• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Les tarifes del taxi de Formentera pugen un 6,3 %

foto 2023v taxiLa conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears ha aprovat una pujada de les tarifes del servei de taxi de Formentera del 6,3 %. El Ple del Consell de Formentera celebrat el passat mes d'abril va aprovar per unanimitat una proposta, a requeriment de l'Associació del Taxi de Formentera, que preveia una pujada del 12,89 %, i que estava avalada per un estudi econòmic. La darrera actualització s'havia fet al 2019. Finalment, la conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears a la que es va remetre la proposta per la seua aprovació ha actualitzat una pujada del 6,3 %.

31 de maig de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Formentera regula l'accés de vehicles al caló des Mort i es Ram i al cap de Barbaria a partir d'avui 15 de maig

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s'inicia la regulació d'accés i l'estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram i estarà vigent fins al 15 d'octubre de 2023. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que "després dels resultats de la passada temporada, en què es varen evitar els problemes d'afecció al medi ambient, de circulació i aparcament que hi havia hagut en aquesta zona, hem decidit tornar a fer aquesta regulació i, a més, ampliar-la en el temps". La regulació d'accés al caló des Mort i es Ram es va fer per primera vegada el passat estiu entre l'1 de juny i el 30 de setembre de 2022 com a resposta a una petició veïnal.

A partir d'avui, en aquesta zona torna a haver-hi un controlador que informarà de la prohibició d'aparcar en aquests espais i redirigirà els vehicles a la zona urbana propera que sí que disposa de zones d'aparcament. Aquestes prohibicions estan correctament senyalitzades i s'han posat tanques de pal i corda en el perímetre de les zones vegetals per evitar-hi l'aparcament.

Sí que es permet que els vehicles aturin un moment per descarregar o recollir passatgers, així com que hi accedeixin amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda. El conductor ha d'anar a la zona urbana situada en les proximitats per aparcar el vehicle. Així mateix, el controlador té potestat per sancionar i retirar els vehicles que incompleixin la norma. També podrà actuar la Policia Local, a més de la Guàrdia Civil.

Regulació al far des Cap
La regulació de l'accés amb vehicles de motor al far des Cap s'inicia aquest dilluns 15 de maig i estarà vigent fins al 15 d'octubre de 2023 amb l'objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de sa Tanca d'Allà Dins, segons ha explicat Rafael González.

El conseller ha recordat que "des de fa sis temporades es restringeix l'accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el quilòmetre 6,5 de la carretera des Cap; amb la regulació es garanteix que l'experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi".

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a seixanta cotxes i cent motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles i vagin caminant o amb bicicleta fins al far.

En l'horari de màxima afluència, d'11 h a 13 h i de 18 h a 22 h, hi haurà un vigilant/informador al costat d'aquesta barrera que, a més, permetrà l'accés amb vehicle a persones amb mobilitat reduïda.


15 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v regulacio calo des mort es ram es cap A

Demà s'inicia la regulació de l'avinguda de Miramar i el carrer de Punta Prima, des Pujols, que seran només per a vianants entre les 20 h i les 7 h fins al 15 d'octubre

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà 10 de maig i fins al 15 d'octubre el tram de l'avinguda Miramar que va des de l'encreuament amb el carrer de s'Espalmador fins a la mar, i el tram del carrer de Punta Prima que va des de l'avinguda de Miramar fins al carrer de Xaloc, as Pujols, passaran a ser només d'ús per a vianants cada dia de la temporada entre les 20 h i les 7 h.

Durant la resta d'hores del dia els carrers són transitables, però no s'hi pot aparcar, excepte per a càrrega i descàrrega de mercaderies. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha destacat que "l'any passat es va iniciar el 15 de juny i enguany hem avançat la posada en marxa d'aquesta regulació, ja que així ens ho han demanat els comerciants de la zona després dels resultats dels dos primers anys d'aquesta iniciativa". El conseller ha recordat que l'any 2021 es varen reformar aquests dos carrers i es va iniciar la regulació, que des de llavors s'aplica cada temporada amb l'objectiu de "dinamitzar l'activitat comercial en aquesta zona des Pujols, especialment en les últimes hores de la tarda i la nit, que és quan hi ha més activitat en aquesta localitat", ha afegit Rafael González.

Tota la informació està recollida a un mapa des Pujols que es pot trobar a les oficines d'informació turística i també al web de Turisme, aquí.

Aparcaments
As Pujols hi ha dos aparcaments dissuasius gratuïts als afores de la població: un a la zona sud-est de la població per a un total de 150 cotxes i 150 motocicletes, i un altre a la circumval·lació per a un total de 60 cotxes.

Per acabar, cal destacar que els artesans del mercat des Pujols disposen de dos períodes de 30 minuts d'aparcament gratuït cada dia a l'aparcament subterrani de la plaça d'Europa per realitzar la càrrega i descàrrega per al muntatge i desmuntatge de les seves paradetes. Els abonaments els podran aconseguir a l'oficina de l'aparcament de la plaça d'Europa.

Cal destacar que les persones amb mobilitat reduïda i els vehicles elèctrics disposen d'aparcament gratuït a l'aparcament subterrani de la plaça d'Europa, els abonaments també els podran aconseguir a la mateixa oficina.

9 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest dimecres 10 de maig s'inicia el control d'accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera

foto 2023v access controls AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que aquest dimecres 10 de maig, es posa en marxa el control d'accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. L'accés al parc serà gratuït per als residents a Formentera durant tota la temporada.

Els no residents hauran d'abonar des de dimecres i fins al 15 de juny 4 € per cotxe i 2 € per moto, del 16 de juny al 15 de juliol 5 € per cotxe i 3 € per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d'agost 6 € per cotxe i 4 € per moto, la primera meitat de setembre es pagaran 5 € per cotxe i 3 € per moto, i la segona, 4 € per cotxe i 2 € per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tendran accés gratuït. Els vehicles híbrids pagaran un 50 % de la tarifa. "L'objectiu és potenciar la mobilitat sostenible en el parc natural i evitar que es produeixin situacions de saturació en aquesta zona d'importància mediambiental i gran atractiu turístic", segons ha destacat el conseller de mobilitat, Rafael González.

El període de regulació de l'accés a ses Illetes s'estendrà fins el 30 setembre, mentre que l'accés a la zona des Cavall d'en Borràs i Llevant es regularà entre l'1 juny i el 15 setembre.


8 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de l'horari d'estiu a les zones d'aparcament regulat de Formentera

foto 2023iv zona blavaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir del pròxim dimecres 3 de maig s'inicia l'horari d'estiu a les zones d'aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. L'horari de regulació serà de dilluns a diumenge de 9 h a 21 h.

Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l'illa. Els vehicles no bonificats hauran de pagar 1,20 € per hora, els vehicles dels residents que tenguin les bonificacions en regla podran treure els tiquets de manera gratuïta.

Recordam que durant el període d'estiu els tiquets permeten aparcar a la zona blava un temps màxim d'un dia, en lloc de tres dies com succeeix a l'hivern. Pel que fa a la zona verda, només hi poden aparcar els vehicles de residents a Formentera autoritzats durant un màxim d'un dia a l'estiu, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a quinze dies, com a l'hivern.

Per a més informació, podeu consultar el web http://www.zonablava.com.

29 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 40

4

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica