• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Servicios Generales Nuevas tecnologías y Comunicación

Formentera 20, Cultura Digital, Creativitat i Comunicació se celebrarà del 16 al 19 de maig 2024

Formentera20 s'ha convertit en la cita de referència i s'ha consolidat com un esdeveniment de prestigi en l'entorn digital tant per l'excel·lent equip de ponents com pels professionals que participen. Formentera20 ha posat a l'illa com a referent en el món digital a més de destinació turística aportant valor amb aquest esdeveniment de format únic. Directius de Google, CaixaBank, Netflix, Prisa Audio, Warner Music o la premiada agència Manifiesto, entre altres, compartiran el seu talent a l'illa Pitiüsa, convertint-la una vegada més en focus d'atracció de talent nacional i internacional. Durant quatre dies experts en cultura digital a escala nacional i internacional compartiran idees de les últimes tendències en comunicació, màrqueting, creativitat i cultura digital en diferents espais de l'illa i en un format pròxim seguint el lema de Formentera20, Desconnectar per Connectar. Es tracta d’una oportunitat per a fer networking, compartir idees, buscar inspiració i estar al dia de tot el que està passant en l'entorn digital acompanyats pels millors experts mentre es fa un recorregut per espais paradisíacs de l'illa i conèixer la seva cultura i gastronomia. Es tracta d'aprendre gaudint per a tornar a casa plens d'idees i projectes. Aquestes jornades estan dirigides a amants del màrqueting, comunicació, periodistes, community managers, creadors de contingut i a tota persona curiosa de l'entorn digital que vulgui estar al dia del que està passant en comunicació i comunicar la seva empresa o projecte en un entorn en el qual tot va molt ràpid. Aquest esdeveniment es realitza a principis de temporada per atreure turisme de qualitat a l'illa. Està constatat que els experts venen acompanyats pels seus equips de comunicació i màrqueting i molts dels participants repeteixen al costat dels seus amics i famílies combinant networking i oci. Aquesta edició Formentera20 suma nous col·laboradors, entre ells CaixaBank, que posen en valor l'esdeveniment, fruit del prestigi adquirit durant aquests més de 10 anys. Formentera20 està patrocinat i organitzat gràcies al Consell de Formentera i la seva Conselleria de Turisme. L'organització recorda visitar www.formentera20.com per a veure actualitzacions d'experts i més informació i seguir novetats en xarxes socials. També la web de Turisme del Consell de Formentera www.formentera.es per a veure tota l'oferta que ofereix l'illa el mes de maig.

Formació Digital del Consell Insular de Formentera

El passat dijous 30 de novembre marca l’inici de l’especialitat formativa de
Xarxes Socials i Màrqueting 2.0. al Consell Insular de Formentera, com a part
de la convocatòria de programes de formació no conduents a certificats de
professionalitat adreçats prioritàriament a treballadors per al període 2022-2025
(2n període) subvencionades pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears
(SOIB), el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i finançades pel Fons
Social Europeu, on el Consell Insular de Formentera ha estat beneficiari d’una
subvenció concedida per a l’execució d’accions destinades a millorar
l’ocupabilitat local.
La ràpida ocupació de les deu places ofertes en aquest curs subratlla el creixent
interès en l’aplicació de noves tecnologies en el mercat laboral i la notable
disposició de les persones aturades per elevar les seves habilitats i
competències. La iniciativa, amb el suport del SOIB, s’alinea amb la visió del
Consell de Formentera d’enfortir l’ocupació i consolidar les polítiques de
desenvolupament local a l’illa.
Aquest programa formatiu no només respon a la demanda actual del mercat
laboral, sinó que també representa un pas significatiu cap a l’apoderament de la
força laboral local. La inversió en habilitats digitals, particularment en l’àmbit de
les xarxes socials i el màrqueting digital, posiciona els participants per afrontar
els desafiaments contemporanis i contribuir al creixement econòmic de
Formentera.
L’alta demanda registrada subratlla la importància de continuar promovent
iniciatives similars que impulsin la capacitació i el desenvolupament professional.
A principis de 2024 el Consell té previst posar en marxa una nova acció formativa
d’Anglès per al sector comercial, per reafirmar el compromís de seguir liderant
esforços per millorar l’ocupabilitat i fomentar el progrés sostenible en la
comunitat local.

Formentera reclama acciones de mejora en las compañías de telefonía e internet para este verano

El Consell de Formentera, a través del área de Nuevas Tecnologías, informa de que ya se dispone de un primer borrador de diagnosis que ha permitido plantear las primeras propuestas de mejora de cobertura por parte de la empresa de monitorización, auditoría y optimización de redes (Wireless DNA) contratada por el Consell. Con los primeros resultados de los trabajos del estudio y diagnosis de la situación de la cobertura de telefonía e internet de Formentera se ha hablado con los operadores de telefonía e internet para que emprendan ya acciones para mejorar los problemas de cobertura existentes en algunas zonas de la isla y que han sido denunciados por usuarios particulares y profesionales, como comerciantes y taxistas.

Este estudio se contrató a raíz de las quejas habidas en las dos últimas temporadas por parte de usuarios particulares y profesionales. Ahora se conseguirán datos objetivos y desde la empresa ya se han dado las indicaciones para que el servicio mejore este mismo verano. El estudio sigue con la recogida de datos en la temporada. Según la consellera de Nuevas Tecnologías en funciones, Vanessa Parellada, "habría que el trabajo conjunto entre Consell, Govern y operadoras siga con la finalización de la diagnosis y el planteamiento de actuaciones a medio y largo plazo para solucionar definitivamente la falta de cobertura de algunas zonas".

14 de junio de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Telefónica retira una veintena de palos telefónicos del casco urbano del Pilar de la Mola

foto 2023iv red electricaEl Consell de Formentera, a través del área de Nuevas Tecnologías, informa de que esta semana Telefónica ha procedido a retirar una veintena de palos telefónicos del casco urbano del Pilar de la Mola. Por un lado, ayer retiraron ocho palos de la calle de Angela Ferrer y hoy empiezan a retirar una docena de la avenida de La Mola, según informan desde la compañía.

La consellera de Nuevas Tecnologías, Vanessa Parellada, ha mostrado su satisfacción por que "finalmente estos palos telefónicos se hayan podido retirar, ya que era una petición histórica del vecindario de la zona y de la institución insular". De hecho, cuando se remodelaron las calles ya se realizaron unas canalizaciones soterradas por donde ahora pasa el cableado de los servicios de voz y datos. A raíz de varias reuniones con la consellera y el personal del área y de Infraestructuras, Telefónica ha proyectado un plan especial para efectuar la retirada de estos palos de la isla.

"De esta forma acabamos con el impacto visual y las barreras arquitectónicas que hasta ahora suponían estos palos y mejoramos la situación de las nuevas tecnologías de la isla", según ha explicado la consellera Vanessa Parellada, que también ha destacado el trabajo previo "de encauzamiento y llegada de la fibra a todos los núcleos, que ha hecho posible dejar el cobre inactivo y sacar los cables sin uso". Por otra parte, desde el Consell se ha pedido a las operadoras que realicen acciones de mantenimiento tanto preventivo como reactivo para asegurar un buen estado de las infraestructuras de la isla.


27 de abril de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Formentera encarga un estudio de cobertura telefónica y de internet para mejorar las comunicaciones en la isla

foto 2023iii jose a arribasEl Consell de Formentera, a través del área de Nuevas Tecnologías, informa de que se ha encargado un estudio y diagnosis de la situación de la cobertura de telefonía e internet de Formentera. Durante los próximos siete meses, una empresa especializada en la monitorización, auditoría y optimización de redes (Wireless DNA) "estudiará la situación de la cobertura en la isla para después efectuar reclamaciones o propuestas de mejora a las compañías".

Así lo ha explicado la consellera de Nuevas Tecnologías, Vanessa Parellada, quien ha explicado que a raíz de las quejas que ha habido en las dos últimas temporadas por parte de usuarios particulares y profesionales (destacando comerciantes y taxistas), "se ha encargado este estudio para tener datos objetivos sobre los problemas que nos han trasladado los usuarios a lugares donde históricamente no había habido falta de cobertura, pero aprovechando también para estudiar las llamadas zonas oscuras".

Este estudio, que se realizará antes y durante la temporada, analizará la cobertura y la capacidad de la telefonía móvil en Formentera y realizará una evaluación comparativa e independiente de las diferentes operadoras (Orange, Vodafone, Movistar). Para conseguir los datos, se colocarán sondas móviles y fijas que recogerán la información sobre los problemas de cobertura. Después, con estos datos se podrán pedir actuaciones a las operadoras o realizar reclamaciones. El plazo de ejecución del proyecto es de siete meses y el coste es de 17.908 € IVA incluido.

21 de marzo de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Más artículos...

Página 1 de 5

Inicio
Anterior
1

Nuevas Tecnologías y Comunicación

Nos encontrará en:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
informatica@conselldeformentera.cat
comunicacio@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE