• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Un estudi sobre l’afecció de microcomponents en la posidònia, guanyador de la convocatòria del SPP amb un pressupost de 112.000 euros

Un estudi sobre l’afecció de microcomponents en la posidònia, guanyador de la convocatòria del SPP amb un pressupost de 112.000 euros

cartell 2021 sppEl Consell de Formentera, a través de de les àrees de Medi Ambient i Turisme, informa que el projecte ImPeFora, de la Universitat de les Illes Balears, ha estat el guanyador de la convocatòria del concurs del Save Posidonia Project, que enguany compta amb un pressupost de 112.000 euros.

El projecte analitzarà l’impacte dels contaminants emergents sobre la posidònia; és a dir, aquells contaminants que no són detectables a primera vista com ara les microperles de productes cosmètics i de neteja, la degradació de plàstics de major dimensió o els components de cremes solars. Així, s’estudiarà els efectes i impactes d’aquests contaminants emergents en la planta marina.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que el projecte de la UIB suposa “un avenç en els estudis fets sobre la posidònia, ja que analitzarà els efectes dels contaminants emergents que, com assenyalen els responsables del projecte, poden arribar a ser més nocius en penetrar directament en les membranes cel·lulars”. Sanz ha recordat que el passat mes d’octubre el Ple del Consell va aprovar promoure la reducció de la compravenda i ús de les cremes solars que contenguin productes nocius per al medi marí i que es va instar els governs balear i de l’Estat perquè impulsassin i redactassin una normativa per acabar amb la fabricació i comercialització d’aquests tipus de cremes solars.

En aquesta segona convocatòria del SPP, s’han presentat un total d’onze projectes. Cal recordar que en la primera edició es va finançar els projectes presentats per l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) i pel grup ecologista GEN-GOB.

Save Posidònia Project és un projecte marc pioner en el mar Mediterrani occidental que neix del desig del Consell Insular de Formentera (Illes Balears) de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per recaptar fons que aniran destinats exclusivament a la conservació de la planta marina Posidonia oceanica.


29 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix