• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera celebra el Dia Internacional del Ioga amb Xuan Lan

foto 2021 iogaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que aquest dissabte 19 i dilluns 21 de juny es faran dos sessions de ioga amb l’experta internacional Xuan Lan. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Ioga el pròxim dilluns 21 de juny des del Consell de Formentera, amb la col·laboració de Puro Bienestar, han organitzat aquests esdeveniments d’aquesta disciplina que se centra en el benestar del cos i de la ment.

L'experta internacional en benestar i difusora de diferents estils de ioga, realitzarà una pràctica molt especial en un emplaçament únic, que contribuirà a la creació d'una atmosfera màgica de desconnexió en el port de la Savina. La primera sessió és el dissabte a les 19.30 h i du per títol “Brahma sunset ioga: tornar a l’essència” i la segona sessió és el dilluns a les 19.30 h i du per títol “108 salutacions al sol”. El preu són 20 € per sessió. Els fons obtinguts de les inscripcions dels assistents dels esdeveniments es destinaran íntegrament a la conservació de la posidònia, a través del projecte Save Posidonia Project.

Teniu tota la informació al web https://formenterazen.es/ca/dia-internacional-del-ioga.

14 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà comença el Formentera Astronòmica, un certamen familiar per endinsar-se en el món de les estrelles

cartell 2021 f astronomicaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que demà s’inicia el Formentera Astronòmica, un certamen que s’organitza per primera vegada a l’illa i que es perllongarà fins al 13 de juny. Aquest esdeveniment comptarà amb una cinquantena participants inscrits.

El Formentera Astronòmica està adreçada al públic familiar, per atreure a turistes amants de les estrelles, però també perquè puguin gaudir i descobrir d’aquest apassionant món, residents de Formentera i les seves famílies. De fet, demà divendres de 10 a 14h es faran tallers infantils: creem l’univers a partir de materials reciclats, al Jardí de ses Eres de Sant Francesc. I el dissabte i diumenge de 10 a 14 h es faran jocs educatius de realitat virtual relacionats amb els astres per a tots els públics, amb monitors especialitzats i visors RV, també al Jardí de Ses Eres de Sant Francesc.

El programa inclou xerrades, sessions d’observació nocturna guiades per experts, viatges intergalàctics amb realitat virtual, activitats i manualitats per a tota la família. A més, un dels plats forts és un sopar temàtic amb vista a les estrelles a una zona de Migjorn que ja té aforament complet. Podeu consultar el programa al web https://www.formenteraastronomica.com/ca.

Entre els ponents destaquen: Aguilar Nàcher, directora general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) o Carlos Briones, investigador del CSIC, que compartiran la seva experiència de manera divulgativa i pròxima. Durant les xerrades es parlarà sobre: si hi ha vida extraterrestre, què són les escombraries espacials o veritat i mentides de les pel·lícules de ciència-ficció.

Concurs de dibuix obert
D’altra banda, també es farà un concurs de dibuix “El visitant de les estrelles” per a nens i adolescents que es farà a través de les xarxes socials i dels dibuixos que es facin en els tallers presencials. Es poden enviar fotos dels dibuixos dels petits artistes fins demà 11 de juny al correu electrònic concurso@formenteraastronomica.com.

Els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte. Aquest esdeveniment està organitzat per l’àrea de Turisme del Consell de Formentera, coordinat per l’empresa Pidelaluna Events, i compta amb el patrocini de l’Agència Turística de les Illes Balears (AETIB) i de la col·laboració de l’Associació Astronòmica de Formentera.


10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Set noves contractacions completen el programa SOIB Reactiva al Consell de Formentera

foto 2021 soib reactivaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que en la segona convocatòria del programa SOIB Reactiva s’han contractat set persones i es completa així una iniciativa que ha permès contractar 22 persones en situació d’atur al Consell de Formentera durant aquest any. El personal contractat d’aquesta darrera convocatòria va iniciar la seva feina el passat 23 d’abril, que té una durada de quatre mesos.

La consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat que aquest programa ha resultat “molt útil per a les persones desocupades que s’han contractat i que així podran millorar les seves habilitats i competències de cara a futures ocupacions”.

Els contractes que s’han realitzat en aquesta convocatòria són: quatre netejadors/res de la línia de persones aturades de llarga durada de 30 anys o més; i dos operaris de brigada i un auxiliar d’informació de persones aturades de 30 anys o més, inscrites mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB, amb una durada inferior si venen d’ERTO.

Amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, la convocatòria SOIB Reactiva 2020 ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

1 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Visita de l’ambaixador d’Itàlia a Formentera

foto 2021 visita ambaixadorLa vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha rebut aquesta tarda a l’ambaixador d’Itàlia a Espanya, Riccardo Guariglia, qui ha vingut acompanyat de la vicecònsol a Eivissa i Formentera, Monica Lacalamita, i el vicecònsol emèrit, Lanfranco Fabbro. La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, també ha estat present en la reunió.

Ana Juan ha destacat durant la visita protocol·lària “els estrets llaços que uneixen Formentera i Itàlia, un país que no només és un dels principals emissors de turistes cap a l’illa, amb prop del 35 % del turisme que arriba a l’illa els darrers anys”, sinó que “també forma part de la nostra comunitat; i es pot dir que ja és una comunitat arrelada a l’illa”. En l’actualitat, hi ha 1.706 persones d’origen italià empadronades a Formentera, segon les dades del padró de 2020.

En la reunió també s’ha parlat de la situació sanitària actual i la vicepresidenta ha assenyalat que Formentera "està preparada com destinació segura" per rebre un any més al turisme transalpí.

21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Formentera més segura i sostenible es promociona en el mercat nacional

foto 2021 fiturLa presidenta del Consell Alejandra Ferrer ha fet avui a Fitur la presentació “Formentera segura i sostenible”. Alejandra Ferrer espera que “el mercat nacional, com ja va fer l’any passat, es decideixi a venir a passar les vacances a Formentera, una destinació que combina seguretat i sostenibilitat com a principal reclam en la situació actual”, segons ha declarat.

En aquest sentit, la presidenta ha valorat positivament que “segons els portals en línia s’hagi incrementat un 700 % les cerques de la destinació Formentera, situant-nos a un 12 % respecte a les mateixes dades de 2019. Així mateix, des del sector hoteler han traslladat que molts establiments ja tenen un nivell de reserves similar al del 2019, any precovid”.

D’altra banda, la presidenta ha declarat que “a Fitur estam explicant l’avantatge competitiu que té Formentera gràcies a la relació de dos conceptes: seguretat i sostenibilitat. Fa anys que Formentera treballa per ser una destinació sostenible i això significa que tenim grans espais naturals i un territori protegit, i ara aquest fet suposa que els visitants poden gaudir de la nostra illa d’una manera relaxada i complint una de les restriccions més importants: el manteniment de la distància interpersonal”.

En la presentació, la presidenta també ha explicat l’experiència que va suposar la passada temporada durant el primer any de pandèmia i ha destacat els protocols de seguretat que es segueixen tant als restaurants, allotjaments o quioscos de platja, que a més “tots disposen d’espais exteriors que fan les estades a Formentera més segures”.

Esdeveniments
Alejandra Ferrer també ha parlat sobre els esdeveniments que s’organitzen a l’illa i que es tornen a fer de manera presencial. Així mateix ha assenyalat que juntament amb el sector hem aprovat el Pla de reactivació turística per a l’illa de Formentera, un pla que inclou mesures econòmiques, de promoció turística i una proposta de pla seguretat. “Aquest Pla, a part dels protocols sanitaris i la necessitat de continuar controlant en ports i aeroport, proposa la realització de proves diagnòstiques al sector empresarial de manera periòdica mentre no arribin les vacunes a aquest grup. Així tancam el cicle i amb la protecció dels treballadors, no sols qui ens visita ho fa de manera segura, sinó que també ho estarà durant la seva estada”, ha concretat.

Com a novetat, la presidenta ha dit que:
- Estam treballant per ser el primer destí nacional a adherir-se al Plec de sostenibilitat de la Unesco a través d’un portal web, on es premiarà els hotels i allotjaments més sostenibles en temes com reducció plàstics, usos d’energies renovables, cicle de l’aigua, entre altres comportaments i mesures sostenibles.
- Així mateix estem participant en una prova pilot d’un segell de turisme familiar.
- Ens adherirem a la Xarxa de Turisme Intel·ligent a través del nou Observatori de Dades de Formentera que permet la recopilació i anàlisi de totes les dades necessàries per a una bona governança i prendre decisions de futur amb coneixement de causa.

Per acabar, Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció perquè “hem rebut molt bones notícies els últims dies quant a la relaxació de les restriccions de mobilitat entre Balears i la península. Ara per fi sembla que tornarem a viatjar, que tornarem a gaudir, Formentera és el lloc perfecte on combinar la mar, la naturalesa, els passejos, la tranquil·litat, on recarregar piles, que bona falta ens fa i tot això en un entorn segur i sostenible”, ha conclòs.

20 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 46

Inici
Anterior
1

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)