cartell 2020 oferta xiiEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria i Desenvolupament Local, informa que aquest hivern contractarà 27 persones aturades a través del programa SOIB Reactiva. Aquesta contractació es farà en dos torns i tindrà una durada de quatre mesos.

En el primer torn se seleccionaran 16 persones i està previst que comencen a treballar aquest mateix mes de desembre; el segon torn començarà al febrer. Així, les persones interessades s’hauran d’inscriure en la web del SOIB, a través del següent enllaç, i seleccionant l’oferta corresponent, que es publicarà a partir de demà 1 de desembre fins al dia 3 de desembre: https://soib.es/es/soib-reactiva/

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, assenyala que aquesta convocatòria “neix amb l’objectiu de millorar l’ocupació laboral a l’illa i confiam que sigui molt profitosa per la gent que no ha pogut treballar durant la temporada per la crisi de la covid-19”. Ana Juan ha desitjat que “la feina conjunta entre SOIB i Consell pugui donar resposta al problema de l’atur, sobretot als menors de 30 anys i les persones aturades de llarga duració”.

En aquesta primera convocatòria se seleccionaran els següents perfils:
-6 places d’auxiliars administratius per a joves desocupats, menors de 30 anys i inscrits en el Sistema Nacional de Garantida Juvenil.
-3 places de netejadors/res per a persones aturades de llarga durada de 30 anys o més.
-4 places d’auxiliars d’informació i 3 operaris de brigada per a persones aturades de 30 anys o més, inscrites mínim de 3 mesos com a desocupats al SOIB o amb una durada inferior en el cas d’un expedient d’ERTO.

Aquesta convocatòria, amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, ha sigut promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS). També forma part del Pla de Xoc per a l’Ocupació presentat la setmana passada a l’illa, que suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i beneficiarà de manera directa 175 persones.


30 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera desenvoluparà projectes d’ocupació amb una inversió de 470.000 euros

foto 2020 pla de xocEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que avui s’ha presentat el Pla de Xoc per a l’Ocupació, que suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i beneficiarà de manera directa 175 persones.

El paquet de mesures d’emergència en matèria d’ocupació per fer front a la situació derivada de la covid-19 inclou invertir 116.000 euros en polítiques destinades a protegir les persones directament afectades per la pandèmia, com són la contractació directa a través del programa SOIB Reactiva o la requalificació a través de programes de formació per a persones que es troben dins d’un ERTO o a l’atur.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha presentat juntament amb el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou, les dades del pla a Formentera. Posteriorment, ambdós s’han reunit amb representants dels agents socials i econòmics de Formentera.

Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que “en temps de crisi, com el que estam vivint, es fa més necessària encara la col·laboració i la coordinació” entre administracions per poder desenvolupar aquests projectes i ha remarcat que “és fonamental aquest compromís perquè Formentera pugui oferir aquests programes”.

Per la seva banda, Pou ha valorat que, dels 470.000 euros, 410.000 es destinaran a col·lectius prioritaris, entre els quals s’inclouen les persones afectades directament per la covid-19, però també els 90.750 euros que es destinaran a persones aturades de llarga durada, els 117.500 per a joves o els 86.500 per a col·lectius vulnerables, com víctimes de violència masclista o persones en risc d’exclusió social.

Pou ha valorat que la posada de les mesures és “imminent” i que, pel que fa a les contractacions, la majoria es faran efectives “durant les setmanes vinents”, moment en què també molts altres programes estaran en marxa.

El pla inclou més de 20 mesures i s’articula al voltant de sis eixos d’actuació:

1. Contractació pública
2. Estímul empresarial
3. Ocupació
4. Formació
5. Orientació i intermediació
6. Modernització

En el cas de les mesures de contractació pública, el Pla de Xoc per a l’Ocupació preveu destinar a Formentera 287.000 euros; els programes de formació suposen una inversió de 81.000 euros; l’eix d’orientació i intermediació compta amb un pressupost de 64.250 euros i es posaran en marxa mesures destinades a l’impuls de l’ocupació per un valor de 38.500 euros.

Formació a l’oficina d’ocupació de Formentera
Pel que fa a la modernització, una de les mesures recollides al pla i anunciades aquest dijous per Pou és la possibilitat que les persones usuàries del SOIB a Formentera puguin participar en accions formatives a l’oficina d’ocupació. Així, a partir del gener s’hi impartiran tallers de competències digitals.

El director general ha explicat que, gràcies al desenvolupament d’aquestes mesures, es compleix amb un dels objectius del Pacte de Reactivació de les Illes Balears, que inclou un eix destinat a les polítiques de foment de la qualitat i la igualtat en l’ocupació.

El Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-21 suposa una inversió total de 72,4 milions d’euros a totes les Illes i beneficiarà de manera directa més de 33.000 persones. El paquet de mesures, que vol ser un impuls d’emergència de les polítiques actives per fer front immediat a la situació laboral derivada de la covid-19, és una primera passa dins l’elaboració del nou Pla d’Ocupació de Qualitat 2021-2023, en el qual ja s’està treballant des de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

26 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

16 bars i restaurants de Formentera participen en ‘Sa Ruta des Pintxos’

foto 2020 Sa Ruta des PintxosEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que avui s’ha presentat ‘Sa Ruta des Pintxos, una iniciativa de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, Pimef, amb la col·laboració del Consell de Formentera amb l’objectiu de dinamitzar el sector de restauració durant el mes de desembre.

En total, 16 establiments participen en aquesta ruta que es durà a terme des del 3 de desembre al 9 de gener i que té diferents atractius, gastronòmics com en forma de premis. Així, cada establiment oferirà els dijous, divendres i dissabtes, de 12 a 14 hores i de 19 a 21 hores, un pintxo i una beguda per 3,50 euros o només un pintxo per 1,50. Hi haurà un tríptic en cada establiment que els clients podran omplir per participar en el sorteig posterior, que es celebrarà el mes de gener. Per poder participar en el sorteig s’haurà de completar la ruta dels 16 establiments.

La Pime ha establert tres premis: un primer premi de 1.000 euros; un segon premi d’un sopar per valor de 100 euros en un dels establiments que participen en la ruta; i un tercer, d’una selecció de vins. ‘Sa Ruta des Pintxos’, a més, compta amb el patrocini de Carbónicas Tur.

A més, els participants en aquesta ruta podran votar pel millor pintxo dels que s’ofereixen i l’establiment guanyador rebrà un premi i un reconeixement.

El president de la Pime Formentera, Josep Mayans, ha destacat aquesta iniciativa “que té un doble objectiu: per una banda animar les vendes del sector de restauració i per altra les zones comercials on s’ubiquen els establiments”. “Enguany, per mor de la covid-19, les casetes de Nadal seran comercials i aquests tipus d’iniciatives ens ajudaren a dinamitzar el sector”, ha destacat el president de la Pimef.

Per la seva part, la vicepresidenta Ana Juan s’ha mostrat “molt satisfeta que aquesta iniciativa surti dels mateixos restauradors” i ha desitjat que “aquesta ruta sigui la primera de moltes”. La consellera de Comerç també ha mostrat tot el seu suport al sector de restauració en aquest any “tan complicat” i ha animat a la població de l’illa a participar en aquesta iniciativa “que ens ajuda a fer poble”.

26 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 47

7

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)