• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Formentera s’adhereix a la campanya ‘Tortugues en el Mediterrani’

cartell 2021 tortuga CAEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, s’ha sumat a la campanya “Tortugues en el Mediterrani” promoguda per la Fundació Oceanogràfic de València, coincidint amb la celebració avui del Dia Mundial de la Tortuga Marina. La institució insular repartirà cartells informatius a les principals cartelleres del Consell, així com a diferents indrets de l’illa per informar sobre aquesta campanya de conscienciació.

Segons ha explicat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “des del Consell Formentera ens hem sumat una altra vegada a aquesta campanya de conscienciació duta endavant a bona part del Mediterrani estatal perquè els nostres turistes i residents coneguin la importància de tenir cura de la tortuga babaua, Caretta caretta” i que “tenen una funció essencial dins l’ecosistema marí”.

Més de 55 municipis de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears també han donat difusió a la iniciativa.

16 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Prop de 350 quilos de residus, recollits durant les activitats de la Setmana del Medi Ambient

foto 2021 que celesteLa primera edició de la Setmana del Medi Ambient impulsada des del Consell de Formentera es va tancar el dissabte passat amb una jornada de neteja submarina i tallers infantils a can Marroig. En total, durant les activitats voluntàries organitzades aquests dies es varen recollir prop de 350 quilos de residus. El dissabte dia 5, amb la col·laboració de Plastic Free i Qué Celeste! es varen a recollir prop de 100 quilos de residus de la zona de cala en Baster; i el dia 12 a la neteja submarina, amb la col·laboració de Formentera Divers i Vellmarí es varen recollir 250 quilos de plàstics, llaunes, ampolles, etc. de zones com s’Espalmador, Illetes, Racó de s’Oli i can Marroig.

A més, la Setmana del Medi Ambient va comptar amb la celebració de rutes ornitològiques, que va completar l’aforament els dos dies, tallers infantils amb Clean Wave i una xerrada sobre tortugues organitzada pel Parc natural de ses Salines.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha agraït, en primer lloc, la col·laboració de les associacions i empreses participants en aquesta setmana, “que han ajudat a traslladar el missatge de conscienciació de protecció i cura del nostre medi ambient d’una manera lúdica”. El conseller ha valorat la bona acollida de les activitats, que eren totes gratuïtes, i ha avançat que el pròxim any es repetirà aquesta iniciativa.

14 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’ONG Ocean Keepers comença la neteja del litoral de Formentera amb la col·laboració del Consell

foto 2021 ocean keepersEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, col·labora amb l’ONG Ocean Keepers que avui comença amb una neteja del litoral formenterer i es perllongarà durant set dies aquest mes de juny. Aquesta organització, amb seu a Eivissa i sense ànim de lucre, “lluita per un canvi en positiu per reduir la nostra petjada al planeta, que implica una major conscienciació sobre l'impacte que tenen les nostres accions". Aquesta setmana comencen la neteja en barca per la zona des Caló des Morts, el dimecres per la punta des Corb Marí i el dijous per Cala Saona; i la setmana del 22 de juny faran la neteja per s’Espalmador, ses Illetes, Llevant i pas des Trucadors. El Consell col·labora en aquesta neteja amb el suport logístic.

8 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de la regulació d’accés al Parc Natural de ses Salines i a sa Tanca d’Allà Dins des Cap de Barbaria

foto 2021 inici entrada regulada AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’avui s’inicia la regulació d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. Com és habitual, l’accés al parc serà de franc per als residents a l’illa.

Els no residents hauran d’abonar des d’avui fins al 15 de juliol 5  € per cotxe i 3  € per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d’agost serà de 6  € per cotxe i 4  € per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5  € per cotxe i 3  € per moto, i la segona 4  € per cotxe i 2  € per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tindran accés gratuït, mentre que els vehicles híbrids pagaran un 50 % de la tarifa. El període de regulació de l’accés a Illetes s’estendrà fins al 30 setembre. La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 342 cotxes i 1.060 motocicletes.

Regulació as Cap
La regulació de l’accés amb vehicles a motor as Cap s’inicia demà 1 de juny i estarà vigent fins al 15 d’octubre de 2021. La regulació estarà vigent fins al 15 d’octubre amb l’objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de “sa Tanca d’Allà Dins”.

Des de fa quatre temporades es restringeix l’accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el km 6,5 de la carretera des Cap de Barbaria. Amb la regulació es pretén garantir que l’experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi.

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles, i poder anar caminant o amb bicicleta fins al far.

Accés persones mobilitat reduïda
En l’horari de màxima afluència, d’11 a 13  h i de 18 a 22  h hi haurà un vigilant/informador al costat d’aquesta barrera que permetrà l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

31 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la Setmana del Medi Ambient amb visites guiades, neteges del litoral i del fons marí i tallers infantils

cartell 2021 setmana medi ambientEl Consell de Formentera ha presentat avui la Setmana del Medi Ambient, una sèrie d’activitats organitzades amb diferents associacions, col·lectius i empreses de l’illa destinades a conscienciar en la protecció del medi ambient; i que començaran aquest dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i es desenvoluparan fins al 12 de juny. Entre les activitats programades, hi haurà neteges del litoral, neteges dels fons marí, tallers per a infants i excursions guiades pel parc natural.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat que “amb aquesta iniciativa i amb la gran varietat d’activitats programades, es vol arribar a conscienciar el major nombre de persones possible d'una manera lúdica i també compromesa”. El conseller ha assenyalat que totes les activitats són gratuïtes, i ha animat a tothom a participar en una setmana que “a més ens ajuda a conèixer d’una manera més propera el nostre entorn natural”.

Les activitats programades són les següents:

Dia 5 de juny. Dia Mundial de Medi Ambient
10.00 h. Neteja i recompte de mircroplàstics as Carnatge amb Plàstic Free i Qué Celeste!
10.30 h. Neteja i classificació de residus as Carnatge amb Plàstic Free i Qué Celeste!
Inscripcions al 971 32 12 10 o al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.
10 a 13 h. Tortugues a Formentera. Taller a la platja de ses Canyes. Activitat organitzada pel Parc Natural de ses Salines. Inscripcions: eaespaisnaturals@gmail.com.

Dies 9 i 11 de juny. Ruta ornitològica i de la sal
De 19 a 20 h. Ruta ornitològica organitzada per l’empresa Posidonia per conèixer les aus que habiten i visiten les Salines i l’estany Pudent. La ruta comença al camí des Brolls i finalitza a les Salines Ferrer, on els visitants podran emportar-se una mostra de sal. És recomanable portar prismàtics, càmera fotogràfica i roba còmoda. Les placés són limitades a 15 persones per dia. Inscripcions i informació: info@whitesandsolutions.es i 659304587.

Dia 12 de juny. Dia Mundial dels Oceans
Per commemorar el Dia Mundial dels Oceans, que es celebra el 8 de juny, el pròxim 12 de juny s’han organitzat diferents activitats sota el nom ‘La cara invisible del planeta’. Així, s’han preparat les següents accions:
8.00 hores. Neteja submarina amb Formentera Divers. Inscripció Formentera Divers. Tel. 971 18 05 61. Places limitades.
15.30 h. Neteja submarina de residus amb Vellmarí. Inscripcions. 971 322105. Places limitades.
10 a 12.30 h. Tallers infantils de Clean Wave a Can Marroig. Jocs i contes per conscienciar els infants i fer-los protagonistes del canvi, impartits per l’educadora Pilar Gómez al pati de Can Marroig.

Els tallers estan organitzats per edats i temàtiques. De 10 a 11.15 h. Taller fora plàstics (de 3 a 9 anys); 11.15 a 12.30 h. Taller Algacadabra (de 6 a 12 anys); i 12.30 a 13.45 h. Taller Plàsticcadabra (de 5 a 12 anys). Les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar al 971 32 12 10 o mediambient@conselldeformentera.cat.

31 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 49

Inici
Anterior
1

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix