• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques La Formentera més segura i sostenible es promociona en el mercat nacional

La Formentera més segura i sostenible es promociona en el mercat nacional

foto 2021 fiturLa presidenta del Consell Alejandra Ferrer ha fet avui a Fitur la presentació “Formentera segura i sostenible”. Alejandra Ferrer espera que “el mercat nacional, com ja va fer l’any passat, es decideixi a venir a passar les vacances a Formentera, una destinació que combina seguretat i sostenibilitat com a principal reclam en la situació actual”, segons ha declarat.

En aquest sentit, la presidenta ha valorat positivament que “segons els portals en línia s’hagi incrementat un 700 % les cerques de la destinació Formentera, situant-nos a un 12 % respecte a les mateixes dades de 2019. Així mateix, des del sector hoteler han traslladat que molts establiments ja tenen un nivell de reserves similar al del 2019, any precovid”.

D’altra banda, la presidenta ha declarat que “a Fitur estam explicant l’avantatge competitiu que té Formentera gràcies a la relació de dos conceptes: seguretat i sostenibilitat. Fa anys que Formentera treballa per ser una destinació sostenible i això significa que tenim grans espais naturals i un territori protegit, i ara aquest fet suposa que els visitants poden gaudir de la nostra illa d’una manera relaxada i complint una de les restriccions més importants: el manteniment de la distància interpersonal”.

En la presentació, la presidenta també ha explicat l’experiència que va suposar la passada temporada durant el primer any de pandèmia i ha destacat els protocols de seguretat que es segueixen tant als restaurants, allotjaments o quioscos de platja, que a més “tots disposen d’espais exteriors que fan les estades a Formentera més segures”.

Esdeveniments
Alejandra Ferrer també ha parlat sobre els esdeveniments que s’organitzen a l’illa i que es tornen a fer de manera presencial. Així mateix ha assenyalat que juntament amb el sector hem aprovat el Pla de reactivació turística per a l’illa de Formentera, un pla que inclou mesures econòmiques, de promoció turística i una proposta de pla seguretat. “Aquest Pla, a part dels protocols sanitaris i la necessitat de continuar controlant en ports i aeroport, proposa la realització de proves diagnòstiques al sector empresarial de manera periòdica mentre no arribin les vacunes a aquest grup. Així tancam el cicle i amb la protecció dels treballadors, no sols qui ens visita ho fa de manera segura, sinó que també ho estarà durant la seva estada”, ha concretat.

Com a novetat, la presidenta ha dit que:
- Estam treballant per ser el primer destí nacional a adherir-se al Plec de sostenibilitat de la Unesco a través d’un portal web, on es premiarà els hotels i allotjaments més sostenibles en temes com reducció plàstics, usos d’energies renovables, cicle de l’aigua, entre altres comportaments i mesures sostenibles.
- Així mateix estem participant en una prova pilot d’un segell de turisme familiar.
- Ens adherirem a la Xarxa de Turisme Intel·ligent a través del nou Observatori de Dades de Formentera que permet la recopilació i anàlisi de totes les dades necessàries per a una bona governança i prendre decisions de futur amb coneixement de causa.

Per acabar, Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció perquè “hem rebut molt bones notícies els últims dies quant a la relaxació de les restriccions de mobilitat entre Balears i la península. Ara per fi sembla que tornarem a viatjar, que tornarem a gaudir, Formentera és el lloc perfecte on combinar la mar, la naturalesa, els passejos, la tranquil·litat, on recarregar piles, que bona falta ens fa i tot això en un entorn segur i sostenible”, ha conclòs.

20 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)