• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera, primera administració europea a signar amb Expedia el Compromís de Viatges Sostenibles de la UNESCO

Formentera, primera administració europea a signar amb Expedia el Compromís de Viatges Sostenibles de la UNESCO

foto 2021 sostenibilitatEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha signat amb l'agència en línia de viatges Expedia Group un acord de difusió i promoció del Compromís de Turisme Sostenible de la UNESCO. Formentera és la primera destinació europea a fer aquesta col·laboració, seguint el precedents de l'Autoritat de Turisme de Tailàndia.

El Compromís de Viatges Sostenibles de la UNESCO promou les pràctiques responsables, la resiliència de les comunitats i la conservació del patrimoni amb la finalitat de canviar la naturalesa i l'impacte del turisme mundial. Sota aquest Compromís, les parts es comprometen a donar suport a la reducció i eliminació de plàstics d'un sol ús i a promoure l'economia i cultura locals. El Compromís es va llançar a l'octubre de 2019 gràcies a un acord de l'Autoritat de Turisme de Tailàndia, UNESCO i Expedia Group.

"Amb aquest conveni es pretén promoure viatges sostenibles i responsables a Formentera, crear consciència ambiental i incrementar les pràctiques sostenibles en el sector dels viatges, incloent el sector públic i privat", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. L'acord inclou mesures específiques per desenvolupar una Formentera sostenible i respon als objectius del Pla de Reactivació Turística 2021/22, aprovat pel Consell, en consens amb el sector.

Aquest conveni se centra en la promoció de viatges sostenibles i responsables, posant l'accent a atreure visitants de qualitat que respectin l'entorn i generin un retorn per a la societat de Formentera. També se centra en promoure la sostenibilitat amb experiències noves i positives en destí i experiències secundàries emergents. Així mateix, es pretén reduir els impactes ambientals i culturals negatius dels viatges i les visites turístiques, desenvolupar el lideratge com a destinació sostenible i oferir un exemple per al sector de viatges en el seu sentit més ampli, en l'àmbit nacional i internacional.

També es vol aprofitar l'experiència de la indústria i la tecnologia digital per crear un marc sostenible a Formentera que desenvolupi l'economia local, especialment en el sector turístic. Així mateix es volen promoure polítiques d'inclusió i seguretat dels viatgers.

8 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)