• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Finalitza el termini per presentar les sol·licituds per obtenir amarrament a s'Estany des Peix

Finalitza el termini per presentar les sol·licituds per obtenir amarrament a s'Estany des Peix

foto 2022 retirada estanyEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que ja ha finalitzat el termini per presentar les sol·licituds per obtenir amarrament a s'Estany des Peix. Ara, es revisaran i analitzaran les peticions i, una vegada aplicats els criteris de puntuació, aproximadament al mes de juny, es publicarà la llista provisional en el tauler d'anuncis del Consell de Formentera.

En el primer recompte s'han registrat prop de quatre-centes vuitanta sol·licituds, algunes de les quals són sol·licituds repetides i altres de característiques que no poden accedir a l'amarrament (com les de la llista sisena), tal com figura en el reglament que regula el fondeig i el règim jurídic de les instal·lacions d'amarratges. Cal recordar que el projecte per a la regulació de fondejos a s'Estany preveu setanta-vuit amarratges en pantalans flotants i dos-cents set punts de fondeig, que es distribuiran en boies de baix impacte.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha assenyalat que "el nombre de peticions, a falta del primer cribratge, és l'esperat, vist el gran nombre d'embarcacions que fondegen a l'estiu en aquest indret protegit", i ha remarcat que el Consell "complirà amb l'objectiu de preservar aquest espai". El conseller ha recordat que el reglament aprovat pel Ple del Consell "valora les embarcacions d'ús tradicionals, les de petita eslora, les de menor potència de motor, així com l'antiguitat del fondeig". També cal destacar que el reglament bonifica les embarcacions tradicionals, els usuaris jubilats i les famílies nombroses.

Les persones que vulguin rebre informació del procediment poden adreçar-se l'àrea de Medi Ambient a Sant Ferran. L'horari d'atenció al públic, a partir del 2 de maig, serà de 10 a 12 hores.

Més de tres-cents morts trets del fons de s'Estany

D'altra banda, les obres de neteja dels morts existents al fons i d'instal·lació dels pantalans i de les boies ecològiques continuen portant-se a terme a s'Estany des Peix. En aquest sentit, des de l'inici dels treballs s'han tret del fons més de tres-cents morts, a més de dos-cents quilos de residus i deixalles de tota mena, i encara queda una àmplia zona per netejar.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha destacat la col·laboració dels usuaris i de les persones que tenen fondejades les embarcacions a s'Estany durant el procés d'adequació de la zona.

També, pròximament, el Consell obrirà el procés de contractació de les persones que treballaran en aquest espai per ajudar els usuaris i controlar el fondeig regulat.

29 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix