• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

El Centre d’Esports Nàutics de Formentera comença la seva activitat

foto cenf 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que aquest mes de setembre ha començat l’activitat del Centre d’Esports Nàutics de Formentera (CENF). La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; la consellera d’Esports, Paula Ferrer; i el coordinador de l’Escola de Vela, Alex Figueiras, han presentat avui les instal·lacions en un recorregut amb els mitjans de comunicació de l’illa.

El CENF disposa d’una oficina i recepció, on també hi ha un espai destinat a Oficina d’Informació Turística amb material informatiu; un despatx, sala de reunions, que també es posa a disposició de les diferents associacions de la Savina; una aula de formació, magatzem i vestuaris. El centre també és la seu de l’Escola Municipal de Vela de Formentera i concentra les activitats i els cursos que s’organitzen al llarg de l’any.

La presidenta del Consell ha destacat en la presentació que l’obertura del CENF suposa “una passa més en la millora d’aquest espai emblemàtic de l’illa”. Alejandra Ferrer ha recordat que “conjuntament amb la regulació de l’Estany des Peix permetrà la protecció i l’apropament de la mar i l’entorn a les noves generacions”. La presidenta també ha destacat que aquest centre suposa “un impuls de l’oferta de turisme nàutic actiu de l’illa durant tot l’any, que ajudarà a desestacionalitzar la temporada turística”.

Espai dinàmic per a clubs i associacions de l’illa
Per la seva banda, la consellera d’Esports hi ha subratllat que el CENF “afavoreix i dóna un impúls a la pràctica dels esports nàutics a Formentera”. “Aquestes instal·lacions tan demandades pels aficionats a la vela de l’illa ens han de servir per reforçar una activitat que ha de tenir el protagonisme que mereix a l’illa”. Paula Ferrer ha desitjat que aquestes instal·lacions “siguin un espai dinàmic on clubs i diferents associacions i empreses d’activitats nàutiques sense motor estiguen presents i tinguen en el CENF un lloc on poder promocionar les seves activitats”.

D’altra banda, Alex Figueiras ha avançat que durant la tardor i l’hivern es continuaran amb els cursos de vela dirigits a infants i que s’incrementarà l’oferta també per a adults. També s’aumentarà l’horari i el nombre d’activitats. A més, ha assenyalat que aquesta tardor, “sempre que el temps aíxi ho permeti es faran sortides amb alumnes del Centre de Dia, com es fa a l’estiu”.

Dissenyat per l’arquitecte formenterer Marià Castelló, l’edifici, de baix impacte ambiental, ocupa una superfície de 1.000 metres quadrats, distribuït en dos espais. La fusta és el material protagonista de l’edifici, que està inspirat en les antigues casetes varador de l’illa i construït sota criteris de bio-construcció.

El CENF ha tengut un cost d’1.017.504,83 euros i es finança al cent per cent amb els fons del Pla Anual d’Impuls de Turisme Sostenible corresponent al període 2019, tal com va sol·licitar el Consell de Formentera l’exercici passat.


9 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XII Mitja Marató Illa de Formentera queda ajornada per al 15 de maig de 2021

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Promoció Turística i Esports, informa que la XII Mitja Marató i la Cursa 8 km que havien de celebrar-se aquest 10 d’octubre han quedat finalment ajornades per al 15 de maig de 2021, seguint així les indicacions de la Conselleria Balear d’Esports del Govern balear arran la situació d’emergència sanitària per la covid-19.

Després d’haver-se ajornat en primer lloc del 16 de maig al 10 d’octubre, l’evolució de la pandèmia ha obligat a ajornar la prova fins a l’any vinent. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha assenyalat que en aquest moment “és essencial garantir la seguretat de totes les persones que conformen la prova: participants, voluntaris, personal sanitari, de seguretat... així com el públic que assisteix a la prova”. L’ajornament a l’any que ve “és la solució més raonable”, ha subratllat la consellera.

L’empresa organitzadora de la prova, Unisport Consulting, les àrees de Promoció Turística i Esports, i el sector turístic que forma part de la Comissió de Promoció Turística del Consell han adoptat aquesta decisió de manera consensuada.

Unisport Consulting ha agraït el “suport i la comprensió” dels atletes inscrits i dels patrocinadors davant aquesta “dolorosa” decisió. Respecte a les inscripcions, l’organització ofereix dues opcions a triar abans del 31 d’octubre: en primer lloc, es pot traspassar la inscripció automàticament a l’edició de 2021 i sense realitzar cap tràmit o també es pot sol·licitar la devolució del 100% de l’import de la inscripció. Els empresaris de l’illa han comunicat que treballaran de manera individual per adaptar-se en la mesura del possible a les necessitats de cada participant amb les reserves d’aquest any a maig de l’any vinent.


4 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’Escola de Vela reobre la setmana vinent després de donar negatiu per covid-19 els monitors i alumnes en les darreres proves

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que el dilluns que ve torna l’activitat a l’Escola de Vela després de donar negatiu les proves de detecció de la covid-19 (PCR) fetes al llarg dels darrers dies als prop de vuitanta alumnes i als monitors de l’escola, tal com ha informat el Centre de Coordinació de casos de covid-19 de l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera al Consell de Formentera.

Cal recordar que l’escola es va tancar la setmana passada després de conèixer-se un cas positiu d’un alumne i dies més tard, després de les primeres proves, de tres alumnes més del seus contactes estrets i d’un monitor. Des que es va conèixer el cas positiu d’un alumne de l’escola, el Consell de Formentera ha treballat en coordinació amb l’IB-Salut per aplicar les mesures preventives que marquen els protocols sanitaris.

Al llarg d’aquesta setmana s’està duent a terme una neteja i desinfecció a fons de les instal·lacions i el material de l’Escola de Vela per poder tornar als cursos de vela la setmana vinent. A més, des de l’Escola de Vela s’està contactant amb els alumnes que vulguin reprendre les classes cancel·lades la setmana passada.

27 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell activa les mesures preventives arran d’un cas de covid-19 a l’Escola de Vela

El Consell de Formentera, juntament amb el centre de coordinació de casos covid-19 de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, ha activat les mesures preventives establertes per protocol sanitari arran de la detecció d’un cas positiu per part d’un alumne, que va ser asimptomàtic, de l’Escola de Vela.

El cas es va comunicar el dissabte per part de la família als responsables de l’Escola de Vela i des d’aquest moment es varen activar els protocols. Al llarg del cap de setmana i durant el dia d’avui es va contactar amb les famílies dels alumnes de l’Escola per informar-los del positiu i del tancament de l’Escola durant aquesta setmana com mesura preventiva, també s’estan fent les proves de PCR entre els contactes estrets del cas, així com dels monitors de l’Escola de Vela.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, vol transmetre tranquil·litat a les famílies i ha assenyalat que “s’estan seguint els protocols que ens marquen des de l’Àrea de Salut”. També, la consellera hi ha subratllat que “s’ha tancat l’escola de manera preventiva a l’espera dels resultats de les proves”. A més, cal recordar que durant la realització dels cursos de vela s’han seguit les mesures de prevenció com el distanciament social i la mascareta, i que s’està desinfectant diàriament el material i les instal·lacions.


17 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració amb el Club Tennis Illa de Formentera per a la gestió d'ús i per al manteniment de les pistes de tennis i pàdel del Consell de Formentera

foto 2020 conveni club tennisLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president del Club Tennis Illa de Formentera, Jorge Jiménez, han signat un conveni de col·laboració entre el Consell i el club per a la gestió d'ús i el manteniment de les pistes de tennis i pàdel de la institució insular per l'any 2020. La consellera d'Esports, Paula Ferrer, també ha estat present a l'acte de signatura.

Amb aquest conveni el Consell de Formentera cedeix l'ús, la gestió i el manteniment al club de tennis de les instal·lacions de les pistes municipals de tennis i pàdel situades al camí de Porto-salè. La institució insular realitzarà un pagament d'11.000€ per les despeses de gestió i manteniment. El Club Tennis Illa de Formentera haurà de permetre l'accés, l'ús i el gaudi d'aquestes instal·lacions a entitats esportives i altres. També es compromet a realitzar el manteniment ordinari de les instal·lacions i a disposar del personal necessari, entre altres tasques.

23 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 35

7

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo