• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Formentera presenta la campanya de seguretat vial “A la carretera hi som tots”

Formentera presenta la campanya de seguretat vial “A la carretera hi som tots”

foto-a-la-carretera-hi-som-tot4La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada del conseller de Mobilitat, Rafael González, i del conseller d'Interior, Josep Marí, han presentat la campanya de Seguretat Vial que el Consell de Formentera ha posat en marxa per aquest hivern, amb l’objectiu de “conscienciar a la ciutadania dels perills que hi ha quan ens posem al volant”, segons ha declarat la presidenta.

La campanya de seguretat vial mostra diversos veïns de Formentera en situacions quotidianes del seu dia a dia mentre van en cotxe, motocicleta o bicicleta, i que ens alerten de que “A la carretera hi som tots”, i ens enviem els següents missatges: Per favor, no corris, no beguis i no et distreguis, que són els 3 principals motius dels accidents que hi ha a les nostres carreteres”, segons ha especificat Alejandra Ferrer.

carretera-cartell1

Aquests cartells es poden veure des d’ahir als OPIS de Formentera (Objectes Publicitaris Il·luminats) i es repartiran a les principals cartelleres de l’illa. A més, també es farà una campanya especial de difusió als mitjans de comunicació i les xarxes socials. “La campanya vol apel·lar al sentiment de comunitat per fer veure als formenterers i formentereres que els conductors que ens creuem a la carretera són els nostres veïns, amics i familiars”, ha matisat la presidenta.

Mapa de les carreteres
A més, també s’han editat 2.360 díptics amb les imatges centrals de la campanya i acompanyats d’un mapa desplegable de l’illa. En el fulletó es destaca que Formentera és una illa de petites dimensions i de vegades ens confiam quan circulam per les carreteres, però que al volant sempre hem d'anar molt alerta. Les carreteres amaguen moltes sorpreses; encreuaments rurals, poden aparèixer animals i circulen vehicles especials o ciclistes, entre d'altres.

carretera-cartell2

carretera-cartell6

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que tota la informació que es recull en el fulletó s’ha adaptat a la realitat de les carreteres de Formentera i la seva casuística particular “perquè els conductors les tenguin en compte”. També s’ha fet un repàs a les principals normes de circulació i seguretat que “tots i totes hem de respectar”, segons ha destacat el responsable de Mobilitat.

Els díptics i cartells informatius es repartiran a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), Poliesportiu, Mercat de Nadal, Biblioteca, Consell de Formentera, Casa del Poble, Casal de Joves, Punt de Lectura de Sant Ferran i l’Estació Marítima. La campanya ha estat dissenyada per "FARO, Agència de Comunicació" i ha tengut un cost de 4.961€.

carretera-cartell3

Controls de Policia Local i Guàrdia Civil
Per part seva, el conseller d'Interior, Josep Marí, ha recordat que “aquest ha estat un any difícil on hi ha hagut molts accidents greus a Formentera amb 5 persones que han perdut la vida i com que en molts dels casos han sigut residents les víctimes es va decidir dur endavant aquesta campanya de conscienciació a l’hivern”.

La campanya ve també acompanyada d’actuacions tant la Policia Local, com la Guàrdia Civil, que faran controls de velocitat i d’alcohol i drogues per comprovar que el que es difon en aquesta iniciativa es compleix.

carretera-cartell4

Difusió entre els joves
Paral·lelament també es va a fer una difusió de la campanya especial entre els joves. El pròxim dimecres 18 de desembre a les 12.00h a la Sala de Cultura-Cinema s’oferirà una conferència també de conscienciació pels alumnes de l’institut IES Marc Ferrer de 3r d’ESO i cursos superiors, que són els que ja poden conduir ciclomotor.

En aquesta conferència el conseller Josep Marí farà una presentació de la campanya, agents de la Policia Local parlaran sobre accidents de trànsit i com prevenir-los, un metge d’urgència explicarà com s’atenen aquests casos i les seves conseqüències i per últim seran les pròpies víctimes d’accidents de trànsit les que amb la seva vivència en primera persona els mostraran les conseqüències psicològiques i físiques d’un greu accident.

Taxistes
Per últim, el president de l’associació de taxistes de Formentera, José Antonio Ferrer, ha pres la paraula per recordar a tota la ciutadania de l’illa que el seu sector ofereix durant les festes de Nadal, però també la resta de l’any, servei les 24 hores del dia. Un servei que es pot sol·licitar telefonant a Radio Taxi Formentera, 971 32 23 42.

13 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

carretera-cartell5

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica