• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça Formentera obrirà una línia d'ajudes als ramaders aquest 2022

Formentera obrirà una línia d'ajudes als ramaders aquest 2022

foto 2022 ovelles AEl conseller de Medi Rural, Josep Marí, es va reunir la passada setmana amb el president de l'Associació de Ramaders de Formentera (ARF), Juan Antonio Yern i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlos Marí. A la reunió també varen assistir la veterinària responsable de l'Associació de Defensa Sanitària (ADS) de l'ARF, Loana Fraga, i la tècnica veterinària del Consell, Pamela Ferrer.

A la trobada els ramaders han expressat la seva preocupació pels atacs que s'han produït per part de cans al ramat de l'illa. Entre desembre i gener hi ha hagut tres atacs en què han mort dos anyells i una ovella, i ferit sis ovelles. Per part seva, el conseller ha explicat que "des del passat mes de juliol hi ha un nou protocol d'actuació conjunta entre la canera i la Policia Local perquè les denúncies quan es troben cans amollats sense propietari es tramitin de manera més àgil". Durant tot el 2021 s'han interposat 43 denúncies per aquest concepte. Les multes oscil·len entre els 30 i 300 euros.

D'altra banda, Pep Marí, també ha recordat la campanya de conscienciació posada en marxa pel Consell el passat mes de novembre "Per a una convivència feliç" per conscienciar els propietaris de cans de la importància que aquests no puguin sortir de la seva propietat a soles i assegurar el benestar de les mascotes i el del ramat. En aquest sentit, el conseller ha tornat a demanar a la població que si veuen a algun animal amollat, sense propietari, s'avisi a la canera a 630 083 128.

Tot i això, Josep Marí ha explicat als ramaders que des del Consell es vol donar suport a aquest sector, "vital per al camp de l'illa i el seu paisatge". En aquest sentit, el conseller els ha informat sobre un línia de subvencions per la ramaderia i agricultura professional pressupostada per l'any 2022 amb 30.000 €. Part d'aquesta quantia, es farà servir per atorgar ajudes als ramaders que compleixin els requisits de la convocatòria en base al nombre de caps reproductors que tenguin, entre d'altres.

Cens ramader

A la reunió també s'ha informat que fins al 28 de febrer està obert el període de declaració obligatòria del cens ramader. Els ramaders han d'adreçar-se a l'oficina de Medi Rural, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet".

D'altra banda, a la trobada han parlat sobre l'actual funcionament de l'escorxador i han proposat possibles adaptacions d'horaris per potenciar-ne l'ús. Des del Consell també s'ha demanat al sector en quines formacions estarien interessats per programar-les durant aquest 2022.

2 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 cans stories

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1