• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

La XLII Mini Marató-Memorial John Tunks se celebra el pròxim dimarts 8 amb les curses d’atletisme i patinatge

cartell 2020 john tunksEl pròxim dimarts 8 de desembre se celebrarà la XLII Mini Marató-Memorial John Tunks, organitzada pel Grup Esportiu Espalmador amb la col·laboració del Consell de Formentera. La prova consta de dues modalitats esportives: atletisme i patinatge, que completaran 12 quilòmetres de recorregut; i una prova per categories infantils, de 2,8 km. Enguany, per mor de la covid-19 i en compliment de les mesures de seguretat, no se celebraran les proves per categories de sub-12 per davall, que es disputaven pels carrers de Sant Francesc. A més, l’ús de la mascareta serà obligatori fins a la sortida de la prova i immediatament després de l’arribada. Tampoc hi haurà l’acte d’entrega de premis; aquests es donaran al mateix temps de l’arribada.

Les inscripcions per la cursa de 12 km ja estan completes i encara estan obertes per la cursa de 2,8 km destinada a categories inferiors, que surt de Sant Ferran. Cal recordar que la inscripció en aquesta edició de la prova ha estat gratuïta en totes les categories. En la web www.elitechip.com es poden completar les inscripcions i trobar tota la informació relativa a la prova. També es podran fer inscripcions in situ, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, per les categories on encara quedi aforo disponible, el dia de la prova i una hora abans del seu començament, és a dir, fins a les 10 h; i la retirada de dorsals per les dues modalitats esportives es farà a partir de les 9.30 i fins a les 10.30h al mateix lloc.

Els horaris de les sortides són:
10.30h: Sortida Cursa de Patinatge única categoria
11h: Sortida Mini Marató – Memorial Jonh Tunks, de 12 km
11.40h aprox: Sortida 2.800 m des de Sant Ferran

Per altra banda, tots els circuits dels recorreguts de la prova, en totes les seves categories, estaran tancats al trànsit de vehicles durant la celebració d’aquestes. Estaran tancades des de les 10.30h fins a les 13h les carreteres: PM 820 des de La Savina (encreuament amb la PM 820-2), Sant Francesc i Sant Ferran (primera rotonda) i PM 820-2 des de la Savina-es Pujols-Sant Ferran.

A més, per aquells participants de fora de l’illa l’organització posa a disposició un servei d’autocar gratuït des del port de la Savina fins a la sortida a Sant Francesc Xavier i la tornada.

4 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Bateig de busseig en família a la piscina municipal el 28 de novembre

Bateig de busseigAmb motiu del mes de la Infància, l’àrea d’Esports del Consell de Formentera organitza el dissabte 28 de novembre, des de les 10 a les 14 hores, un bateig de busseig en família amb la col·laboració de Formentera Divers.

L’activitat està destinada a grups familiars, d’un màxim de 4 components, a partir dels 8 anys. Els torns són de 45 minuts. Cal fer reserva prèvia al correu electrònic poliesportiu@conselldeformentera.cat o al 971 321 240.

13 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull les primeres jornades sobre prevenció de la violència sexual a l’esport

cartell 2020 curs prevencioEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que ahir va començar el curs de Prevenció de la violència sexual a l’esport, que es celebra al llarg de cinc jornades al Centre d’Esports Nàutics i està organitzat per Espai Dones en col·laboració amb el Consell. El curs està dirigit a entrenadors, clubs esportius i professionals vinculats al món de l’esport que reben formació específica tant des del punt de vista teòric com pràctic amb l’organització de diferents tallers.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, va ser l’encarregada d’obrir aquestes jornades, que es celebren per primera vegada a l’illa, i va destacar que “la necessitat en la formació i conscienciació sobre la igualtat, també en el món de l’esport, és fonamental per posar fi a les conductes delictives, com és la violència sexual”.

“A pesar d’haver avançat molt en els darrers anys, en els quals l’esport femení té més visibilitat i protagonisme, encara no és suficient: estam molt lluny. Per això, hem de continuar aplicant polítiques igualitàries que protegeixen a les dones que encara estan patint violència en tots els àmbits, i l’esport és un d’ells”, ha assenyalat la consellera Paula Ferrer.

D’altra banda, Dolores Fernández Tamargo, presidenta d’Espai Dones, va valorar el fet de ser la primera vegada que es realitza aquest curs a Formentera, “que a més ajudarà a conèixer millor les pautes a seguir i els protocols a aplicar per prevenir la violència sexual a l’esport”.

Cinc dies de formació
El curs va començar ahir amb una primera sessió enfocada a la conceptualització de la prevenció de la violència sexual a l’esport. La segona jornada es celebra avui i abordarà l’àmbit jurídic i l’aplicació de la llei; en la tercera de demà dimecres s’explicaran els plans contra la violència sexual a l’àmbit esportiu, el dijous els participants faran un taller d’igualtat i el divendres el curs es tancarà amb una jornada de bones pràctiques i una taula rodona. En aquesta taula participaran Marta Lliteras, que parlarà sobre Binomi esport i empresa; Oti Camacho, que abordarà la manera d’atrevir-se a dirigir un club; Bàrbara Marchal, que parlarà sobre la marxa nòrdica i l’esport desestacionalitzat; i Pilar Calvo, sobre la importància del teixit associatiu.

En l’organització d’aquest curs, que forma part del programa d’activitats que porta a terme el Consell pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, també hi ha participat l’Associació per a Dones en l’Esport Professional (AMDP). Aquesta associació va néixer el 2016 per lluitar pels drets de les dones que treballen en tots els àmbits de l’esport i des de juliol d’aquest any compta amb una delegació a les Illes Balears.

La consellera d’Esports ha agraït la participació de l’AMPD “per la seva feina i l’esforç que estan desenvolupant de conscienciació en el món de l’esport”; i ha lamentat que, per mor de la pandèmia, “aquest curs no es pugui fer obert a tothom”, però ha avançat que “des de l’àrea d’Esports es continuarà donant suport a aquestes iniciatives en la lluita per la igualtat”.

3 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull la celebració de la ‘Formula Kite Spain Series de Kitefoil’

foto 2020 kitefoilAquest cap de setmana se celebra en aigües de Formentera la regata de kitefoil “Flying Sardine FKSS 2020 Formentera”. La Formula Kite Spain Series és l’únic circuit europeu de classe de vela olímpica. La competició té durant aquest 2020 un calendari de cinc proves de les quals ja s’han disputat tres (Alarcón, Castelló i Mallorca). La darrera prova es farà a Tarifa el mes de desembre.

Més d’una quarantena de regatistes de vuit nacionalitats diferents s’han inscrit en la competició de Formentera que es divideix en dues classes: la Open, en la qual competeixen les grans estrelles mundials de l’especialitat, i la F-One, competició Amateur de nous regatistes.

El gerent de l’àrea de Turisme, Carlos Bernús, ha explicat que “aquests 30 esportistes venen acompanyats d’entrenadors, familiars i amics, el que suposa que al final han arribat a Formentera més d’un centenar de persones de la mà d’aquesta prova, uns visitants que són especialment benvinguts en aquesta època de l’any”.

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports i de l’àrea de Turisme, ha donat suport a la competició. Per part seva, la consellera d’Esports Paula Ferrer ha explicat que amb la celebració d’aquesta prova en aigües de Formentera es dona visibilitat a uns tipus d’esports, els de vela, que tenen molts de seguidors a l’illa i els ha convidat que vagin a gaudir de l’espectacle a la zona de Ses Illetes.

Cal destacar que una de les competidores és Gisela Pulido, líder del circuit i deu vegades campiona del món en l’especialitat de “free style”. És la primera vegada que competirà a Formentera i assegura que la regata estarà molt disputada perquè Julia Damasiewicz, la seva oponent, és una gran regatista i “ens posarem les coses molt difícils”.

Les regates es disputaran en aigües del Parc natural de ses Salines. Demà divendres a partir de les 12h es faran els entrenaments oficials, i el dissabte a partir de les 12h i diumenge a partir de les 9.30h es disputaran les proves oficials.

22 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La BTT Volta Cicloturista Formentera i la BTT La Mola tornen del 23 al 25 d’octubre

foto 2020 presentacio BTT La MolaEl Consell de Formentera ha presentat avui la V BTT Volta Cicloturista Formentera, la marxa cicloturista no competitiva que recorrerà l’illa en tres etapes i que se celebrarà els pròxims dies 23, 24 i 25 d’octubre i que organitza l’àrea d’Esports del Consell amb la col·laboració d’Unisport Consulting i GE Espalmador.

El recorregut de la volta respecte a altres edicions no canvia i en total se completaran 97,5 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 1.000 metres. A més, com en anteriors edicions, els corredors que vulguin competir tindran l’opció de participar el diumenge 25 d’octubre a la XXV BTT La Mola, amb sortida i arribada al Pilar de la Mola. La prova, de 24 quilòmetres i 800 metres de desnivell, és puntuable per al Campionat Pitiús de BTT. La resta de participants que no vulguin competir en aquesta prova, tindran una ruta alternativa amb diversos trams de la popular cursa.

En la presentació als mitjans de comunicació, la consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha mostrat la seva satisfacció “per poder, per fi, celebrar una prova esportiva en aquest temps de pandèmia, que ha obligat a cancel·lar altres esdeveniments esportius”. “Confiam que a poc a poc puguem també tornar a la normalitat esportiva a l’illa”, ha assenyalat Paula Ferrer, qui ha destacat “l’esforç dels organitzadors Unisport i el GE Espalmador, com dels tècnics d’Esports del Consell, que han treballat molt les darreres setmanes per poder portar a bon terme aquest esdeveniment i complir amb tots els protocols sanitaris”.

En la presentació també han estat presents el director d’Unisport Consulting, Manuel Hernández; el representant del GE Espalmador, Jesús Ferrer; i Alex Marí, director comercial de Trasmapi, patrocinador de la prova.

La primera etapa es disputarà divendres 23 d’octubre a partir de les 16 h amb un recorregut de 29,5 km amb sortida i arribada a Sant Francesc. El dissabte 24 se celebrarà la segona etapa, de 39,5 quilòmetres a partir de les 10 hores amb sortida i arribada a la Savina i la tercera (alternativa a la de competició) es farà el diumenge 25 a les 11.00 h a la Mola.

Les inscripcions per participar en aquesta prova són a la web www.elitechip.com i romandran obertes fins al 23 d’octubre.


8 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 35

6

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo