• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça Primera visita institucional de la consellera d’Agricultura a Formentera

Primera visita institucional de la consellera d’Agricultura a Formentera

foto-visita-bassa-de-reg-1-1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera d’Agricultura del Govern, Mae de la Concha, han visitat avui la bassa de reg de Formentera. A l’acte també han assistit els consellers insulars de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, i de Sector Primari, Josep Marí, el director general d’Agricultura, Gabriel Torrens, la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau i el director gerent d’Abaqua, Guillem Rosselló.

La presidenta ha agraït aquesta primera visita institucional per part de la consellera durant aquesta legislatura. “El correcte funcionament de la bassa de reg és molt necessari per Formentera perquè serveix per tancar el cicle de l’aigua”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. Per part seva, la consellera d’Agricultura del Govern ha destacat que han reservat una partida de 94.000€ en els pressupostos de 2020 per fer possible que l’aigua que arribarà als camps sigui de qualitat.

Ampliació de l’Edar
A la trobada també s’ha parlat sobre el projecte per fer arribar el sanejament as Ca Marí o la millora del bombeig d’aigües residuals des Pujols. A més, el gerent d’Abaqua ha explicat que faran una ampliació de l’Edar, l’Estació de Depuració d’Aigües Residuals, en 3.500 metres cúbics, que ajudarà a la incorporació del tractament de les aigües residuals que arribaran des Ca Marí. Totes aquestes mesures en conjunt han de fer possible el correcte funcionament de les infraestructures, i així garantir que l’aigua que arribi tant als camps, com als emissaris, sigui neta i així es tanqui el cicle de l’aigua correctament.

La presidenta ha recordat que tenir aigua de qualitat és vital per completar l’aposta que s’ha fet des del Consell de Formentera per impulsar el sector agrari a l’illa, des de la reactivació de la Cooperativa del Camp a partir de l’any 2010 i la creació del Cens de Terres de Cultiu a l’any 2015. “Amb aquest projecte moltes terres que estaven sense conrear han estat cedides a la Cooperativa, de manera gratuïta, per ser cultivades, i així mantenir el paisatge tradicional de la nostra illa i reactivar el camp”, segons ha conclòs Alejandra Ferrer.

29 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1