• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Formentera estalvia a les xarxes dels usuaris 11.500 metres cúbics anuals d'aigua gràcies a la digitalització de la xarxa de subministrament

Formentera estalvia a les xarxes dels usuaris 11.500 metres cúbics anuals d'aigua gràcies a la digitalització de la xarxa de subministrament

foto 2022ix felibEl Consell de Formentera i Aqualia desenvolupen la digitalització de la xarxa de subministrament d'aigua urbana, que els tres darrers anys ha permès avisar els usuaris de la reparació de fuites interiors i reduir aigua perduda a les xarxes interiors una mitjana d'11.500 metres cúbics anuals.

Aquestes dades es varen presentar el dimecres a la Jornada de bones pràctiques de gestió sostenible d'aigua a municipis turístics de les Illes Balears, en el marc del projecte europeu LIFE WAT'SAVEREUSE, celebrada a Palma i que va comptar amb la participació del conseller de Medi Ambient, Antoni Tur.

Antoni Tur va destacar "la feina que desenvolupa el Consell de Formentera juntament amb Aqualia per portar a terme la transformació tecnològica del servei municipal d'aigües, que des de l'inici del pla pioner el 2017 s'han incorporat noves eines, com els comptadors sectorials de telecontrol, s'ha millorat la rapidesa i seguretat a la consulta d'informació, la recepció d'alarmes i les actuacions de telecontrol, i s'ha integrat en la Plataforma Water Anaylitics amb objectiu d'oferir el millor servei a la ciutadania".

El conseller de Medi Ambient va assenyalar que en aquesta jornada es va posar d'exemple a Formentera, com un referent nacional, "ja que el parc de comptadors amb aquesta tecnologia de telelectura ronda el cent per cent". Finalment, Antoni Tur, va incidir que l'aposta tecnològica de la gestió de l'aigua a Formentera "a més de ser clau per augmentar la qualitat del servei prestat, també mitiga impacte dels efectes del canvi climàtic".

Dades
La xarxa d'aigua de Formentera és de 52 quilòmetres i el seu rendiment actual és del 92,71 % a finals d'any 2021, una de les xarxes amb millor rendiment de Balears. A més, la digitalització d'aigua urbana ha suposat una millora tant per a les xarxes d'abastament de Formentera com per a usuari final. Les divuit incidències detectades a particulars a 2021 han evitat una pèrdua mitjana de 530 litres per hora, evitant així factures elevades per pèrdues d'aigua.

Formentera és un referent nacional pel seu alt índex de comptadors amb telelectura. Actualment, ja està instal·lat pràcticament al 100 %. Es tracta de 2.900 comptadors que fan la lectura de forma automàtica, en temps real, enviant dades cada hora al centre de control ubicat a Sant Francesc.

16 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix