• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

El Consell renova la seva col·laboració amb la Pimef per impulsar el petit comerç de Formentera

foto 2021 conveni pimefLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, va signar ahir amb el president de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, Josep Mayans, la renovació del conveni per fomentar la formació, investigació de mercat i comunicació del comerç a l’illa. La vicepresidenta primera i consellera de Comerç, Ana Juan, també va estar present a la signatura del conveni.

El Consell de Formentera aportarà enguany 22.000 euros a la Pimef perquè, en coordinació amb l’àrea de Comerç, es puguin oferir iniciatives orientades a la formació dels empresaris, com les jornades formatives de l’hivern, executar projectes i estratègies de màrqueting i oferir les eines necessàries per dinamitzar el sector i millorar la seva competència. Altres de les tasques a desenvolupar mitjançant aquest conveni són les campanyes Compra a Casa, que l’any passat es va celebrar per primera vegada a l’estiu, l’assessorament comercial, recerca de mecenatge cultural o aconseguir la col·laboració de les empreses en diferents projectes mediambientals.

25 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta la segona convocatòria per treballar al Consell per a persones aturades a través del programa SOIB Reactiva

cartell 2021 SOIB ReactivaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria i Desenvolupament Local, informa que s’ha obert la segona convocatòria del programa SOIB Reactiva per treballar al Consell de Formentera durant quatre mesos. Aquesta segona convocatòria comença amb l’oferta de vuit places de dues de les línies establertes al programa i se seleccionaran, en primer lloc, els següents perfils:

-Quatre places de netejadors/res per a persones aturades de llarga durada de 30 anys o més.
-Quatre places d’auxiliars d’informació per a persones aturades de 30 anys o més, inscrites amb un mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB o amb una durada inferior en el cas d’un expedient d’ERTO.

Les persones interessades s’hauran d’inscriure en la web del SOIB, a través del següent enllaç, i seleccionant l’oferta corresponent, que es publicarà a partir d’avui fins al dia 26 de març: https://soib.es/es/soib-reactiva/

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha recordat que amb aquest programa a Formentera “es contracta 27 persones, 16 de les quals estan treballant al Consell des del passat mes de gener". Ana Juan ha animat les persones aturades de l’illa “a apuntar-se en aquesta iniciativa, que pot ser una finestra oberta al mercat laboral".

Aquesta convocatòria, amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS). També forma part del Pla de Xoc per a l’Ocupació presentat la setmana passada a l’illa, que suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i beneficiarà de manera directa 175 persones.


23 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona com a destinació familiar a Berlín

foto 2021 promoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, es promociona aquests dies a l’ITB Berlín NOW que se celebra en línia des d’avui 9 de març fins al pròxim dia 12. Sota el lema “Economia i Turisme: els reptes per a la millora del model postcovid a les Illes Balears”, les illes participen amb un estand virtual i es preparen per a l’arribada de turistes.

El cap de promoció, Carlos Bernús, ha explicat que en aquesta edició virtual de la fira es faran “trobades professionals, no de públic final, aquesta és la diferència amb la fira presencial que tradicionalment es fa al recinte firal de Berlín”. El dijous dia 11 de març a les 10 h, Formentera participarà en la presentació de destinació que es fa en línia en directe des del Palau de Congressos de Palma, “Les Illes Balears. Una oferta diferenciada davant els reptes i oportunitats de futur”.

“Nosaltres posarem èmfasi en la promoció com a destinació familiar, la sostenibilitat de Formentera i projectes com formentera.eco, l’eliminació de bosses de plàstic, el Save Posidonia Project, entre d’altres i explicarem les mesures, protocols i característiques de l’illa que la fan un lloc ideal per gaudir de les vacances tranquils, en un entorn natural i obert en un any tan complicat”, segons ha destacat Bernús. La promoció també se centrarà en els mesos de temporada baixa per atreure visitants fent servir les rutes verdes, ornitològiques i patrimonials, l’oferta cultural i esportiva i la gastronòmica, com a reclam.

Reforç de la promoció a Alemanya
A més, Formentera reforça la presència al mercat alemany, “s’ha contractat una agencia alemanya KPRN, des de març a octubre, per tenir més presencia promocional en aquest mercat”, ha afegit el cap de promoció. “S’espera que a partir del mes d’abril o maig es pugui reactivar el mercat alemany si la situació sanitària ho permet, per això hem contractat campanyes amb operadors turístics alemanys com TUI perquè la destinació Formentera tengui més presència”, segons ha conclòs Bernús.

9 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera s’adhereix a la Plataforma cívica Vacunes, Salut i Economia

foto 2021 plataformaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui per videoconferència amb la Plataforma Vacunes, Salut i Economia. A la trobada també han participat la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan i representants del sector empresarial, Pimef, Associació Hotelera, Cambra de Comerç, CAEB i els sindicats UGT i Comissions Obreres.

El doctor Miquel Munar, impulsor d’aquest moviment cívic, ha explicat que l’objectiu d’aquesta plataforma és unir a les institucions, l’empresariat, ciutadania i sanitaris, i evitar la polarització que s’està vivint darrerament en relació a la pandèmia. La finalitat del moviment és que es treballi conjuntament per iniciar quan abans el procés de vacunació massiva per tornar a la normalitat i poder reactivar l’economia turística de cara a l’estiu.

La presidenta ha explicat que “des del Consell de Formentera ens hem adherit a aquest moviment en què es demana a les institucions que treballin per aconseguir la immunitat de grup com més aviat millor, i així garantir la nostra salut i la reactivació econòmica de cara a l’estiu”. Al llarg de la reunió s’ha traslladat tota la informació recollida per part de la plataforma en les diferents reunions mantingudes en relació a la situació de producció i distribució de les vacunes a nivell europeu i s’ha demanat a les institucions que facin força per aconseguir que les vacunes arribin segons els acords arribats per la UE i no es produexin més retrasos. Així mateix des de la plataforma també s’ha oferit al Consell recolzament en l’organització i necessitats per garantir aquesta vacunació.

Des del Consell la presidenta s’ha volgut agrair aquesta iniciativa “en un moment on la única manera de sortir endavant es treballar tots junts i en la mateixa línia i evitar qualsevol demagògia que ens desviï del camí que ha de garantir els corredors segurs, la lliure mobilitat i amb això l’inici de la temporada turística”.

24 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Pimef i Consell ofereixen enguany set cursos formatius gratuïts oberts a empreses i treballadors

cartell 2021 fent pimefEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que el proper 2 de març comença una nova edició de ‘Fent Pimef’, el programa de cursos gratuïts organitzat per l’associació d’empresaris de l’illa per la formació i assessorament d’empreses i treballadors. Aquest programa està subvencionat pel Consell dins del conveni signat amb la Pimef.

En un any marcat per la pandèmia, les formacions seran majoritàriament en línia i estan orientades a donar eines tecnològiques, d’informació i comunicació que ajudin positivament en el desenvolupament i viabilitat de les empreses i dels seus treballadors. A més, busquen proporcionar diferents tècniques de gestió i pautes per fer front a la crisi ocasionada per la covid-19.

Els cursos programats enguany i que comencen el proper 2 de març són els següents:
Informàtica per a tots. 2, 4, 9 i 17 de març, presencial, a la seu de la Pimef.
Autònom, eines per gestionar la teva fiscalitat. 3, 5 i 8 de març, presencial. 10 de març, en línia.
Stop covid-19. 12 de març, en línia.
Atenció al client, motivació i venda. 15 i 16 de març, en línia.
La realitat del comerç electrònic. 18 i 19 de març, en línia.
Com protegir el teu negoci a la situació de crisi actual sense haver d’invertir? 22 de març, en línia.
Revenue Management Hoteler. 23 i 24 de març, en línia.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat “el compromís dels petits empresaris de l’illa per millorar la seva competència i formació, sobretot en un any dificilíssim com aquest” i ha convidat als treballadors i empreses de l’illa a assistir a aquests cursos. Per la seva part, Lidia Álvarez gerent de la Pimef, ha assenyalat: "Des de la patronal volem recalcar la importància de la formació i la necessitat de contínua renovació per part de les empreses per poder tirar endavant sobretot en els temps tan complicats que estem vivint”.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer telefonant al 971 32 25 20 o enviant un correu a info@pimef.es. Les places són limitades.

18 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 47

5

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)