• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera comptarà amb reforços de la USECICO per prevenir l'organització de festes il·legals

Formentera comptarà amb reforços de la USECICO per prevenir l'organització de festes il·legals

foto 2022vii reunio seguretat AAvui divendres s'ha celebrat al Consell de Formentera una reunió de coordinació extraordinària de seguretat. La presidenta del Consell, Ana Juan, i el conseller d'Interior, Josep Marí, s'han reunit amb responsables de la Guàrdia Civil, representants de Costes i Medi Ambient per demanar major dotació d'efectius i coordinació per assegurar la seguretat de l'illa de Formentera i evitar les festes il·legals tant en zones protegides, com a cases.

També han seguit la trobada la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer; el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, i el cap de l'oposició, Llorenç Córdoba, així com el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, entre d'altres.

En la reunió han explicat que es reforçarà la presència de la USECICO (Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil) a Formentera. Ana Juan espera que "amb la presència d'aquesta unitat i la col·laboració de la Policia Local de Formentera es pugui fer una feina preventiva per evitar l'organització de festes il·legals a la nostra illa".

La presidenta també ha demanat als responsables de la Conselleria de Medi Ambient que "cerquin fórmules efectives per poder sancionar els establiments situats en zones naturals que permetin que els seus clients incompleixin la normativa vigent i facin malbé el medi ambient". Així mateix, ha demanat a aquesta Conselleria del Govern balear que es reforci el personal dels agents de medi ambient que fan feina a Formentera, ja que, actualment, de les tres places que hi ha a Formentera només una està en actiu.

Per la seua part, el conseller Josep Marí ha explicat que continuaran en marxa els dispositius especials de control preventiu a la zona des Cavall d'en Borràs del Parc Natural de ses Salines i ha tornat a demanar a la població que si veuen indicis d'una possible de festa multitudinària "avisin les forces de seguretat".

Cal destacar, que actualment hi ha una persona investigada per part de la Guàrdia Civil per desobediència a l'autoritat i per organitzar una de les festes il·legals que ha tengut lloc en una casa de Formentera els darrers dies.


5 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE