• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

La Formentera més segura i sostenible es promociona en el mercat nacional

foto 2021 fiturLa presidenta del Consell Alejandra Ferrer ha fet avui a Fitur la presentació “Formentera segura i sostenible”. Alejandra Ferrer espera que “el mercat nacional, com ja va fer l’any passat, es decideixi a venir a passar les vacances a Formentera, una destinació que combina seguretat i sostenibilitat com a principal reclam en la situació actual”, segons ha declarat.

En aquest sentit, la presidenta ha valorat positivament que “segons els portals en línia s’hagi incrementat un 700 % les cerques de la destinació Formentera, situant-nos a un 12 % respecte a les mateixes dades de 2019. Així mateix, des del sector hoteler han traslladat que molts establiments ja tenen un nivell de reserves similar al del 2019, any precovid”.

D’altra banda, la presidenta ha declarat que “a Fitur estam explicant l’avantatge competitiu que té Formentera gràcies a la relació de dos conceptes: seguretat i sostenibilitat. Fa anys que Formentera treballa per ser una destinació sostenible i això significa que tenim grans espais naturals i un territori protegit, i ara aquest fet suposa que els visitants poden gaudir de la nostra illa d’una manera relaxada i complint una de les restriccions més importants: el manteniment de la distància interpersonal”.

En la presentació, la presidenta també ha explicat l’experiència que va suposar la passada temporada durant el primer any de pandèmia i ha destacat els protocols de seguretat que es segueixen tant als restaurants, allotjaments o quioscos de platja, que a més “tots disposen d’espais exteriors que fan les estades a Formentera més segures”.

Esdeveniments
Alejandra Ferrer també ha parlat sobre els esdeveniments que s’organitzen a l’illa i que es tornen a fer de manera presencial. Així mateix ha assenyalat que juntament amb el sector hem aprovat el Pla de reactivació turística per a l’illa de Formentera, un pla que inclou mesures econòmiques, de promoció turística i una proposta de pla seguretat. “Aquest Pla, a part dels protocols sanitaris i la necessitat de continuar controlant en ports i aeroport, proposa la realització de proves diagnòstiques al sector empresarial de manera periòdica mentre no arribin les vacunes a aquest grup. Així tancam el cicle i amb la protecció dels treballadors, no sols qui ens visita ho fa de manera segura, sinó que també ho estarà durant la seva estada”, ha concretat.

Com a novetat, la presidenta ha dit que:
- Estam treballant per ser el primer destí nacional a adherir-se al Plec de sostenibilitat de la Unesco a través d’un portal web, on es premiarà els hotels i allotjaments més sostenibles en temes com reducció plàstics, usos d’energies renovables, cicle de l’aigua, entre altres comportaments i mesures sostenibles.
- Així mateix estem participant en una prova pilot d’un segell de turisme familiar.
- Ens adherirem a la Xarxa de Turisme Intel·ligent a través del nou Observatori de Dades de Formentera que permet la recopilació i anàlisi de totes les dades necessàries per a una bona governança i prendre decisions de futur amb coneixement de causa.

Per acabar, Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció perquè “hem rebut molt bones notícies els últims dies quant a la relaxació de les restriccions de mobilitat entre Balears i la península. Ara per fi sembla que tornarem a viatjar, que tornarem a gaudir, Formentera és el lloc perfecte on combinar la mar, la naturalesa, els passejos, la tranquil·litat, on recarregar piles, que bona falta ens fa i tot això en un entorn segur i sostenible”, ha conclòs.

20 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promocionarà a FITUR com una destinació ‘segura i sostenible’

Formentera assisteix a l’edició presencial de FITUR que tendrà lloc entre el 19 i el 23 de maig a Madrid. L’illa es promocionarà dins un espai propi situat a l’estand de les Illes Balears. Segons ha explicat el cap de promoció, Carlos Bernús, “com a destinació destacarem els protocols sanitaris que es duen endavant per ser una destinació quant més segura possible, així com les oportunitats que ofereix Formentera per estar en espais a l’aire lliure i gaudir de l’illa de manera segura i presentarem també totes les iniciatives en les quals fa temps treballam per ser una illa sostenible”.

Durant els tres dies centrals de la fira turística es mantendran reunions amb revistes especialitzades en viatges, empreses d’aplicacions digitals per millorar l’experiència dels visitants, agències de comunicació, operadors turístics, entre d’altres. “Tot sempre pensant a fer accions promocionals i reforçar la promoció de la destinació per aconseguir atraure visitants en un any especialment difícil a causa de la crisi originada per la covid”, ha declarat Bernús.

Presentació de Formentera
El dijous 20 de maig la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer farà una presentació de la destinació Formentera que du per títol “Formentera segura i sostenible”. A més de destacar la feina que s’està fent de manera conjunta entre l’administració, el sector i la ciutadania, per ser una illa segura sanitàriament, la presidenta també parlarà sobre els projectes de sostenibilitat que des de fa temps es duen endavant a Formentera, com el formentera.eco o el Forum del Save Posidonia Project i altres iniciatives noves. Així mateix, Alejandra Ferrer destacarà nous esdeveniments creats per les famílies com el Formentera Astronòmica o la nova versió del Formentera Zen per famílies que es presentarà com a novetat a FITUR.

Per últim, cal destacar que Formentera participarà en dues taules redones, una per parlar sobre destinacions sostenibles, i altra per parlar sobre el naixement i funcionament de l’Observatori de Dades.

16 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oferta de feina de 4 places d’auxiliars d’informació del programa SOIB Reactiva

cartell 2021 auxiliar infoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria i Desenvolupament Local, informa que s’ha obert una nova convocatòria del programa SOIB Reactiva per treballar al Consell de Formentera durant quatre mesos. Aquesta convocatòria és de 4 places d’auxiliars d’informació per a persones aturades de 30 anys o més, inscrites amb un mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB.

Les persones interessades s’hauran d’inscriure en la web del SOIB, a través del següent enllaç, i seleccionant l’oferta corresponent, que es publicarà a partir d’avui fins al dia 15 de maig: https://soib.es/es/soib-reactiva.

13 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Astronòmica, una cita per als amants de les estrelles

foto 2021 ASTRO CLa presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha assistit avui a l’acte de presentació del Formentera Astronòmica, un esdeveniment que s’organitza per primera vegada i que vol aprofitar la poca contaminació lumínica que hi ha a Formentera “per observar les estrelles des de la posició privilegiada que ens dona la nostra illa”, segons ha destacat la presidenta. A l’acte també han estat presents la directora del Formentera Astronòmica, Alessia Comis, el president de l'Associació Astronòmica de Formentera, Santiago Jiménez i el tresorer de l’associació, Jordi Alemany que també col·laboren amb l’esdeveniment.

Alejandra Ferrer ha assegurat que aquesta primera edició se celebrarà en temporada baixa com tots aquests tipus d’esdeveniments, concretament entre l’11 i 13 de juny. El Formentera Astronòmica està adreçada al públic familiar, “per atreure a turistes amants de les estrelles, però també perquè puguin gaudir i descobrir d’aquest apassionant món, residents de la nostra illa i les seves famílies”.

L’organitzadora de l’esdeveniment, Alessia Comis ha explicat el programa en què hi ha xerrades, sessions d’observació nocturna guiades per experts, viatges intergalàctics amb realitat virtual, activitats i manualitats per a tota la família. A més ha destacat com un dels plats forts un sopar temàtic amb vista a les estrelles en un indret molt especial de Formentera que encara no ha desvelat.

Així mateix, des de l’organització s’ha detallat que vindran ponents de renom com Imma Aguilar Nàcher, directora general de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) o Carlos Briones, investigador del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), que compartiran la seva experiència de manera divulgativa i pròxima. Durant les xerrades es parlarà sobre: si hi ha vida extraterrestre, què són les escombraries espacials o veritat i mentides de les pel·lícules de ciència-ficció. D’altra banda, també ha anunciat que es farà un concurs online de dibuix “El visitant de les estrelles” per a nens i joves de fins a 20 anys que es farà a través de les xarxes socials.

Per la seva part, el president de l'Associació Astronòmica de Formentera ha agraït la creació d’aquests esdeveniment que obre noves oportunitats per la seva associació, i ha declarat que “bàsicament intentarem que les dos en què haurem d’explicar què hi ha al cel de Formentera siguin meravelloses”.

Teniu tota la informació sobre les activitats, els ponents i la programació completa al web https://www.formenteraastronomica.com/ca on també es poden fer les inscripcions. Els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte. Aquest esdeveniment està organitzat per l’àrea de Turisme del Consell de Formentera i compta amb el patrocini de l’Agència Turística de les Illes Balears (AETIB).

14 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Jazz Festival se celebrarà entre el 23 i el 26 de setembre

cartell 2021 formentera jazzEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que el Formentera Jazz Festival ja té dates, i tendrà lloc entre el 23 i el 26 de setembre. Després de la celebració el 2020 amb un programa exclusivament virtual, a causa de la crisi de la covid-19, aquesta setena edició del FJF combinarà un programa d’actes presencials amb algunes activitats virtuals.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha felicitat els organitzadors del festival per haver situat en aquesta edició la natura, i alguns espais icònics, com a eix vertebrador del festival, i ha recordat que “des de la institució donam suport a aquests tipus d’esdeveniments per millorar l’oferta cultural per als visitants i residents de l’illa”.

Per a la seva 7a edició, el FJF es reafirma en el seu objectiu de connectar el públic amb la naturalesa i la màgia de l’illa a través de la música en viu, segons expliquen des de l’organització. El festival tendrà un format híbrid en el qual combinarà actuacions presencials amb públic, des de llocs icònics de l’illa, amb transmissions en directe a través de connexions sonores, usant el ‘streaming’ com a eina de difusió.

A nivell sonor el Formentera Jazz Festival continuarà apostant per mostrar la intersecció del jazz en diferents gèneres musicals, incentivant de nou el talent nacional, així com el local de les Illes Balears. A més, impulsarà, mitjançant xerrades i tallers, i crearà diferents espais de reflexió, sobre els reptes de futur de l’illa i de la indústria musical en termes de sostenibilitat.

El Formentera Jazz Festival va néixer l’any 2015 de la mà del formenter Maxwell Moya, i des de la seva primera edició ha comptat amb el suport del Consell de Formentera.

Pròximament podreu trobar més informació sobre la programació del #FJF2021 en
www.formenterajazzfestival.info.


11 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 48

4

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)