• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social El Consell edita un fullet informatiu en vuit idiomes destinat a la prevenció i atenció de les víctimes de violència de gènere

El Consell edita un fullet informatiu en vuit idiomes destinat a la prevenció i atenció de les víctimes de violència de gènere

foto 2022 folleto violencia genereEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha elaborat un fullet informatiu destinat a la prevenció i atenció de les víctimes de la violència de gènere a Formentera. El fullet és una eina promoguda pel Servei d'Informació i Atenció a la Dona i s'ha editat en vuit idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, àrab i romanès. En total, se n'han editat 2.000 exemplars en català, 2.000 en castellà i 1.000 en cadascun dels altres idiomes. La difusió s'està portant a terme per diferents punts, com ara la Biblioteca Municipal, l'Espai Dones, l'Hospital de Formentera, l'OVAC, el Poliesportiu Antoni Blanc, la Policia Local, la Guàrdia Civil, els punts d'informació turística, el Jutjat de Pau i el SOIB, entre altres.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "la reedició d'aquest material es fa amb l'objectiu de donar a conèixer el servei que ofereix el Consell al màxim de dones de la nostra illa, independentment del seu país d'origen, i que la llengua no sigui un obstacle a l'hora de fer-ne difusió; així volem arribar al nombre més gran possible de dones en la prevenció de la violència de gènere a Formentera".

El fullet conté, a part de la informació bàsica sobre què és el Servei d'Informació i Atenció a la Dona i què ofereix, un seguit de preguntes que identifiquen situacions que pot patir una dona víctima de violència de gènere.

Estàs patint alguna d'aquestes situacions amb la teua parella?

-Controla el teu mòbil, el WhatsApp, el correu electrònic o les teues xarxes socials?
-Et crida contínuament o t'envia missatges per saber on ets?
-No et deixa sortir amb qui vols?
-T'allunya de la família?
-No vol que estudiïs o treballis?
-Critica com vesteixes o la teua aparença?
-Et parla malament o t'insulta?
-Et fa sentir culpable? Et diu que tens la culpa de tot?
-T'amenaça de fer mal a la teua família o de prendre't els fills o les filles?
-T'humilia o et desqualifica davant dels altres?
-Tira o trenca objectes quan està molest?
-T'ha amenaçat de colpejar-te?
-T'ha agredit físicament?
-T'ha forçat a mantenir relacions sexuals o et fa fer coses que no et venen de gust?
-Li tens por i tems com pot reaccionar?

Si has respost que a alguna d'aquestes preguntes, és possible que estiguis vivint una situació de violència masclista.

El Servei d'Informació i Atenció a la Dona del Consell de Formentera és un servei específic d'assessorament, amb un programa d'atenció integral a la víctima de violència masclista, en el qual s'ofereix un espai de confidencialitat, escolta activa, respecte i empatia; a més de l'acompanyament i suport en tot el procés de recuperació integral: atenció social, atenció psicològica específica per a víctimes de violència masclista, atenció psicològica específica per als fills de les víctimes i assessorament jurídic.

A més, el Servei està en constant coordinació amb la resta de recursos de les administracions per millorar l'atenció integral a la dona.

8 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell Insular de Formentera

folleto vg A

folleto vg B

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1