• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Inaugurada la mostra "50 fotografies amb història" a la plaça d'Europa des Pujols

foto 2022 50 fotosLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer; i la directora de programació d'Acción Cultural Española (AC/E), Isabel Izquierdo i el cap de Promoció, Carlos Bernús, han presentat avui la mostra "50 fotografies amb història", una mostra que recull un resum de 50 fotografies dels últims vuitanta anys del nostra país. L'exposició està comissariada per José María Díaz-Maroto i Gonzalo Revidiego.

Alejandra Ferrer ha agraït als organitzadors l'oportunitat que aquesta mostra "de gran importància històrica" s'exposi a Formentera i ha convidat els residents i els turistes a "visitar-la i conèixer d'una manera didàctica i artística un resum d'instantànies de les darreres vuit dècades al nostre país".

Per la seua part, Isabel Izquierdo, ha explicat que la mostra és "una producció d'èxit de la societat estatal d'Acción Cultural Española, per la seua qualitat i amplitud de temes que mostra, i perquè reuneix els noms més destacats de la fotografia espanyola del segle XX". És un recorregut visual a través de 50 imatges que narren 50 històries, des de la Guerra Civil fins al món contemporani. Aquesta exposició ha itinerat per diverses ciutats espanyoles, segons ha destacat.

D'altra banda, el director del Formentera Fotogràfica ha assegurat que "ens sentim molt orgullosos d'haver aconseguit portar aquesta magnífica exposició de Acción Cultural Española a l'illa coincidint amb la celebració de la desena edició de Formentera Fotogràfica. Molts dels fotògrafs i fotògrafes que formen part d'aquest recorregut per la història de la fotografia dels últims 50 anys han format part, també, de la vida del festival. És per això que ens fa molta il·lusió compartir de nou amb tots ells aquesta edició tan especial: Chema Madoz, Joan Foncuberta, Isabel Muñoz, Sandra Balsells, Joana Biarnés, Ricardo Cases, Cristina García Rodero, Alberto García-Alix, Cristina de Middel, Carlos Pérez-Siquier i Gervasio Sánchez. A més a més, enguany comptarem amb la presència de Chema Conesa i Ramon Masats, a qui li fem un merescut homenatge coincidint amb el centenari de Francesc Català-Roca".

La mostra col·lectiva està exposada a la plaça d'Europa des Pujols i es podrà visitar fins al 3 juliol. Entre la selecció de fotògrafs, n'hi ha disset que han rebut el Premi Nacional de Fotografia. L'exposició ofereix al visitant l'oportunitat de fer la visita guiada a través del seu telèfon mòbil gràcies als codis QR que acompanyen cada fotografia.

La mostra està organitzada per Acción Cultural Española (AC/E), el Consell de Formentera i Formentera Fotogràfica que aquest any celebra el seu dècim aniversari i que tindrà lloc entre el 26 i el 29 de maig a la nostra illa.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Concert de piano a la plaça de la Constitució el pròxim dijous

El compositor i pianista Alessandro Martire oferirà un concert amb el seu piano waves a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, el pròxim dijous 26 de maig a les 22 h.

Aquest jove pianista i compositor italià, nascut el 1992, oferirà composicions inspirades tant en la tradició clàssica com en elements contemporanis, amb els quals crea melodies i harmonies evocadores i encomanadisses. No existeix una definició per a la seua música i, per això, des del Consell es recomana a residents i turistes que el pròxim dijous vagin a veure'l en directe.

L'entrada és gratuïta. Aquest esdeveniment compta amb el suport de l'àrea de Turisme.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 piano

Formentera compta amb un nou Mestre Artesà i cinc nous artesans

foto 2022 cartes artesanalsLa presidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada per la vicepresidenta Alejandra Ferrer han fet entrega avui de sis noves cartes d'artesania a les persones que varen superar l'examen el passat mes d'octubre. Les persones que han obtingut les noves cartes són: Hernán Gustavo Fernández, Mestre Artesà Joier; Yessica Camacho, Carta d'Artesà de jocs i entreteniments; Maria Isabel Escandell, Carta d'Artesà de bijuteria; Estefanía Hernández, Carta d'Artesà de decoradora d'objectes; Beatriz Rivero, Carta d'Artesà joier i Juan Zarco. Carta d'Artesà de decorador d'objectes.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha felicitat els nous artesans que han rebut el diploma "per l'esforç per formar-se i créixer en aquest ofici, la qual cosa demostra l'interès que desperta la nostra artesania i el producte fet a mà de Formentera". Ana Juan ha recordat que l'examen no es feia des de 2017 i que és intenció del Consell donar-li continuïtat. "Els mercats artesans, a més del gran valor turístic, són una petita indústria molt nostra que hem de cuidar i fomentar", ha remarcat la presidenta del Consell.

Els artesans que han rebut el diploma varen superar un examen avaluat per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans, que consistia que l'artesà havia de realitzar el producte en el seu taller pel qual es volia especialitzar, mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració. A més, les persones aspirants han de tenir coneixements dels temaris base, depenent de si s'opta al títol d'artesà o de mestre artesà, com ara nocions bàsiques de l'ofici artesà, eines, utillatge i maquinària propis de l'ofici, origen dels materials utilitzats, procés de preparació, manipulació, elaboració i acabat, o seguretat i higiene pròpia de l'ofici, entre altres.

En l'actualitat, a Formentera hi ha 68 artesans amb carta, 11 mestres artesans i 4 mestres artesans honorífics.

10 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera fa la segona ruta nacional de promoció a Màlaga, Sevilla i Bilbao

foto 2022 ruta nacional turismeEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquesta setmana s'està fent la segona ruta de promoció amb algunes ciutats de la Península que disposen de bones connexions aèries per arribar a la nostra illa. Ahir dilluns 9 de maig a Màlaga, avui dimarts 10 de maig a Sevilla i demà dimecres 11 de maig a Bilbao s'estan fent esdeveniments promocionals itinerants adreçats a la premsa nacional i a agents de viatges i representants del sector turístic.

"Com sempre, promocionarem les activitats esportives i culturals que s'organitzen en pre i post temporada per atreure visitants nacionals, també realçarem el patrimoni de l'illa, les rutes verdes, les rutes ornitològiques i l'ecogastronomia, entre d'altres", segons ha explicat el cap de Promoció, Carlos Bernús, que participarà en aquestes accions. A finals del mes d'abril es va fer la primera ruta de promoció nacional d'aquest 2022 i es varen visitar les ciutats de València, Barcelona i Madrid.

Promoció a Londres

El dijous 12 de maig es farà una presentació davant una vintena de periodistes de premsa especialitzada en sostenibilitat i turisme a les 12.00 hores al Green House Hotel de Londres. Així es pretén arribar al lector final de diversos mitjans de comunicació que s'adrecen a un públic d'alt poder adquisitiu.

D'altra banda, el diumenge 15 es farà un recorregut per Formentera amb quaranta-un agents de viatges europeus, els agents participaran en un famtrip o viatge de familiarització per agents de viatges "per mostrar la cara més amable de l'illa en temporada baixa per tal que puguin promocionar la nostra destinació", segons ha destacat Bernús.

10 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La segona edició del Formentera Astronòmica mostra el millor del cel nocturn de l'illa a turistes i residents

foto 2022 fa CEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquest cap de setmana s'ha celebrat la segona edició del Formentera Astronòmica. Devers 100 persones adultes, entre residents i turistes, han participat en alguna de les activitats organitzades dins el festival i han descobert part de l'apassionant món de les estrelles.

També ha tengut una gran afluència de públic les activitats infantils, al llarg del cap de setmana 500 nens han fet manualitats o han visitat el planetari instal·lat a la plaça de la Constitució de Sant Francesc on un astrofísic expert en didàctica de l'astronomia ha explicat als infants interessats el nostre cosmos.

foto 2022 fa A

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció per l'organització d'aquest esdeveniment, que ha tengut molt bona acollida tant per part dels nostres visitants com dels formenterers amants de les estrelles. A més, ha assenyalat que la poca contaminació lumínica de Formentera converteix l'illa en un escenari ideal per gaudir del cel nocturn. Per aquest motiu, Alejandra Ferrer ha destacat que Formentera ha iniciat els tràmits per ser destinació "Starlight" que reuneix els llocs del món on millor es poden observar les estrelles.

Programa

La part diürna de l'esdeveniment ha tengut lloc a Sant Francesc. Les xerrades s'han fet a un hotel i els tallers, a la plaça de la Constitució. La part nocturna s'ha fet en diversos indrets naturals amb poca contaminació lumínica i s'ha fusionat amb la gastronomia, hi ha hagut dos sopars temàtics amb observació d'estrelles, els participants han viatjat a l'espai a través dels telescopis i han participat en un taller de fotografia nocturna. Cal destacar que Javier Aranda, un xef distingit amb estrella Michelin, va cuinar amb el xef local Juan Exojo, en un sopar amb periodistes i ponents.

foto 2022 fa B

Entre els ponents especialitzats en astronomia destaquen Carlos Briones, investigador del CSIC; Manuel González, astrònom; Eva Ramírez, experta d'INECO; Asier Arranz, divulgador de la IA i astronomia a Nvidia; Dalila Dawid, experta en fotografia nocturna; Miguel Ángel Molina, director general de l'espai a GMV; Rosa Rodríguez del SOCIB.

L'Associació Astronòmica de Formentera ha tornat a col·laborar en l'esdeveniment. Gràcies als seus nous telescopis s'han fet dos sessions nocturnes d'observació del cosmos.

9 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 63

5

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)