• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

A partir d'avui s'inicien les reserves per circular amb vehicle aquest estiu a Formentera

foto 2022 for.ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ja es poden realitzar les reserves al web formentera.eco per accedir, circular i estacionar a Formentera durant el període de regulació d'aquest 2022, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. El nombre màxim de vehicles que podran circular a la vegada aquest estiu a l'illa és de 19.696.

Els turistes que ho desitgin ja poden realitzar la seva reserva amb un senzill tràmit en el motor de reserves de la web. La nova taxa s'ha aprovat inicialment al ple, ara fins a la seva entrada en vigor al mes d'abril o maig, s'aplicarà la taxa de 2021 fixada per cotxe en: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €; i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Quan entri en vigor la nova taxa els turismes pagaran 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5 €.

Recordem que per als residents de Formentera i la resta d'illes i per als vehicles elèctrics, l'acreditació és gratuïta. Els residents de Formentera que tenguin l'acreditació per aparcar a la zona blava en regla seran acreditats automàticament per circular per Formentera durant el període de regulació. Si no la tenen també han de fer el tràmit al web formentera.eco de manera gratuïta.

El conseller de Mobilitat, Rafael González ha recomanat que "una vegada hagin fet el tràmit, es comprovi, introduint la matrícula del vehicle en un apartat específic de la web, si es té l'autorització en regla". Cal destacar que, les persones que amb data anterior al 8 de febrer (dia de publicació al BOIB de la regulació) que tenguin reserves d'allotjaments o d'embarcacions per venir amb el seu vehicle a Formentera tenen l'autorització assegurada.

Reforç del control i noves campanyes informatives

D'altra banda, per assegurar el compliment de la regulació el conseller ha destacat que aquest estiu "es reforçaran els sistemes de control". Actualment hi ha càmeres de control a la Savina i una càmera mòbil. El 2022 se n'instal·laran a la rotonda de l'hospital; així mateix, els controladors verificaran els vehicles estacionats, i a la Savina els vehicles de lloguer estacionats hauran de mostrar informació sobre el contracte de lloguer en vigor.

"L'objectiu és que a l'inici del període de regulació tots els vehicles, inclosos els dels residents, disposin de la seva autorització, per això al mes de maig des del Consell realitzarem una campanya informativa específica amb aquesta finalitat", ha conclòs el conseller.

3 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'inicia una campanya de renovació de les acreditacions de zona blava

foto 2022 zona blavaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que el pròxim 1 de març caduquen devers 2.000 acreditacions de vehicles que permeten aparcar de manera gratuïta a la zona regulada de Formentera (zona blava i zona verda).

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha animat els formenterers a fer les renovacions d'aquesta acreditació si en el seu cas és necessari i ha recordat que es pot fer a l'OAC (Oficina d'Atenció a la Ciutadania) o a l'OVAC, l'oficina virtual, en l'apartat de destacats.

Per comprovar si l'acreditació ha caducat s'ha d'accedir al web zonablava.com, introduir la matrícula del vehicle i el sistema assenyala fins quin dia està vigent l'acreditació.

Durant les dues primeres setmanes de març els controladors faran principalment una feina informativa per explicar als usuaris de la zona blava i verda el sistema de renovacions.

22 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini d'inscripció a la convocatòria per a l'obtenció del permís local de conductor de taxi

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que fins al pròxim 9 de febrer està obert el termini d'inscripció a la convocatòria de les proves per a l'obtenció del permís local de conductor de taxi. La prova es realitzarà el 25 de febrer de 2022. Les inscripcions es poden realitzar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o telemàticament a l'Oficina Virtual (OVAC).

Trobareu tots els requisits i el temari en aquest enllaç.

Als futurs taxistes se'ls demana el coneixement de les dues llengües oficials, català i castellà, així com de dues llengües estrangeres, anglès i alemany, italià o francès. A les proves han de respondre preguntes relatives al municipi de Formentera i a la normativa que regula la prestació del servei urbà i interurbà de transport de viatgers en automòbils lleugers.

Aquesta és la segona convocatòria que es fa enguany, el primer examen es va realitzar el passat 21 de gener, s'hi presentaren quinze aspirants i tots varen superar la prova. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que amb les dues convocatòries "esperam que superi la prova el nombre suficient de conductors per cobrir les noves places estacionals que hi haurà enguany".

Recordam que durant la temporada de 2022 i 2023 donaran servei quaranta-nou taxis (vint-i-cinc llicències ordinàries i vint-i-quatre d'estacionals), segons recull el Pla d'Actuació en Matèria de Transport Públic de Viatgers en Vehicle. "S'ha incrementat el nombre de taxis en un 29 % respecte a l'estiu de 2021 (quan n'hi va haver trenta-vuit, vint-i-cinc llicències ordinàries i tretze estacionals)", segons ha destacat Rafael González. A més, ha afegit, "d'aquesta manera, s'ha ajustat la demanda a les necessitats actuals amb l'objectiu de millorar aquest servei públic".


3 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini per a l'obtenció de 24 llicències de taxi estacional per a les temporades 2022/2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que des d'avui divendres 21 de gener i fins al proper dilluns 31 de gener (tots dos inclosos) estarà obert el termini per a presentar sol·licituds per a l'obtenció de llicències de taxi estacional a Formentera per als anys 2022 i 2023. En total, sortiran 24 places de taxis estacionals, 12 faran feina de l'1 de juny al 15 de setembre, i les altres 12 del 15 de juny al 30 de setembre.

Aquesta iniciativa es recull al Pla d'Actuació en Matèria de Transport Públic de Viatgers en Vehicle Turisme per als anys 2022 i 2023 a l'illa de Formentera, que s'ha aprovat amb consens amb l'associació del taxi. Per als estius del 2022 i 2023 donaran servei 49 taxis (25 llicències ordinàries i 24 d'estacionals). El conseller de Mobilitat, Rafael González ha assenyalat que d'aquesta manera s'incrementarà el servei "en un 29 % de taxis més respecte a l'estiu de 2021" (quan varen haver 38 taxis, 25 llicències ordinàries i 13 estacionals).

"Amb aquest pla dotam l'illa de Formentera d'una millor oferta de transport públic amb taxi, tenint en compte els increments de la demanda que hi ha hagut els últims anys en temporada estival", segons ha explicat Rafael González. Cal destacar que la demanda d'aquest sector s'ha incrementat en un 8 % al 2021 respecte al 2019.
Aquest pla respon als objectius fixats en el Pla de Mobilitat Sostenible del Consell de Formentera i al del projecte formentera.eco en què a més de regular l'entrada i circulació de vehicles s'estableix la necessitat de millorar el servei de transport públic de l'illa.

Presentació d'ofertes

S'hi poden presentar a aquesta oferta els titulars de llicència permanent i assalariats del sector o antics titulars de llicències temporals. En concret s'han reservat 19 places per als titulars de llicències ordinàries de taxi de Formentera i 5 per als assalariats o antics titulars de llicències. Les llicències tindran caràcter personal.

Les bases per presentar-se s'han publicat ahir al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i també al web del Consell de Formentera. L'adjudicació es farà mitjançant concurs públic. Es poden consultar les bases aquí.


21 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera s'incorpora a la xarxa Melib de recàrregues de vehicles elèctrics

foto melib ALa presidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan, i el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per tal d'impulsar l'adhesió dels 24 punts de recàrrega de titularitat del Consell a la xarxa Melib (Mobilitat Elèctrica de les Illes Balears) i per tal de facilitar l'accés a aquesta als usuaris de vehicle elèctric de l'illa.

A la signatura del conveni també hi han assistit el director gerent de l'Institut Balear de l'Energia (IBE), Ferran Rosa i el conseller de Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Rafael González.

La presidenta ha destacat que "la integració de Formentera a la xarxa Melib ajudarà a impulsar el canvi de model de mobilitat que necessita l'illa i en el qual està treballant la institució". "Des de les administracions hem de facilitar i agilitzar aquest canvi i la xarxa Melib és una passa més", ha assenyalat.

Per la seva part, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha destacat que tots els nuclis urbans de l'illa i tots els aparcaments de titularitat pública de més de 30 places tenen punts de recàrrega elèctrica per garantir aquest tipus de mobilitat i ha recordat que "des de fa anys el Consell ha apostat per fomentar aquest tipus de transport més sostenible per Formentera i que coincideix amb el model d'illa que defensam".

L'Institut Balear de l'Energia proveirà al Consell Insular de Formentera de les guies tècniques, la formació i les targetes de connexió necessàries, de manera que els punts de què en sigui titular es puguin configurar i connectar-se a la xarxa Melib. Així, l'IBE es farà càrrec de la coordinació de la xarxa Melib per mitjà de la plataforma d'interconnexió dels diferents punts de recàrrega (roaming) i de la gestió de les recàrregues de la xarxa Melib.

El Consell de Formentera, al seu torn, i en tant que gestor dels punts de recàrrega atendrà les instruccions, pautes i indicacions de l'Institut Balear de l'Energia i posarà en marxa un sistema de manteniment dels punts de recàrrega que permeti una correcta provisió del servei de recàrrega als usuaris de la xarxa. Als efectes de la integració en la xarxa Melib, el Consell de Formentera fixarà els vinils i adhesius amb la imatge corporativa de la xarxa i del projecte formentera.eco als punts de recàrrega de la seva titularitat.

Posada en marxa

Aquest conveni tendrà un vigència de quatre anys des de la seva signatura, prorrogable per quatre anys més. El sistema entrarà en marxa en vista a la temporada vinent. Els usuaris podran descarregar una app (App Store o Play Store) introduint en la cerca la paraula clau Melib. També hauran de sol·licitar una targeta a l'àrea de Mobilitat del Consell de Formentera per poder fer servir gratuïtament els punts de recàrrega públics de l'illa. Amb aquesta targeta també podran fer servir els punts de recarregada adherits a aquesta xarxa a totes les illes.


15 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 34

5

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica