• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Assignació amarratges a s'Estany des Peix

Avui s'ha publicat oficialment al tauler d'anuncis la llista inicial d'assignació d'amarratges a s'Estany des Peix.

Demà comença un termini de set dies hàbils, fins al dia 14 de desembre inclòs, per: presentar nova documentació, sempre que els hagi set requerida i sigui necessària per obtenir l'amarratge, i presentar al·legacions.

Les persones que hagin presentat tota la documentació requerida inicialment no han de fer més que esperar que es publiqui la llista definitiva.

Una vegada publicada la llista definitiva, s'obrirà un termini de set dies hàbils per acceptar o no l'amarratge.

Per a més informació i per resoldre qualsevol dubte, podeu contactar amb l'àrea de Medi Ambient al telèfon 971321210 i al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.

1 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Cartell 2022xii adjudicacio d amarratges

Publicada la llista d'adjudicació inicial per obtenir amarraments ecològics a s'Estany des Peix

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que ahir la Junta de Govern va aprovar la llista amb la valoració de les sol·licituds presentades per obtenir els amarraments ecològics a s'Estany des Peix. Després del procés de valoració i ordenació per puntuació de totes les sol·licituds presentades, ara, una vegada publicada, s'obri un termini de set dies hàbils per presentar la documentació requerida i al·legacions. La llista s'ha publicat avui a la secció d'actes de comissió de govern a la pàgina web del Consell de Formentera en aquest enllaç.

En total es varen presentar 489 sol·licituds per a 285 amarraments, la quantitat d'amarraments autoritzada pel Parc Natural, 62 de les quals no van ser admeses per incompliment dels requisits, tal com figura en el reglament que regula el fondeig i el règim jurídic de les instal·lacions d'amarratges. Del total de sol·licituds valorades, hi ha 139 amb dret preferent perquè han demostrat haver fondejat a s'Estany des Peix abans del 5 de juliol de 2002, data d'entrada en vigor del PORN.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, recorda que "la preservació de s'Estany, demandada des de fa molts anys per la societat formenterera, s'ha de fer ordenant i regulant per posar fi a una situació de risc ecològic i mediambiental, a la qual ha estat sotmès a causa de la massificació d'embarcacions fondejades i la pràctica descontrolada d'activitats irregulars que des de fa bastants anys s'hi duen a terme".

Ús tradicional i bonificacions
Cal recordar que el reglament aprovat pel Ple del Consell, que va entrar en vigor al 9 de març, valora les embarcacions d'ús tradicionals, les de petita eslora, les de menor potència de motor, així com l'antiguitat del fondeig i que estan bonificades les embarcacions tradicionals, als usuaris jubilats i les famílies nombroses.

A més, Antoni Tur ha volgut, una vegada mes, demanar disculpes per les molèsties que aquesta obra pública hagi pogut ocasionar als usuaris de s'Estany, a qui ha agraït "la seva comprensió, paciència i col·laboració que han demostrat en tot moment i en totes les fases" d'execució del projecte. "Treballam per protegir el nostre entorn natural i per donar solucions a la nàutica recreativa de Formentera". A més, Antoni Tur ha destacat "la gran tasca que esta duent a terme el personal tècnic i administratiu del departament de Medi Ambient a l'hora de desenvolupar aquest projecte ambiciós i inèdit a Balears".

A la mateixa vegada, s'està ultimant la solució tècnica acordada amb el Parc Natural per la ubicació dels darrers ancoratges ecològics que han de completar el projecte de fondejos sostenibles.

Per qualsevol dubte, el Consell atendrà els interessats a l'àrea de Medi Ambient al telèfon 971321210 i al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.

30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell rep el premi de Rezero a les millors iniciatives mediambientals

foto 2022x rezero CEl Consell de Formentera va rebre ahir a Palma el premi a la millor administració en iniciatives mediambientals que atorga Rezero. Els Premis Rezero reforçen les iniciatives que avancen cap al residu zero i distingeixen quatre categories: administració, comerç, entitat i empresa. El Consell de Formentera va ser guardonat per ser pioner en la política contra les bosses i els plàstics d'un sol ús, en la xarxa de "Ciutats i pobles residu zero", en campanyes d'educació menstrual lliure de residus, i per implantar, amb l'impuls del Govern balear, un sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos, que servirà de model per a la resta de les Illes Balears. El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, va recollir el premi de la mà del conseller balear de Medi Ambient, Miquel Mir.

28 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La campanya 'Recicla vidre per elles' arriba a Formentera

foto 2022x recicla vidreLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; la vicepresidenta Alejandra Ferrer; el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, en companyia de Pepita Gabaldar, presidenta de la junta local de Formentera de l'AECC, i Iván Tolsa, d'Ecovidrio, han presentat avui la campanya 'Recicla vidre per elles' que impulsen juntament el Consell i Ecovidrio en col·laboració amb el Govern balear i la Fundació Sandra Ibarra amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama.

La campanya, que compleix la vuitena edició, destaca la importància de cuidar el medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció.

Segons les últimes dades relatives al 2021, els habitants de Formentera varen reciclar un total de 972,92 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant en va reciclar 83,1 kg de mitjana. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Davant el Càncer. Els contenidors roses estan ubicats a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

25 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell realitza tractaments de desratització als nuclis urbans

foto 2022x desrati AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha començat avui la campanya de desratització als nuclis urbans de l'illa. S'ha iniciat a Sant Francesc i Sant Ferran, i les pròximes setmanes es continuarà a la resta de zones.

La desratització es fa mitjançant la instal·lació de punts de control als llocs més representatius que actuen com a esquer. Aquests punts es revisen periòdicament per tal d'avaluar-ne l'estat.

El Consell Insular de Formentera té contractada una empresa especialitzada per realitzar el control de plagues. El cost aproximat de la campanya de desratització i la del tractament contra les paneres, que es fa a l'estiu, és de 14.000 euros (IVA inclòs).

5 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 60

Inici
Anterior
1

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix