• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient El Consell d’Entitats tracta el projecte de fondejos de s’Estany des Peix

El Consell d’Entitats tracta el projecte de fondejos de s’Estany des Peix

foto 2021 consell entitats fondejosEl Consell d’Entitats de Formentera va celebrar ahir a la tarda una sessió extraordinària per tractar sobre el projecte de fondejos de s’Estany des Peix. La trobada va estar presidida per la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer; el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, i conduïda per la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada. En total hi varen assistir prop de dues-centes persones, entre particulars i representants de vint-i-quatre associacions del Consell d’Entitats, a més de representants de partits polítics.

La presidenta Alejandra Ferrer ha recordat que des de fa anys la situació de s’Estany és insostenible i que el Consell de Formentera aposta per “un model de regulació que permeti trobar l’equilibri entre l’ús tradicional del fondeig i la protecció d’aquest espai singular i natural”. Alejandra Ferrer ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i confiança i ha assegurat que “la voluntat política és defensar l’interès general i que la gent pugui seguir gaudint de s’Estany des Peix d’una manera ordenada i sostenible, respectant també la tradició i el patrimoni cultural d’aquest espai”.

Per últim, la presidenta ha afegit que, a banda de la regulació de s’Estany, “és necessari treballar altres aspectes relacionats entre sí, com la ubicació d’amarraments socials al port, la creació d’una marina seca i de rampes, entre altres accions per garantir l’accés a la mar de la ciutadania de Formentera, i opcions per la part comercial nàutica, tal com hem traslladat també a l’Autoritat Portuària”.

Quinze dies per fer suggeriments al reglament d’ús

El conseller Antonio J. Sanz ha explicat els avanços que s’han donat des de març de 2019. “Ara mateix estam en el moment de fer el reglament de les normes d’ús i cal destacar que a la sessió hi ha hagut intervencions molt interessants en què els usuaris han exposat les seves inquietuds. Hem comentat com poden registrar-les tant a l’OVAC com a l’OAC i que tenen quinze dies per presentar les aportacions i suggeriments per desenvolupar aquest reglament”. Durant la sessió “també s’ha parlat dels possibles criteris d’adjudicació, que òbviament han de complir amb la normativa vigent, i que han de ser de caire mediambiental i històric. No hem d’oblidar que el projecte de s’Estany des Peix neix de la necessitat de recuperar aquest espai natural que pateix una alta degradació”. Les persones interessades poden informar-se’n a la pàgina web del Consell.

Per la seva part, Llorenç Mas s’ha mostrat confiat “en poder arribar a un acord per ordenar de manera satisfactòria aquest espai natural protegit”. En aquest sentit, ha afegit que “avançar en la regulació d’usos dels espais marins és imprescindible en temps d’emergència climàtica per poder-ne preservar els hàbitats i espècies més valuoses”.


23 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix