• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Aquest divendres s'inicia una nova campanya d'aforaments a les carreteres de l'illa

Aquest divendres s'inicia una nova campanya d'aforaments a les carreteres de l'illa

foto 2022 carreteresEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui divendres 5 d'agost s'inicia una campanya d'aforaments a la xarxa viària de Formentera que es perllongarà fins al 14 d'agost. "A través de comptatges automàtics (amb sensors) instal·lats en punts estratègics de les carreteres i camins de l'illa, i també a través de comptatges manuals, es farà un recompte de vianants, bicicletes, motocicles, cotxes i usuaris d'autobusos i taxis per conèixer l'estat actual de la mobilitat a l'illa de Formentera", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Aquests recomptes també es varen fer als anys 2017, 2019 i 2021, l'execució dels quals està recollida al Pla de Mobilitat Sostenible de l'illa. "Amb les dades d'aquest estiu, comparades amb les dels anteriors anys, podrem avaluar l'evolució de la mobilitat a l'illa i conèixer l'efecte de les mesures de regulació que s'estan aplicant", ha afegit el conseller.

Campanya d'aforaments
Durant aquesta primera quinzena d'agost, moment de màxima demanda a la xarxa viària de Formentera, es realitzaran comptatges dels usuaris i vehicles que hi ha a les vies, segons el mitjà de transport que fan servir. En concret, s'han instal·lat comptatges per vianants i bicicletes en sis punts estratègics de les Rutes Verdes. A la xarxa viària es realitzaran set comptatges manuals d'aforament i s'han instal·lat quinze d'automàtics. Així mateix, es farà un recompte dels usuaris del transport públic: autobús i taxi.

Aquests treballs es completaran amb la realització d'aforaments i enquestes al port de la Savina, es recomptarà els visitants i es faran entrevistes a peu de port per conèixer com fan els desplaçaments els visitants de Formentera i si pernocten a l'illa.

5 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica