• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació Formentera destina 95.500 € en ajudes a estudiants i centres educatius

Formentera destina 95.500 € en ajudes a estudiants i centres educatius

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que ja s'ha obert el termini de presentació d'ajudes i beques de llibres, de compensació de la doble i triple insularitat i d'estudis superiors. Des d'avui dilluns 22 de maig i fins al 30 de juny els estudiants i centres educatius poden presentar les sol·licituds a l'OAC o a l'OVAC. Així mateix, els interessats poden demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que "des de fa anys des del Consell de Formentera atorguem aquesta ajudes per corregir les desigualtats i els desequilibris entre els estudiants de Formentera i els de la resta de la comunitat o de l'Estat". Les ajudes s'atorguen als estudiants que cursen estudis superiors fora de Formentera per compensar la insularitat i als centre educatius de Formentera i les famílies que més ho necessiten per adquirir els llibres o el material necessari per a l'educació dels infants i joves.

Ajudes per a compensar la doble/triple insularitat per als estudiants que cursin estudis fora de l'illa de Formentera per al curs 2022-2023.
L'import que es destina a aquestes ajudes és de 38.000 € i es divideix en:

· Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a universitats a distància. (150 €)
· Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis fora de les Illes Pitiüses. (500 €)
· Ajudes a estudiants que cursin estudis dels ensenyaments elementals o professionals reglats de música o dansa fora de l'illa, sempre que aquests no es puguin fer a Formentera. (100 €)

Ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o en el programa de digitalització per al curs 2022-2023.
L'import total que es destina a aquest ajut és de 45.000 € i es divideix en:

· Ajuts econòmics als centres educatius de primària i secundaria de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el programa digitalització per al curs 2022-2023. (50 € per alumnat adscrit de primària / 70 € per alumnat adscrit de secundària)
· Ajuts pels alumnes de primària del 100 % de l'aportació al fons de reutilització de llibres de text per als ajuts individuals d'alumnes, en cas de famílies nombroses i monoparentals.
· Ajuts pels alumnes de secundària del programa de digitalització, 200 € del cost de l'equip informàtic adquirit pel programa de digitalització per als ajuts individuals, en cas de famílies nombroses i monoparentals.

Ajudes econòmiques de beques d'estudis superiors per a estudiants de Formentera per al curs 2022-2023.
L'import que es destina a aquest ajut és de 12.500 €. Es convoquen deu beques, la quantia de cada beca serà de 1.250 €.

· Els estudis cursats han de tenir com a principal interès una titulació de caràcter oficial i amb validesa a tot l'estat espanyol. Les beques d'estudis superiors seran concedides per a estudis presencials a centres oficials reconeguts per l'administració educativa i que s'encaminin a l'obtenció d'un títol oficial amb validesa acadèmica o professional.

22 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v beques ajuts

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1