• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Medi Ambient Es presenten mesures d’estalvi d’aigua per aquest estiu

Es presenten mesures d’estalvi d’aigua per aquest estiu

mesuresdestalviEl Consell de Formentera, a través de la seva consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha presentat avui en roda de premsa el ban municipal sobre mesures d'estalvi d'aigua que aplicarà la institució insular durant els mesos centrals d'estiu. "Les mesures es començaran a aplicar a partir del pròxim dilluns 20 de juliol fins a finals d'agost", segons ha informat la consellera.

Disminució de les reserves
L’avaria que es va produir el passat 11 de juny a la dessalinitzadora va fer que durant uns dies el cabdal d'aigua depurada produïda fos inferior a la demanda d'aigua atesa. I això ha provocat, segons Aguilera, “una disminució de les reserves d'aigua acumulades en els dipòsits d'aigua de l'illa”. Tenint en compte aquest fet, el Consell de Formentera “per evitar que no s’esgotin les reserves d’aigua actuals, i coneixedor de què durant la segona quinzena de juliol i l'agost el consum sol ser superior a la producció de la dessalinitzadora, farem unes mesures d’aplicació interna”, segons ha destacat la responsable de Medi Ambient.

Mesures d’aplicació interna
Amb l'objectiu de no esgotar les actuals reserves d'aigua, Aguilera ha enumerat les mesures d'aplicació interna que durà endavant el Consell de Formentera:
- Reduir al mínim els regs dels jardins públics.
- Reservar les tècniques d'ús intensiu d'aigua per netejar els carrers només en casos excepcionals i de motivada necessitat.
- Suspendre l'activitat de reg de camins i aparcaments.
- Suspendre l'activitat de rentat de vehicles del Consell de Formentera.
- Fer un ús responsable de l'aigua i reduir-ne al màxim el seu consum.

Recomanacions per als particulars:
Així mateix, la consellera ha demanat a la ciutadania que apliquin, en la mesura del possible, aquestes recomanacions:
- Reduir al mínim els regs dels jardins.
- No realitzar activitats recreatives que impliquin l'ús d'aigua dessalada com omplir piscines.
- Evitar la neteja de vehicles.
- Fer un ús responsable de l'aigua i reduir-ne al màxim el seu consum.

El director de la delegació d'Aqualia en Balears, Eduardo del Castillo, i la delegada d’Aqualia a Formentera, Maria del Mar Yern, han donat suport a aquesta decisió de la institució formenterera per evitar futurs problemes en l'abastiment d’aigua. Del Castillo ha destacat que els dipòsits de l’illa estan al 50 per cent de la seva capacitat, “una reserva que garanteix el subministrament”, segons ha afegit. Però ha recomanat a la ciutadania que faci un ús responsable en el consum de l’aigua.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera