• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

La campanya de control biològic de moscards i quironòmids comença avui a les zones humides del Parc Natural

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que avui comença la campanya de control biològic de moscards i quironòmids a les zones humides del Parc Natural de ses Salines. La campanya es perllongarà al llarg de tot l'estiu i fins a finals del mes d'octubre. La fumigació la portaran a terme dos operaris de Tragsa durant 32 jornades de tractament.

En concret s'actuarà sobre les masses d'aigua dolça de la zona de l'estany Pudent, l'estany des Peix i les salines d'en Marroig, que és on es desenvolupen les larves de moscards i quironòmids. El control biològic es realitza mitjançant tractaments biològics a base de Bacillus thuringiensis Israeliensis que actuen específicament sobre les larves d'aquests insectes.

25 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a l'hora del planeta

foto Hora del planetaEl Consell de Formentera s'ha adherit un any més a l'apagada d'il·luminació per l'hora del planeta 2022 que tendrà lloc demà dissabte 26 de març, entre les 20.30 i les 21.30 hores. En concret, el Consell contribuirà a aquesta apagada internacional, que és un gest simbòlic per lluitar contra el canvi climàtic, amb l'apagada dels llums de les esglésies de Sant Ferran i Sant Francesc, així com els del Tanatori.

25 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Canvi d'ubicació d'embarcacions a s'Estany des Peix

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que, dins de les obres d'execució del projecte de regulació dels fondejos de s'Estany des Peix, es demana als usuaris que al més aviat possible canviïn d'ubicació les embarcacions de les zones 3, 4 i 5 de s'Estany des Peix per poder continuar amb els treballs del projecte de regulació.

Per resoldre qualsevol dubte, s'atendrà als interessats a l'àrea de Medi Ambient al telèfon 971.32.12.10, de dilluns a divendres, i al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.

12 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022 zones fondeig preferit

El nou molí fariner de la Cooperativa, una passa més en la recuperació del sector agrari de l'illa

foto 2022 moli fariner A1La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller de Medi Rural, Josep Marí, han assistit a la presentació del nou molí fariner de la Cooperativa del Camp de Formentera que han fet avui davant els mitjans de comunicació el president de la Cooperativa, Marcos Ribas, i el gerent, Carlos Marí.

El president de la Cooperativa ha mostrat la satisfacció per posar en marxa el molí fariner que "permetrà posar en funcionament una activitat de transformació del cereal produït per la Cooperativa i els seus socis, i la producció i comercialització de farines de qualitat, aptes per al consum humà, contribuint d'aquesta manera a una millora del sector agrari i un incentiu a l'arribada de nous productors", segons ha explicat.

El molí fariner ha tengut un cost de 27.000 euros més IVA i l'obra civil per instal·lar-lo, 52.000 euros més IVA que han estat finançats per la Cooperativa del Camp. El molí fariner és un molí de pedra i fusta artesanal fabricat a Àustria i garanteix que en la molta es conservin les propietats del cereal.

La farina és el primer producte transformat que produirà la Cooperativa destinat al consum humà, segons ha explicat el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí, que ha afegit que "així oferirem una farina de qualitat amb segell ecològic que aportarà un valor afegit per als agricultors, els quals podran obtenir un major valor pel cultiu dels cereals".

Per la seua part, la presidenta Ana Juan ha felicitat la Cooperativa "per haver posat en marxa aquest molí, que permetrà obtenir farina de xeixa, tradicional de Formentera, i que després es podrà fer servir als forns i restaurants de l'illa per elaborar pa, entre altres productes". El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha destacat que amb aquesta nova infraestructura es donarà sortida a tot el cereal que es produeix a l'illa gràcies a l'impuls que s'ha fet a la Cooperativa en els darrers anys. Enguany s'han recollit 35.000 quilos de xeixa i 22.000 d'ordi.

Des de la Cooperativa del Camp s'ha explicat que aquest projecte contribuirà a la consecució dels següents objectius:
• Fomentar el consum local de productes alimentaris i agrícoles.
• Millorar la cadena de distribució d'aliments enfocada a la producció i al consum local. Minimitzar l'impacte ambiental per transport.
• Abastir l'illa d'un producte de qualitat i amb certificació ecològica.
• Fomentar productes agraris tradicionals com el blat xeixa, el blat mollar, l'ordi i la civada autòctons. Es pretén que el local serveixi com a punt de difusió de l'activitat farinera tradicional, i podrà ser visitat pel públic.
• Fomentar l'ús de la farina de xeixa en forns i restaurants.

3 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Sessió informativa sobre el Reglament de regulació de s'Estany des Peix

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que el dilluns 7 de març es celebrarà una sessió informativa sobre el Reglament de regulació del fondeig a s'Estany des Peix, que es va aprovar de manera inicial la passada setmana. La reunió es farà dilluns dia 7, a les 20 hores, a la Sala de Cultura (Cinema) de Sant Francesc.

3 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 regulacio estany des peix

Més articles...

Pàgina 7 de 61

7

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix