• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

La Policia Local de Formentera immobilitza un taxi pirata que exercia entre ses Illetes i el port de la Savina

La Policia Local de Formentera ha confiscat un vehicle que exercia de taxi pirata en el trajecte de ses Illetes al port de la Savina. Els agents havien rebut nombroses queixes de taxistes sobre un vehicle que exercia de taxi pirata de manera habitual en aquesta zona de l'illa, per la qual cosa varen procedir a muntar un operatiu per confirmar aquestes sospites.

En la jornada d'ahir els policies varen poder comprovar que el vehicle en qüestió exercia de taxi pirata, per la qual cosa varen procedir a immobilitzar-lo i a aixecar la corresponent acta de denúncia. El cas passarà ara al departament de Mobilitat perquè iniciï l'expedient sancionador.

En cas que el propietari vulgui recuperar el seu vehicle, haurà de realitzar un pagament de 6.001 euros. En l'operatiu, a més de la Policia Local, han participat els departaments Jurídic i de Mobilitat del Consell Insular de Formentera.

Formentera duplica els usuaris d'autobús respecte del 2019

foto 2023vi busEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que entre els mesos de gener a maig d'aquest 2023 els usuaris de transport públic en autobús s'han duplicat si comparam les dades d'enguany amb les de 2019, any previ a la pandèmia. De gener a maig del 2019 hi va haver 30.727 usuaris d'autobús, mentre que el 2023 n'hi ha hagut 60.102.

Si comparam aquestes mateixes dades amb les de l'any passat, els usuaris s'han triplicat, han passat de 21.002 el 2022 a 60.102 usuaris el 2023. A partir del 24 de juny es preveu un nou augment del servei de bus per donar resposta a la demanda. S'augmentaran expedicions de la línia L2, que tendrà una freqüència d'una hora, i s'implantarà un servei nocturn amb la línia N6 per donar servei a les últimes barques de la nit.


15 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Noves càmeres de control de Formentera.eco

foto 2023vi nova camera AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que aquest cinquè any d'aplicació del projecte Formentera.eco s'ha millorat el control amb la instal·lació de noves càmeres que tenen l'objectiu de comprovar que els vehicles que circulen per l'illa estiguin acreditats correctament. En concret, s'han instal·lat dues noves càmeres de lectura de matrícules a Sant Ferran, una a l'avinguda de Joan Castelló Guasch i l'altra al carrer Universitat (circumval·lació).

Aquestes càmeres de control se sumen a les ja instal·lades l'any passat a la rotonda de l'Hospital i a les que hi ha des del principi de la regulació al carrer de s'Almadrava, a la Savina. Les càmeres s'han instal·lat a l'entrada i sortida del port de la Savina i en llocs de molt de pas de vehicles. A més, un vehicle del Consell (100 % elèctric) duu instal·lades dos càmeres i circularà per l'illa, també per vies secundàries, amb el mateix objectiu. En tots els casos, les càmeres llegeixen les matrícules dels vehicles que circulen i comproven si tenen l'autorització de Formentera.eco.

La llei preveu sancions de, com a mínim, 1.000 euros per als vehicles que no tenguin l'autorització.

13 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell denega que dos empreses locals cedeixin autoritzacions de vehicles de formentera.eco a una empresa internacional

foto 2023vi for ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, ha denegat la cessió de 40 autoritzacions per turismes i 88 autoritzacions per motos de dos empreses locals de lloguer de vehicles a una mateixa empresa internacional. En concret, per al període de regulació d'aquest 2023 del formentera.eco (que va de l'1 de juny al 30 de setembre) una empresa havia demanat la cessió de 40 autoritzacions per turismes i l'altra de 88 autoritzacions per motos. La regulació de formentera.eco no contempla la cessió d'autoritzacions entre empreses i per aquest motiu s'han denegat.

7 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici del període de regulació de Formentera.eco

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s'inicia la regulació de Formentera.eco del 2023. Entre l'1 de juny i el 30 de setembre tots els vehicles de motor que circulin per Formentera hauran de tenir en vigor l'autorització de circulació que es pot tramitar al web www.formentera.eco.

Aquest primer dia de regulació hi ha un total de 17.049 vehicles autoritzats per circular.

Les xifres desglossades són:
Turismes de visitants: 566 (quota màxima: 1.880)
Motos de visitants: 27 (quota màxima: 190)
Turismes de residents a Eivissa: 60 (quota màxima: 220)
Motos de residents a Eivissa: 5 (quota màxima: 20)
Turismes de lloguer: 1.900 (quota màxima: 2.268)
Motos de lloguer: 5.081 (quota màxima: 5.880)
Vehicles de residents: 9.111 (sense limitació)
Altres vehicles: 299 (sense limitació)
Total: 17.049
(Informació actualitzada a les 11 hores del dia 1 de juny de 2023)

El primer dia de regulació de 2022 (que va ser el 15 de juny i no l'1) hi va haver un total de 18.340 vehicles autoritzats per circular.

En total, a data 1 de juny s'han tramitat un total de 26.000 sol·licituds. El dia d'avui, hi ha disponibilitat de quota cada dia del període de regulació, de l'1 de juny al 30 de setembre.

Objectiu de la legislatura
Aquest 2023 s'estableix en 10.458 el sostre de vehicles de motor que poden accedir a l'illa, circular i estacionar a la via pública. Aquest sostre fa referència als vehicles de lloguer i de visitants que no resideixen a Formentera i que són els que limita la regulació de Formentera.eco. Així, es redueix un 16 % el nombre de vehicles en circulació per l'illa respecte a l'inici de la legislatura i s'aconsegueix l'objectiu acordat fa quatre anys al Consell d'Entitats.

Reserves i acreditacions
Els vehicles de visitants han d'aconseguir l'acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Enguany, la taxa s'ha duplicat respecte al 2022: per als turismes és de 6 €/dia amb pagament mínim de 30 € i per les motos és de 3 €/dia amb pagament mínim de 15 €. El període d'aplicació també s'ha allargat un mes i va de l'1 de juny fins al 30 de setembre, mentre que al 2022 anava del 15 de juny al 15 de setembre. Aquests canvis es varen acordar al Consell d'Entitats.

Per als residents l'acreditació és gratuïta, però sí que han de fer el tràmit al mateix web. Tot i això, els cotxes que tenen l'acreditació per aparcar a la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguen l'impost de circulació a Formentera han quedat acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s'hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, només introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l'autorització o si encara s'ha de tramitar.

Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50 %, els elèctrics al 100 % i els residents d'Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, també tenen l'acreditació gratuïta.

Informació
Les navilieres que connecten l'illa amb embarcacions que permeten el transport de vehicles estan informant de la regulació a les taquilles i a les seues webs en el procés de compra dels bitllets. D'aquesta manera, es garanteix que la informació de la regulació arribi a totes les persones que venen a Formentera amb el seu vehicle. També s'han repartit cartells i vídeos informatius del projecte.

Aquests primers dies d'inici de la regulació, el Consell prioritzarà la informació; per això, ha preparat una campanya informativa adreçada als residents i treballadors de temporada perquè acreditin els seus vehicles. Dins d'aquesta campanya, els controladors comprovaran a peu de carrer les matrícules dels vehicles estacionats a les vies de Formentera i indicaran mitjançant fulletons si el vehicle està registrat o no.

La llei preveu sancions de, com a mínim, 1.000 euros per als vehicles que circulin sense autorització.

1 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi for eco

Més articles...

Pàgina 3 de 40

3

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica