• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera segueix a la recerca de turisme sostenible a la WTM de Londres

Formentera segueix a la recerca de turisme sostenible a la WTM de Londres

foto 2022xi wtm CAvui s'ha fet la presentació de la destinació de les illes, «Balearic Islands: a case study in responsible tourism» per part del Govern balear a la World Travel Market de Londres. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha destacat que "a Formentera ja fa temps què vàrem iniciar la cerca d'un turisme sostenible, que respecti la nostra illa i que sàpiga apreciar la seua singularitat". Precisament aquest ha estat el tema central de la promoció que l'illa està fent aquest 2022 a la WTM, segons ha afegit Ana Juan.

Després de la presentació de la destinació, hi ha hagut una taula rodona amb la participació de totes les illes. En aquest debat, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat les accions que des dels darrers anys es duen endavant des de Formentera per fer de l'illa un lloc més sostenible, com el projecte formentera.eco (de regulació de vehicles), el Save Posidonia Projecte (de protecció de la posidònia), la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics o d'eliminació de les bosses de plàstic, entre d'altres.

"Com a reptes futurs ens hem plantejat la necessitat de treballar conjuntament per protegir el mar mediterrani i regular la costa dels fondejos massius que patim", segons ha explicat Alejandra Ferrer. "A la vegada hem de seguir protegint la cultura, tradicions i patrimoni perquè Formentera segueixi sent una destinació que ofereixi una experiència única que es la que la que agrada als nostres visitants i a la vegada ha d'aconseguir l'equilibri per garantir una bona qualitat de vida pel resident, i així li estam traslladant en la fira als touroperadors i agents de viatge amb els que ens estam reunint", ha concretat la vicepresidenta.

Promoció dels extrems de la temporada
Formentera es promociona aquests dies a la World Travel Market de Londres que té lloc entre el 7 i 9 de novembre. Formentera està present amb un estand, compartit amb la resta de les illes i on es pot conèixer l'oferta turística de l'illa, però sobretot es promocionen els mesos de temporada baixa amb tota l'oferta cultural, esportiva i d'oci que s'hi ofereix.

Durant la fira, a la qual també assisteix el cap de Promoció, Carlos Bernús, s'estan mantenint contactes amb operadors turístics i agents de viatge, així com amb la premsa especialitzada que segons ha destacat el cap de Promoció "estan mostrant molt d'interès per la nostra destinació i els seus projectes relacionats amb la sostenibilitat".

Cal destacar que a l'estand s'ha posat un cartell amb el reclam "Sota el blau Formentera està el verd posidònia" que enllaça a un QR per descarregar els catàlegs en format digital per estalviar la impressió de paper. En aquests catàlegs Formentera mostra les oportunitats que ofereix per practicar esport o gaudir de la seua oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es coneix el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa.

8 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)