• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Primera presa de contacte entre el Consell de Formentera i la Conselleria balear de Turisme, Cultura i Esports

L'equip de Govern del Consell Insular de Formentera s'ha reunit aquest migdia amb el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, i amb els directors generals de Turisme, Josep Aloy, de Cultura, Pedro Vidal, i d'Esports, Joan Antoni Ramonell, en una primera presa de contacte per valorar la situació actual i buscar línies de col·laboració futura.

El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha agraït l'interès que estan mostrant per l'illa de Formentera els consellers del Govern balear en el poc temps que porten en el càrrec. Ha destacat així mateix que aquesta reunió es tracta d'una primera presa de contacte per avaluar la situació després del canvi de color polític en totes dues institucions. “Tant en el Govern com en el Consell ha canviat l'opció política, i el que estam és avaluant la situació inicial, i a partir d'aquesta situació aplicar el nostre programa”, ha indicat Córdoba.

El president insular ha destacat la sintonia entre totes dues delegacions i ha assegurat que en el poc temps que han disposat en aquesta reunió “hem avançat molt” en qüestions com la llei turística, esports, cultura i museïtzació “que és una cosa de la qual es parla molt a Formentera però que fins ara no s'havia aconseguit fer res. Estam replantejant-nos amb quines coses continuar i en quines coses cal fer algun canvi”, ha puntualitzat.

Quant a la Llei Turística, Llorenç Córdoba ha demanat que es respecti la independència de cada Consell insular i de cada illa, “que és el que no es va fer amb aquesta llei”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el que se'ns volia imposar des de l'anterior equip de Govern balear és un treball que des de Formentera ja teníem fet. Teníem un Pla Territorial Insular modificat, un sostre de places turístiques, uns reglaments i una sèrie de coses que amb aquesta llei imposada el que varen fer va ser refredar-ho tot. Estam pendents que ens diguin que hi haurà una nova llei turística, que serà més pràctica i sobretot que comptaran amb nosaltres per elaborar-la perquè sabem que a Formentera tenim un sector turístic diferent i aquesta possibilitat d'adaptar la llei turística a Formentera és una cosa que no ens havien ofert en anys anteriors”.

Córdoba ha recordat que a Formentera està molt vinculat turisme i esport, ja que les principals proves estan situades a principi i final de temporada per a tractar de desestacionalitzar “però cal no oblidar que són proves esportives i hem parlat de les que tenim, les que cal potenciar i si se’n pot fer alguna de nova”.

Per la seua part, el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha assenyalat que aquesta visita s'emmarca dins dels primers contactes “que consideram que hem de tenir amb els diferents consells”, i s'ha traslladat amb tot el seu equip “per posar-nos cara tots i posar-nos a la seua disposició i començar a col·laborar. Tenim moltes metes en comú en aquestes tres àrees i cal començar a treballar”. Unes metes que passarien per l'elaboració d'una nova llei turística “de la mà dels consells, dels sindicats, de la patronal i de tot aquell que vulgui aportar” ja que es tractarà de “un nou marc que després han d'aplicar els consells, per la qual cosa no té sentit fer-ho a la seva esquena”. “Hem d'anar de la mà per a fer la millor llei possible amb una visió a llarg termini en la qual tots els sectors puguin aportar”, ha manifestat Bauzà.

Formentera obté la certificació de Destinació Turística Starlight per ser un dels millors llocs del món per veure les estrelles

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que Formentera ha obtengut la certificació de Destinació Turística Starlight per part de la fundació Starlight, que reuneix els millors llocs del món per veure les estrelles. Aquesta certificació es concedeix per als pròxims quatre anys, després es verificarà si es continuen complint els requisits necessaris per tornar a rebre la certificació.

“Amb aquesta acreditació Formentera es defineix com un indret amb bones condicions per a la contemplació de les estrelles, que està protegit de la contaminació lumínica i és apte per acollir iniciatives turístiques relacionades amb l’observació del cel com a part essencial de la naturalesa”, segons ha destacat la vicepresidenta i consellera de Turisme en funcions, Alejandra Ferrer, que espera que aquest reconeixement serveixi per atreure visitants respectuosos amb el medi ambient.

Amb aquesta certificació, la institució s’ha compromès a desenvolupar les potencialitats del turisme de les estrelles com a zona certificada i també millorar en aquells punts que hagin detectat els auditors. Així s’inicia una etapa per seguir desenvolupant el producte turístic denominat astroturisme, impulsar la formació de guies capacitats per conduir grups a la nit i difondre els coneixements astronòmics, entre d’altres.

A través d’aquesta certificació també es fan recomanacions de millora per dur endavant actuacions per abaixar encara més el nivell de contaminació lumínica, així com les hores d’ús, en certs punts de l’illa.

15 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi formentera starlight

Classe magistral "El poder de l'autotransformació amb Alessandra Oram", per celebrar el Dia Internacional del Ioga

foto 2023vi fzenEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme i en col·laboració amb Puro Bienestar, informa que el pròxim 21 de juny se celebra a Formentera el Dia Internacional del Ioga amb una classe magistral amb Alessandra Oram. Aquesta professora de ioga està especialitzada en el mètode Navakarana Vinyāsa, que només es practica a Àsia, i amb el qual oferirà "un viatge únic de transformació", segons ha explicat.

La trobada "El poder de l'autotransformació amb Alessandra Oram" se celebrarà el 21 de juny a les 19.30 h a la terrassa de la Confraria de Pescadors, al port de la Savina. Els interessats poden consultar tota la informació i inscriure-s'hi a través del web https://formenterazen.es/dia-internacional-del-yoga/.

Aquesta és una iniciativa de caràcter benèfic: la inscripció simbòlica de 10 € es destinarà íntegrament al Save Posidonia Project, un projecte pioner per fomentar el turisme sostenible a Formentera que segueix diverses línies d'actuació amb l'objectiu de protegir la posidònia.

Alessandra Oram és la primera instructora que porta la pràctica del mètode Navakarana Vinyāsa a Espanya i una de les poques professionals a Europa que practica aquesta disciplina. Aquest mètode de ioga nou i dinàmic permet una pràctica reconfortant adaptada a tots els nivells, amb la qual es guanya consciència, força i flexibilitat.

Aquest esdeveniment, d'aforament limitat, és promogut per l'àrea de Turisme del Consell Insular de Formentera i Puro Bienestar, i compta amb la col·laboració de Trasmapi i de l'Autoritat Portuària de Balears.


8 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La música en viu d'artistes locals de l'illa tornarà a animar les nits de l'estiu formenterer

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa de Música a les Places per a aquest estiu 2023. Un any més, torna la música a les places de Sant Ferran, es Pujols, Sant Francesc i el passeig marítim de la Savina. L'ambient serà animat per diferents estils musicals, com ara música del món, música llatina, blues, soul, rock, heavy o jazz.

La consellera de Cultura en funcions, Vanessa Parellada, ha explicat que "un any més acostam la música dels artistes locals als residents i visitants per ambientar les nits d'estiu. Quatre cops per setmana diferents espais públics de l'illa es converteixen en escenaris de música ideals per gaudir a l'aire lliure".

La Savina
Els Dilluns al Port tornarà a ser el protagonista de les nits dels dilluns a la Savina, on del 19 de juny a l'11 de setembre, a partir de les 22.00 h, hi haurà una actuació musical en directe per animar l'ambient del passeig marítim.

Es Pujols
La plaça d'Europa des Pujols acollirà la música en directe del programa World Music, i comptarà amb l'actuació d'un dels veterans d'aquest cartell, Antena Libre. Les actuacions seran cada dijous a partir de les 22.00 h, des del 15 de juny al 26 d'octubre (exceptuant el mes d'agost, que no hi haurà actuacions).

Sant Ferran
Torna un clàssic de l'estiu formenterer, la plaça de l'Església de Sant Ferran, que acollirà l'acte Música en Viu cada divendres a partir de les 22.00 hores, del 16 de juny al 22 de setembre. L'Associació Formentera Musical serà l'encarregada d'amenitzar aquesta plaça durant tot l'estiu.

Sant Francesc
I a la plaça de la Constitució, el mític Jazz a la Plaça oferirà un concert de la mà de la banda de jazz més entranyable de Formentera, cada dissabte a partir de les 22.00 hores, del 17 de juny al 23 de setembre exceptuant les dates del 22 de juliol, que passarà a fer-se el diumenge 23, i el dissabte 5 d'agost, que no hi haurà concert.

Col·laboracions
Aquesta iniciativa musical es fruit un conveni signat entre el Consell de Formentera i Estrella Galicia i compta amb la col·laboració de l'associació Jazz & Co, l'Associació Formentera Musical, Antena Libre, l'Associació de Veïns de la Savina i l'Autoritat Portuària de les Illes Balears.


7 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi musica a les places

El Formentera Jazz Festival presenta la programació completa que tendrà lloc entre l'1 i el 4 de juny

cartell 2023v FJFEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Turisme, informa que el Formentera Jazz Festival celebrarà la IX edició entre l'1 i el 4 de juny de 2023 amb un programa que té com a seu central la plaça de la Constitució de Sant Francesc. El festival va néixer l'any de 2015 amb el suport del Consell Insular de Formentera i la voluntat de ser una trobada musical oberta a l'univers del jazz, i l'afany d'oferir varietat de gènere i origen, així com convertir-se en reclam per a residents i visitants.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha convidat tota la població de Formentera i els visitants a gaudir d'aquest festival gratuït que se celebra a principis de juny i que també serveix com a reclam turístic. Per la seua part, la consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha destacat "la posició indiscutible com a proposta de música de qualitat d'aquest festival que apropa la cultura musical a tothom".

El director del Formentera Jazz Festival, Maxwell Wright, ha mostrat la seua satisfacció per presentar ja el cartell definitiu amb artistes de talla mundial, que oferiran una experiència musical única i inoblidable.

El tret de sortida del festival serà l'1 de juny a les 20.30 h al Molí de Sal amb l'actuació d'Ana Rossi Trio, per assistir-hi s'ha de fer reserva prèvia telefonant al 971187491, ja que l'aforament és limitat. El divendres 2 i el dissabte 3 de juny, dies centrals del festival, la plaça de la Constitució de Sant Francesc acollirà els següents concerts: Alexandre Delange, Monkeyd Doo, Fosc, Duquende, Ay Trick, Sonido Tupinamba. El diumenge 4 de juny el tancament del festival es farà amb una jam-session al Chezz Gerdi, des Pujols. El diumenge a les 17.00 h es farà una recollida de plàstics a la platja des Pujols, com a símbol de la sostenibilitat que se cerca des de l'organització.

Tota la informació del Formentera Jazz Festival de 2023 es troba al web www.formenterajazzfestival.info.


16 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 75

Inici
Anterior
1

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)