• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Publicada la llista d'adjudicació inicial per obtenir amarraments ecològics a s'Estany des Peix

Publicada la llista d'adjudicació inicial per obtenir amarraments ecològics a s'Estany des Peix

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que ahir la Junta de Govern va aprovar la llista amb la valoració de les sol·licituds presentades per obtenir els amarraments ecològics a s'Estany des Peix. Després del procés de valoració i ordenació per puntuació de totes les sol·licituds presentades, ara, una vegada publicada, s'obri un termini de set dies hàbils per presentar la documentació requerida i al·legacions. La llista s'ha publicat avui a la secció d'actes de comissió de govern a la pàgina web del Consell de Formentera en aquest enllaç.

En total es varen presentar 489 sol·licituds per a 285 amarraments, la quantitat d'amarraments autoritzada pel Parc Natural, 62 de les quals no van ser admeses per incompliment dels requisits, tal com figura en el reglament que regula el fondeig i el règim jurídic de les instal·lacions d'amarratges. Del total de sol·licituds valorades, hi ha 139 amb dret preferent perquè han demostrat haver fondejat a s'Estany des Peix abans del 5 de juliol de 2002, data d'entrada en vigor del PORN.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, recorda que "la preservació de s'Estany, demandada des de fa molts anys per la societat formenterera, s'ha de fer ordenant i regulant per posar fi a una situació de risc ecològic i mediambiental, a la qual ha estat sotmès a causa de la massificació d'embarcacions fondejades i la pràctica descontrolada d'activitats irregulars que des de fa bastants anys s'hi duen a terme".

Ús tradicional i bonificacions
Cal recordar que el reglament aprovat pel Ple del Consell, que va entrar en vigor al 9 de març, valora les embarcacions d'ús tradicionals, les de petita eslora, les de menor potència de motor, així com l'antiguitat del fondeig i que estan bonificades les embarcacions tradicionals, als usuaris jubilats i les famílies nombroses.

A més, Antoni Tur ha volgut, una vegada mes, demanar disculpes per les molèsties que aquesta obra pública hagi pogut ocasionar als usuaris de s'Estany, a qui ha agraït "la seva comprensió, paciència i col·laboració que han demostrat en tot moment i en totes les fases" d'execució del projecte. "Treballam per protegir el nostre entorn natural i per donar solucions a la nàutica recreativa de Formentera". A més, Antoni Tur ha destacat "la gran tasca que esta duent a terme el personal tècnic i administratiu del departament de Medi Ambient a l'hora de desenvolupar aquest projecte ambiciós i inèdit a Balears".

A la mateixa vegada, s'està ultimant la solució tècnica acordada amb el Parc Natural per la ubicació dels darrers ancoratges ecològics que han de completar el projecte de fondejos sostenibles.

Per qualsevol dubte, el Consell atendrà els interessats a l'àrea de Medi Ambient al telèfon 971321210 i al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.

30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix