• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Activat el protocol d'actuació davant l'albirament d'una tortuga a Formentera

Activat el protocol d'actuació davant l'albirament d'una tortuga a Formentera

foto 2022vi tortugaEl Consell de Formentera va activar ahir a la nit el protocol d'actuació d'albirament de tortugues davant l'intent de posta d'ous d'un exemplar de Caretta caretta a la platja de Migjorn. Tècnics de Medi Ambient i del Servei de Socorrisme i Salvament de Platges varen abalisar la zona perquè no s'hi apropi ningú, tal com indica el protocol i segons les instruccions dels tècnics del COFIB del Govern balear, que es desplacen aquest matí a l'illa per comprovar si hi ha ous als nius que ha fet la tortuga durant la nit i aquesta matinada.

Va ser un socorrista fora de servei, a les 21.30 h, que va albirar una tortuga que arribava a la zona i va avisar el 112. En les feines de vigilància i control d'aquesta nit també han participat un tècnic del COFIB i un altre del Parc Natural de ses Salines.

El Consell recorda a la població que és bàsic no molestar l'animal, no encendre llums, no gravar-lo ni acostar-s'hi a menys de 10 metres i telefonar immediatament al 112 si se'n veuen més exemplars. Cal recordar que l'estiu passat un intent de posta a la nostra illa va fracassar perquè algú s'hi va acostar per gravar l'escena i va espantar l'animal.

21 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix