• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Participació ciutadana El projecte formentera.eco tornarà a regular l’entrada de vehicles a l’illa de l’1 de juliol al 31 d’agost per seguir el camí cap a la sostenibilitat

El projecte formentera.eco tornarà a regular l’entrada de vehicles a l’illa de l’1 de juliol al 31 d’agost per seguir el camí cap a la sostenibilitat

foto-segona-sessio---consell-e3Avui dijous 6 de febrer s’ha celebrat la segona sessió del Consell d’Entitats de Formentera per informar a les entitats de l’illa sobre el projecte formentera.eco del 2020. La setmana passada es va presentar la proposta en una primera sessió i avui s’ha respost a la preguntes dels representants de les entitats i s’ha acordat el termini d’aplicació de la regulació d’entrada de vehicles per aquest 2020.

La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha estat l’encarregada de conduir l’acte. En primer lloc, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha assenyalat que la promoció de Formentera en els últims anys ha estat basada en la sostenibilitat turística tenint en compte tres eixos: la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social, “una sostenibilitat que té com a objectiu tenir cura de la qualitat de vida, dels residents, però també de la qualitat de l’experiència dels turistes”. Alejandra Ferrer ha recordat que el projecte formentera.eco va nàixer de la petició de la ciutadania “amb l’objectiu de mantenir l’illa de Formentera com un lloc únic i tranquil, que es diferencia d’altres destinacions turístiques, i que es vol preservar ara i per les generacions futures”.

formentera.eco 2020
Per part seva, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que la regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 preveu reduir el sostre de vehicles en un 4%. El sostre de vehicles al 2019 va ser de 22.382 i per aquest any 2020 serà de 21.487. El termini de regulació és un dels paràmetres que s’ha exposat al Consell d’Entitats per valorar si es fa entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, o s’ampliava a la darrera setmana de juny i la primera de setembre. Després d’escoltar el sentir de les entitats s’ha decidit que el període de regulació sigui el mateix que el del 2019, i inclogui exclusivament els dos mesos de temporada alta, és a dir de l’1 de juliol a 31 d’agost de 2020.

La taxa que hauran d’abonar els visitants per obtenir l’autorització serà d’1 euro/dia pels turismes, amb un pagament mínim de 5€, i de 0,5€/dia per les motos, amb un pagament mínim de 2,5€. Les prereserves es podran realitzar a partir del mes de març al web formentera.eco i les reserves i la formalització de les prereserves es faran a partir d’abril. Fins llavors, totes les reserves d’allotjament o de passatge de vaixell per vehicles tindran garantida l’autorització per circular. A la mateixa web, formentera.eco, s’obrirà un canal específic per a aquestes peticions.

formentera.eco 2020-2023
El conseller Rafael González també ha recordat que el Consell de Formentera ha marcat el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció “controlada i progressiva” en la que l’objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en 4 anys, amb una baixa del 4% anual. D’altra banda, també s’han destacat les millores que s’aniran implementant en el transport públic perquè la mobilitat, tant dels residents, com dels turistes, sigui cada vegada més sostenible.


6 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
Carrer Mallorca, 19
07871 Sant Ferran de ses Roques
tel. 971 32 12 75 · fax 971 32 12 76
participacio@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

Ràdio Illa

Revista Formentera més propera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1