• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Medi Ambient Formentera incrementa la vigilància i els punts de recollida de residus

Formentera incrementa la vigilància i els punts de recollida de residus

neteja1El pròxim dijous 9 de juliol a partir de les 20.00 hores els comerciants de Sant Francesc hauran de dipositar el paper cartó a un dels quatre punts habilitats al nucli urbà per la recollida de paper cartó comercial. “Al Jardí de ses Eres s’instal·larà una gàbia metàl·lica especial, i als carrers Santa Maria, (inici del carrer peatonal), Isidor Macabich (al costat de l’estanc) i Jaume I (inici del carrer peatonal) s’habilitaran punts perquè els comerciants deixin el cartó de manera ordenada”. Així ho ha explicat la consellera de Medi Ambient del Consell de Formentera, Daisee Aguilera.

“D’aquesta manera s’evitarà que es col·lapsin els contenidors de reciclatge habituals, que queden a disposició de la resta de ciutadans”, ha afegit la consellera. Aguilera ha recordat que “és una mesura extraordinària que es farà efectiva durant els mesos més forts d’estiu i que dóna resposta a una demanda que varen fer els comerciants de Sant Francesc en una reunió que mantingueren amb els responsables de l’àrea de Medi Ambient el passat 29 d’abril”.

Dos nous contenidors de rebuig a la Savina

La consellera de Medi Ambient també ha explicat que “s’han instal·lat dos nous contenidors de rebuig a la part central del passeig de la Marina de la Savina per reforçar el servei”. Així es pretén que no es tornin a donar situacions d’acumulació de fems fora dels contenidors, segons ha argumentat Aguilera que a més ha demanat “conscienciació a la ciutadania, ja que moltes vegades els contenidors no acaben d’estar plens, o hi ha a poc més de 100 metres altres totalment buits”.

Sancions de fins a 3.000 euros

Els serveis de neteja del Consell de Formentera han detectat la comissió d’una infracció en els contenidors de fems de la zona de Cala en Baster. “Aquest matí els operaris han trobat restes de plàstic i cartó de gran volum que haurien d’haver estat portats a la nova deixalleria”, ha explicat la consellera. “Els serveis jurídics de la casa han obert un expedient sancionador greu a l’empresa de mudança que, segons apunten tots els indicis, ha deixat aquestes restes”. També s’han trobat restes de poda i obres “però d’aquest no s’ha pogut demostrar la seva procedència”, segons ha afegit la consellera.

La Deixalleria és la instal·lació on la ciutadania ha de portar els residus especials, és a dir tots aquells residus que no es poden dipositar als contenidors de recollida que hi ha als carrers.

Recordem que la deixalleria està situada al Polígon Industrial, entre la carretera de Sant Francesc a la Mola. L'horari és de dilluns a dissabte de 9.00 a 13:30h, i les tardes de dilluns a divendres de 15:30h a 17:30h. Es preveuen sancions de fins a 3.000 euros per incompliment de l’ordenança municipal de recollida de residus.

La consellera ha recordat de l’empresa concessionària dels residus, Ferrovial Servicios “té un servei de recollida de mobles porta a porta, per obtenir-lo s’ha de telefonar al 900 102 656”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera