• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social Ampli programa d'activitats durant novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Ampli programa d'activitats durant novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

foto 2021 dia eliminacio violenciaLa presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Igualtat, Ana Juan, juntament amb la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat avui el programa d'activitats del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el pròxim 25 de novembre.

En primer lloc, la presidenta ha agraït a l'associació Espai Dones l'organització “d'aquestes accions i la feina de sensibilització i conscienciació que desenvolupa al llarg de l'any”. Ana Juan ha destacat que amb la covid-19 la situació de moltes dones es va agreujar durant el confinament i “és quan l'administració ha d'estar més a prop d'elles”. Així, ha recordat la feina que desenvolupa l'àrea de Benestar Social i que enguany el Consell ha col·laborat amb la Guàrdia Civil en l'obertura de la sala amable per reforçar l'atenció a les dones i també s'ha personat com acusació popular en el cas “menyspreable” de la violació grupal i agressió a una jove de 19 anys a l'illa el passat mes de juliol. La presidenta ha subratllat: “Les dones no ens cansarem mai de denunciar i tornar a denunciar, però amb això no basta, cal la implicació de tothom, d'homes i dones, perquè aquesta lluita ha de ser transversal i des de tots els àmbits, des de l'administració, les famílies, la cultura, l'educació o l'esport”.

Finalment, Ana Juan ha incidit en un dels principals objectius de l'àrea que ara gestiona serà denunciar i combatre la prostitució a l'illa: “hem de treballar en aquest sentit, en polítiques que protegeixin les dones d'aquesta xacra”.

Per la seva part, Dolores Fernández ha explicat totes les activitats organitzades al llarg del mes de novembre:
Divendres, 5 de novembre
18.00 h “La realitat de la prostitució i l'explotació sexual”. A càrrec de Rocío López García, tècnica d'Intervenció Social al projecte Obrint Camins de Metges del Món.
Sala d'Actes del Consell de Formentera, plaça de la Constitució

Dilluns, 8 de novembre
19.00 h “Violència sexual i pornografia”. A càrrec de Towanda Rebels, Teresa Lozano i Zua Méndez.
Aula de Formació del Centre d'Esports Nàutics de Formentera, a la Savina

Divendres 19 i diumenge 21 de novembre
20.30 h i 20.00 h respectivament. Projecció de la pel·lícula Una joven prometedora d'Emerald Fennell.
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dissabte, 20 de novembre
20.00 h Cinema de dones. Projecció de tres curts realitzats per dones.
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dilluns, 22 de novembre
20.00 h Inauguració de l'exposició Ara jo. Presentat per la fotògrafa Ana Alonso.
Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell

Dijous, 25 de novembre
11.00 h Taula informativa i penjada de cartells: penja'n i escriu-ne de nous.
17.00 h Concentració a la plaça de la Constitució. Lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del Manifest amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.
Batucada Bloco Colubraria

Divendres, 26 de novembre
19.00 h Woman, documental d'Anastasia Mikova. Amb posterior col·loqui de Rocío Pavón García.
Aula de Formació del Centre d'Esports Nàutics de Formentera, a la Savina

A totes les activitats s'aplicaran les mesures covid-19 pertinents.


2 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1