• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social Presentació dels actes Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Presentació dels actes Dia Mundial contra el Càncer de Mama

foto presentacio aeccLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada juntament amb la presidenta de l'Associació de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Formentera, Pepita Gabaldar han presentat el programa d'actes organitzat per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama que tindrà lloc el pròxim dijous 19 d'octubre. Ho han fet en roda de premsa a les 12.00h a la sala d'Actes de l'edifici central del Consell de Formentera.

El mateix dijous l'AECC muntarà una taula informativa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. A més, han organitzat una caminada solidària contra el càncer que tindrà lloc el dissabte 21 d'octubre i sortirà a les 16h del Moll de Pescadors de la Savina. Avui, demà i dimecres, en horari de matí i tarda, hi haurà una taula informativa per inscriure's a la cursa i comprar samarretes al Poliesportiu. Ja hi ha 250 participants inscrits per les 400 places que compta la caminada.

A més, la nit del dissabte 4 de novembre hi ha un sopar solidari a benefici de l'associació en el restaurant Caminito d'Es Pujols per un preu de 45 euros. La reserva es pot fer en el telèfon 670 291 414 o 636 514 596. La vetllada estarà animada amb música i es farà una rifa de regals de donacions d'empreses de Formentera, a les que la presidenta de l'associació ha agraït la seva solidaritat.

Psicologia oncològica
La consellera de Benestar Social ha destacat la gran tasca que fan des de la Junta Local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Formentera, que es va crear a l'any 2015. Gràcies a la seva feina des de desembre de 2015 es dóna el servei d'un psico-oncòleg, per ajudar en el tractament emocional, psicològic i social dels malalts de càncer i els seus familiars.

Precisament el tècnic que ho fa, Pablo Rodríguez, ha estat present en la presentació i ha explicat que des de la posada en marxa del servei a Formentera han atès entre 30-40 pacients. Les consultes són cada dimarts i dijous a l'Hospital de Formentera. D'altra banda, també amb el suport de l'associació, des de fa 3 mesos es dóna el servei d'una treballadora social especialitzada en casos d'oncologia, que ofereix consultes una vegada a la setmana al Casal d'Entitats.

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1