• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça Formentera posa en valor les feines de la dona al món rural en la celebració del seu dia

Formentera posa en valor les feines de la dona al món rural en la celebració del seu dia

cartell 2020 expo dona mon ruralAvui dijous 15 d’octubre coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la dona en el món rural la presidenta Alejandra Ferrer i el conseller de Medi Rural, Josep Marí, han visitat l’exposició fotogràfica Homenatge a la dona de Formentera en el món rural en el seu primer dia d’obertura. La mostra es pot veure entre avui dia 15 i el 31 d’octubre al pati interior del Centre Antoni Tur “Gabrielet” de Sant Francesc. L’horari de visita és de 9 a 14h de dilluns a dissabte.

L’exposició fotogràfica recull una selecció de 26 fotografies on estan representades dones del món rural de Formentera en diferents situacions. Les fotografies estan datades entre l’any 1950 i l’actualitat i pertanyen al fons de l’Arxiu d’Imatge i So del Consell de Formentera. Els autors de les instantànies són Pere Català i Roca, Helga Sittl, Melba Levick, Rafael Bataller i Giralt i participants del concurs de fotografia de Beni Trutmann.

La presidenta ha destacat que amb aquesta mostra s’ha volgut representar totes les feines que feien les dones al món rural de la nostra illa i que “mereix un homenatge”. A més Alejandra Ferrer ha destacat la similitud de les tasques de les dones en el passat i en el dia d’avui, “hi ha una dona filant que a la vegada gronxa a un infant, la d’avui seria una dona amb l’ordinador fent teletreball que a la vegada intenta entretenir els boixos, són històries que es repeteixen i deixen constància de la importància de les dones d’abans i d’avui i de la importància de seguir treballant per la igualtat entre homes i dones”. Per la seva part, el conseller de Medi Rural ha explicat que amb aquesta mostra es vol retre un homenatge a la dona del món rural de Formentera i posar en valor la multifuncionalitat de les seves feines.

15 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1