• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Dilluns comença la cursa ‘Formentera to Run’

foto 2021 run“Formentera to Run” és una cursa a peu i per etapes amb una distància total de 60km, està subdivida en 5 trams de devers 9, 10, 13, 10 i 21 Km. Tendrà lloc entre el el 31 de maig i el 5 de juny.

Per aquest esdeveniment hi ha uns 40 inscrits que combinaran esport amb turisme mentre visiten i coneixen racons especials de Formentera.

La darrera etapa és la més exigent ja que són 21 km, recorregut d’una mitja marató, que es fa a la Mola el pròxim 5 de juny. Aquesta etapa té identitat pròpia i nom independent, “Formentera Trail 21”. Ja hi ha 90 persones apuntades. Les inscripcions per aquest recorregut encara estan obertes i es poden fer en https://www.deporticket.com/web-evento/4162-7-formentera-trail-211.

Cal destacar que el multicampió Martín Fiz participarà en la competició.

Des de l’àrea de Turisme del Consell de Formentera es dona suport a aquest esdeveniment.

28 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La desena edició de la Formentera All Round Trail arriba aquest cap de setmana amb prop de 350 participants

foto 2021 FART BLa desena edició de la Formentera All Round Trail arriba aquest cap de setmana amb la disputa de les tres proves: FART, de 72 km i Half Round Formentera Trail, de 42 km, que es disputen el dissabte; i el Tros de Fart, de 21km, el diumenge. La competició està organitzada pel Consell de Formentera, Grup Esportiu Espalmador, el club Penya Esportiva Són Marçal i Elitechip SL. La competició compta amb prop de 350 d’atletes inscrits en les tres proves.

La Formentera All Round Trail recorre la costa de l’illa de Formentera amb sortida al port de la Savina, dissabte 15 maig a les 9 hores, i arribada al mateix port. Conjuntament es celebra la Half Round Formentera Trail, de 42 km, amb sortida a les 9 hores a la platja des Arenals i arribada al port de la Savina. Excepcionalment, enguany, el Tros de Fart, de 21 km, es disputarà el diumenge 16 de maig, a les 9 hores, amb sortida as Caló i arribada al port de la Savina. Cal recordar que la Formentera All Round Trail també es pot fer per parelles de relleus.

Respecte pel medi ambient
Des del Consell de Formentera es destaca que la FART “és una prova respectuosa amb el medi ambient” i es recorda que la participació en la prova “implica el coneixement i l’acceptació d’unes normes de caràcter especial, ja que una part de la prova es desenvolupa a l’interior d’espais protegits, que estaran degudament identificats”. Així, en aquestes zones, entre altres restriccions, no es pot utilitzar cap mena d’element sonor que pugui produir sorolls estridents, ni sortir del traçat marcat o cridar o emetre sons o sorolls forts. Només es podran fer servir bastons amb punta de goma.

A més tampoc es podrà llençar envasos, embolcalls i qualsevol mena d’escombraires. Cada participant haurà de senyalitzar els seus gels i barretes amb el nombre del dorsal i si es troba un embolcall amb el número de dorsal el corredor podrà ser sancionat. L’organització habilitarà un total de 5 avituallaments durant tot el recorregut de la Formentera All Round Trail, 3 per la Half Round i 1 per al Tros de FART.


13 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració amb el GE Espalmador

foto 2021 conveni GEELa presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el president del Grup Esportiu Espalmador, Juan José Escandell, han signat avui el conveni de col·laboració per portar a terme les activitats de l’Escola Municipal d’Atletisme de Formentera a més de promocionar i organitzar i organitzar esdeveniments per a l’any 2021. La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, i el representant del club Jesús Ferrer també han estat present a la signatura del conveni.

L’objecte d’aquest conveni és doble, per una part, la subvenció directa de 24.000 euros per a la contractació dels serveis del personal tècnic per portar a terme les activitats de l'Escola Municipal de Formentera del Consell de Formentera; i d’altra banda, una quantitat de 12.000 euros per la planificació, l’organització i execució dels diferents esdeveniments esportius a l’illa per enguany.

5 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Cursa Solidària per a la Dona se celebra el pròxim 30 de maig

foto 2021 carrera solidariaLa setena edició de la Cursa Solidària per a la Dona se celebrarà el pròxim 30 de maig i comptarà amb recorregut únic de 8 quilòmetres, de Sant Francesc a Can Marroig, anada i tornada, per a la cursa i la caminada. La sortida serà des de la plaça de la Constitució a les 9 hores, per als participants a la cursa, i a les 10.45 hores per als de la caminada.

La inscripció solidària és de 10 euros i ja es pot fer a la recepció del Poliesportiu Antoni Blanc en horari d’atenció al públic. El pagament només es pot fer amb targeta bancària. La inscripció inclou camiseta i dorsal, que s’haurà de portar a la prova esportiva. La participació màxima és de 150 participants per prova, però també es pot col·laborar amb el dorsal solidari. La recaptació serà destinada íntegrament a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

4 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La piscina municipal obre el dimecres després de les obres de reforma i tornen les activitats dirigides

foto 2021 piscina AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que el dimecres torna a obrir la piscina municipal després d’haver estat tancada per obres per millorar la climatització i la impermeabilització de la instal·lació esportiva. Des del passat mes de gener s’han estat portant a terme diferents treballs que han consistit principalment en el canvi de la màquina deshumectadora, obres de reparació i impermeabilització al sostre de la piscina, obres als vestidors, millores a l’àrea dels monitors, canvi dels llums de l’interior per llums de baix consum i reparació dels vasos de les piscines, canvi de les canonades de la sala de calderes i tasques de manteniment com ara pintura, neteja, etc.

La principal obra realitzada ha set la substitució de la màquina deshumectadora, una màquina que es va instal·lar fa ja quinze anys, quan es va cobrir la piscina, i que havia esgotat la seva vida útil. La tramitació administrativa es va iniciar l’any passat i es va aturar arran de l’estat d’alarma. Ara, finalment, ja s’ha pogut instal·lar. El cost d’aquesta nova màquina és de 102.850 euros.

La vicepresidenta Ana Juan, que assumeix temporalment l’àrea d’Esports, ha destacat, que “per fi, després d’aquest temps d’obres, els usuaris ja poden gaudir de la piscina" i ha lamentat “les molèsties ocasionades als usuaris”. La vicepresidenta ha assenyalat que “no ha set una obra senzilla, des de l’inici de la tramitació, per la pandèmia, i amb inconvenients sobre la marxa; a més, s’ha aprofitat per fer altres treballs de reparació i manteniment en altres zones, com els vestidors i espais comuns”. Ana Juan ha assegurat que “ara ja es pot gaudir d’una piscina coberta amb millors garanties, que a més, torna amb activitats dirigides, que no es fan des del començament de la pandèmia”.

Tornen les activitats dirigides
Amb l’obertura de la piscina, també tornen les activitats dirigides d’aquafitness i gimnàstica suau, aturades des de l’inici de la pandèmia. A partir de demà ja es podrà demanar cita prèvia i les reserves al poliesportiu, al telèfon 971 321 240.

L’ús de la piscina es fa amb les mesures de seguretat, tal com marquen els protocols sanitaris. Així, el bany lliure tendrà una durada de quaranta-cinc minuts, la dutxa es podrà fer servir durant quinze minuts, i no es podran fer servir les taquilles dels vestuaris. I es podrà utilitzar el material de piscina i una usat, s’haurà de desinfectar. Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats i els usuaris només es poden llevar la mascareta en el moment de la pràctica esportiva.

3 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 40

9

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo