• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera compta amb un nou Mestre Artesà i cinc nous artesans

Formentera compta amb un nou Mestre Artesà i cinc nous artesans

foto 2022 cartes artesanalsLa presidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada per la vicepresidenta Alejandra Ferrer han fet entrega avui de sis noves cartes d'artesania a les persones que varen superar l'examen el passat mes d'octubre. Les persones que han obtingut les noves cartes són: Hernán Gustavo Fernández, Mestre Artesà Joier; Yessica Camacho, Carta d'Artesà de jocs i entreteniments; Maria Isabel Escandell, Carta d'Artesà de bijuteria; Estefanía Hernández, Carta d'Artesà de decoradora d'objectes; Beatriz Rivero, Carta d'Artesà joier i Juan Zarco. Carta d'Artesà de decorador d'objectes.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha felicitat els nous artesans que han rebut el diploma "per l'esforç per formar-se i créixer en aquest ofici, la qual cosa demostra l'interès que desperta la nostra artesania i el producte fet a mà de Formentera". Ana Juan ha recordat que l'examen no es feia des de 2017 i que és intenció del Consell donar-li continuïtat. "Els mercats artesans, a més del gran valor turístic, són una petita indústria molt nostra que hem de cuidar i fomentar", ha remarcat la presidenta del Consell.

Els artesans que han rebut el diploma varen superar un examen avaluat per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans, que consistia que l'artesà havia de realitzar el producte en el seu taller pel qual es volia especialitzar, mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració. A més, les persones aspirants han de tenir coneixements dels temaris base, depenent de si s'opta al títol d'artesà o de mestre artesà, com ara nocions bàsiques de l'ofici artesà, eines, utillatge i maquinària propis de l'ofici, origen dels materials utilitzats, procés de preparació, manipulació, elaboració i acabat, o seguretat i higiene pròpia de l'ofici, entre altres.

En l'actualitat, a Formentera hi ha 68 artesans amb carta, 11 mestres artesans i 4 mestres artesans honorífics.

10 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)